مایکروسافت: هکرهای چینی به حساب ایمیل نهادهای دولتی آمریکا نفوذ کردند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۲۲

شرکت مایکروسافت با انتشار گزارشی از نفوذ هکرهای چینی به حساب ایمیل حدود ۲۵ سازمان خبر داد که در میان آن‌ها، نام نهادهای دولتی ایالات متحده آمریکا نیز به چشم می‌خورد.

در این گزارش به نام کشوری که نهادهای دولتی‌اش هدف حمله قرار گرفته‌اند، اشاره‌ای نشده اما وزارت بازرگانی آمریکا به بی‌بی‌سی گفت که مایکروسافت آن‌ها را از جزییات این حمله مطلع کرده است.

شورای امنیت ملی آمریکا نیز در واکنش به موضوع، حمله به سازمان‌های دولتی این کشور را تایید کرد.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، «جینا ریموندو»، وزیر بازرگانی آمریکا، از جمله افرادی بوده که تحت تاثیر این حمله قرار گرفته است.

یکی از سخنگویان وزارت بازرگانی گفت مایکروسافت حمله به سیستم «آفیس ۳۶۵» را مبنای این نفوذ اعلام کرده و این نهاد نیز پس از مطلع شدن، «بلافاصله» واکنش نشان داده است.

این وزارت‌خانه همچنین از رصد سیستم‌های خود برای شناسایی هر گونه فعالیت مشکوک محتمل خبر داده است.

رسانه‌های آمریکایی، وزارت امور خارجه ایالات متحده را نیز یکی از اهداف این حمله هکری معرفی کرده‌اند اما این وزارت‌خانه هنوز به این خبر واکنشی نشان نداده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سفارت چین در لندن اخبار منتشر شده در این رابطه را «دروغ‌رسانی» خواند و گفت دولت آمریکا «بزرگ‌ترین امپراتوری هک و دزد سایبری در جهان» است.

با این‌حال مایکروسافت، گروه هکری چینی مسوول این حمله را «طوفان ۰۵۵۸» (Storm-0558) نامیده است.

این گروه به واسطه جعل توکن‌های احراز هویت دیجیتال، توانسته به حساب‌های ایمیل برخی افراد و نهادها نفوذ کند.

این شرکت می‌گوید تمرکز گروه هکری طوفان ۰۵۵۸ بیشتر بر سازمان‌های دولتی غرب اروپا معطوف است و عمده فعالیت آن‌ها را «جاسوسی، سرقت داده و دسترسی به اطلاعات» تشکیل می‌دهد.

حمله هکری شناسایی شده از ۱۵ ماه می سال جاری میلادی آغاز شده بود.

مایکروسافت در گزارش خود تاکید کرده در حال حاضر جلوی این حمله را گرفته و صاحبان حساب‌های هک شده را از این مساله مطلع کرده است.

ماه می گذشته سازمان‌های اطلاعاتی از یک بدافزار «پنهانی» کشور چین برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده در پایگاه‌های نظامی گوام خبر داده بودند که به گفته کارشناسان، یکی از بزرگ‌ترین کارزارهای جاسوسی سایبری علیه آمریکا محسوب می‌شد.

پکن اما گزارش‌های منتشر شده درباره آن حمله را نیز رد کرده و آن‌ها را «بسیار غیرحرفه‌ای» و «دروغ‌پراکنی» خوانده بود.

چین به طور معمول هر گونه دخالت در عملیات سایبری و هک علیه دولت‌ها را فارغ از شواهد فنی یا زمینه‌ای موجود، رد می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها