رییس اداره ملی سایبری اسرائیل: جمهوری اسلامی باید بهای حملات سایبری خود را بپردازد
گابی پورتنوی، رییس اداره ملی سایبری اسرائیل، جمهوری اسلامی را خطاب قرار داد و گفت کسانی که علیه شهروندان این کشور حملات سایبری ترتیب میدهند باید بهایش را هم بپردازند.
او در سخنرانی روز سهشنبه خود در کنفرانس «هفته سایبری دانشگاه تلآویو»، جمهوری اسلامی ایران و گروه حزبالله لبنان را به طور خاص خطاب قرار داد و تهدید کرد.
پورتنوی با اشاره مستقیم به حملات گروه «مادیواتر» (MuddyWater) که کارشناسان امنیت سایبری آن را به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مرتبط میدانند، حمله چند ماه پیش این گروه به موسسه فنآوری «تکنیون» در حیفا را یادآوری کرد.
او تاکید کرد این گروه نه تنها به زیرساختهای اسرائیل حمله میکند بلکه اهداف غیرنظامی را در بسیاری از کشورهای دیگر مانند ترکیه، عربستان سعودی، مصر، مراکش، هند، بحرین، عمان، کویت و ...، مورد حمله هکری قرار میدهد.
جمهوری اسلامی با وجود آنکه در ماههای اخیر تلاش کرده روابط سیاسی خود را با عربستان سعودی و دیگر کشورهای منطقه بهبود ببخشد اما رفتار خصمانهاش را در سایر حوزهها ادامه داده است.
رییس اداره ملی سایبری اسرائیل همچنین گفت گروه مادیواتر سال گذشته تلاش کرد تا به اهداف دیگری در این کشور حمله کند اما موفق نشد.
او گفت جامعه سایبری اسرائیل عملیات ایران را بهطور کامل میشناسد و با استفاده از شیوههای مختلف، برای خنثیسازی آن تلاش میکند.
پورتنوی از تلاشهای ایالات متحده در برابر رفتار خشونتآمیز جمهوری اسلامی و تحریمهایی که علیه دو فعال کلیدی اطلاعات ایران اعمال شده است نیز حمایت کرد.
او با اشاره به نام فرزین کریمی و مجتبی مصطفوی، مدیران «آکادمی راوین» در ایران گفت آنها مشغول آموزش به هکرها برای انجام فعالیتهای مخرباند.
مجتبی مصطفوی پیش از راهاندازی آکادمی راوین، در شرکت ابرآروان بهعنوان «معمار تجارت و فنآوری» مشغول کار بود.
برخی شواهد فنی همچنین حاکی از استفاده هکرهای جمهوری اسلامی از زیرساختهای فنی ابرآوران در حملات سایبری علیه اهداف خارجی است.
در توضیح تحریمهای ایالات متحده علیه این اشخاص و مجموعهها، به نقش و ارتباط آنها با وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی اشاره شده است.
رییس اداره ملی سایبری اسرائیل همچنین به فردی به نام علی حیدری اشاره کرد که به گفته او در بیروت به عنوان هماهنگکننده عملیات سایبری بین جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان فعالیت میکند و مسوول حملههای سایبری به بخشهای غیرنظامی است.
او گفت استفاده نیروهای اطلاعاتی ایران از حوزه دیجیتال برای آسیب رساندن به شهروندان غیرنظامی به بخشی از روال کاری آنها تبدیل شده است.
پورتنوی در ادامه از شرکتهای گوگل، مایکروسافت و سایر مجموعههای خصوصی که در ساخت «گنبد سایبری» اسرائیل با این کشور همکاری کردهاند نیز قدردانی کرد.
این شرکتها علاوه بر این، زیرساختی با مشارکت ۴۰ کشور مختلف ایجاد کردهاند تا از طریق آن بتوان اطلاعات مربوط به حملات سایبری کشورهایی نظیر ایران را به اشتراک گذاشت.