۳۰۰ روز از بازداشت نیلوفر حامدی گذشت؛ همسر او: «ما از راه رفته برنمیگردیم»
بازداشت نیلوفر حامدی، روزنامهنگاری که خبر جان باختن ژینا (مهسا) امینی را منتشر کرد، به سیصدمین روز رسید. نخستین و تنها جلسه دادگاه او که از اواخر شهریور سال گذشته در زندان است، ۴۹ روز پیش به صورت غیرعلنی برگزار شد.
محمدحسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی، روز سهشنبه ۲۷ تیر در توییتر خود با اشاره به اینکه «۳۰۰ روز از بازداشت غیرقانونی» همسرش به جرم «بیان حقیقت» گذشته است، نوشت: «اما از راه رفته برنمیگردیم. ما از شما قویتریم.»
شماری از کاربران شبکههای اجتماعی نیز به گذشت حدود یک سال از حبس این روزنامهنگار به جرم «شجاعت و شرافت» اشاره کردند و گفتند روزها بازداشت موقت و بلاتکلیفی، «تحمیل شکنجه و رنج مضاعف» به افراد و نقض اصول اولیه دادرسی عادلانه است.
نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق در تاریخ ۳۱ شهریور سال گذشته به دلیل گزارشگری درباره وضعیت ژینا (مهسا) امینی از بیمارستان، به وسیله نیروهای حکومتی در خانه خود بازداشت شد.
یک هفته بعد هم الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن، به دلیل انتشار گزارشهایی از مراسم خاکسپاری مهسا امینی در شهر سقز بازداشت شد.
به این ترتیب این دو روزنامهنگار به دلیل اطلاعرسانی درباره درگذشت و تشییع ژینا (مهسا) امینی بازداشت شدند.
الهه محمدی و نیلوفر حامدی در روزهای هشتم و نهم خرداد، در نخستین جلسه دادگاه خود حاضر شدند. جلسات دادگاه این دو خبرنگار محبوس پس از هشت ماه بازداشت موقت به صورت غیر علنی برگزار شد.
وکیلان این دو روزنامهنگار پیشتر به ایرادها و اشکالاتی جدی که در روند تحقیقات و رسیدگی به پرونده آنان وجود داشت اشاره کرده و از نقض برخی حقوق مسلم موکلان خود خبر داده بودند.
آنان گفته بودند در جلسه نخست دادگاه، قاضی فرصتی برای دفاع شفاهی یا بیان و ارائه مستندات به آنها نداده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز هم با انتشار بیانیهای «محاکمههای ساختگی» نیلوفر حامدی و الهه محمدی را محکوم و نحوه رسیدگی به پرونده آنها را «انحراف از عدالت» توصیف کرد و گفت این دو خبرنگار باید فورا آزاد شوند.
این دو روزنامهنگار پس از چند بار جابهجایی بین زندانهای اوین تهران و قرچک ورامین در مدت بازداشت، در نهایت یازدهم اردیبهشت سال جاری همراه با تعدادی دیگر از متهمان سیاسی به زندان اوین منتقل شدند.
با گذشت حدود ۱۰ ماه از بازداشت موقت این دو روزنامهنگار، آنها همچنان در زندان و منتظر برگزاری جلسات بعدی دادگاه رسیدگی به اتهاماتشان هستند.
از آغاز خیزش انقلابی ایرانیان در اواخر شهریور سال گذشته، بیش از ۷۰ روزنامهنگار بازداشت و تعدادی از آنها با احکام حبس طولانیمدت و اتهاماتی سنگین مواجه شدند.