طوفان در استان سیستان و بلوچستان تا روز دوشنبه؛ کیفیت هوا تا سطح «هشدار» پایین می‌آید

ستاد بحران استان سیستان و بلوچستان خبر داد که در سه روز گذشته ۱۷۲ نفر از مردم زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز به دلیل طوفان و پراکنده شدن ریزگرد به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند. پیش‌بینی هوا نشان می‌دهد طوفان تا دوشنبه ادامه داشته و کیفیت هوا تا سطح «هشدار» کاهش می‌یابد.

به گفته مجید محبی، مدیرکل ستاد بحران استان سیستان و بلوچستان، تاکنون گزارشی از خسارات وارد شده در پی وقوع طوفان گرد و خاک و پراکنده شدن ریزگرد در این استان گزارش نشده است.

علی ملاشاهی، رییس گروه پیش‌بینی و هشدار هواشناسی استان سیستان و بلوچستان هم روز شنبه سوم تیر به ایسنا گفت وزش باد شدید همراه با گرد و خاک با «شدت بیشتری» از امروز (شنبه) در نیمه شمالی این استان آغاز شده و تا دوشنبه هفته جاری ادامه خواهد داشت.

همچنین طی این مدت در مناطق مرکزی و جنوبی سیستان و بلوچستان در برخی ساعات، وزش باد و افزایش غبار پیش‌بینی می‌شود.

به گفته او در این مدت سرعت وزش باد به «حدود ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت» می‌رسد و علاوه بر افزایش ذرات معلق در هوای منطقه، کاهش دما را به همراه خواهد داشت.

ملاشاهی هشدار داد که در زمان طوفان، در جاده‌های ارتباطی روستایی و مرزی منطقه سیستان و بلوچستان، کاهش دید سبب کندی عبور و مرور می‌شود و بهتر است شهروندان، به ویژه کسانی که دچار بیماری‌های قلبی و تنفسی هستند از تردد غیر‌ضروری در فضای باز خودداری کنند.

محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان نیز با پیش‌بینی هوای روزهای آینده گفت در شمال این استان تا روز دوشنبه «وزش باد شدید تا خیلی شدید و طوفان گرد و خاک همراه با کاهش دید افقی و کاهش کیفیت هوا در سطح هشدار» صادر شده است.

او خاطرنشان کرد: «طی این مدت در مناطق مرکزی و جنوبی استان برخی ساعات وزش باد و افزایش غبار پیش‌بینی می‌شود.»

در زابل اما بامداد شنبه وزش باد شدیدتری احساس شد به‌طوری‌ که به گفته مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان، وزش باد شدید تا «بیشینه ۱۰۱ کیلومتر بر ساعت» این منطقه را دربرگرفت.

در پی گرد و غبار حاصل از وزش باد شدید، شعاع دید افقی در منطقه فرودگاهی به یک‌هزار و ۲۰۰ متر کاهش یافت.

بنا بر گزارش اداره‌کل هواشناسی، در شهرستان «زهک» استان سیستان و بلوچستان هم بیشینه‌ سرعت باد به ۷۶ کیلومتر بر ساعت رسید و دید افقی در ایستگاه هواشناسی این شهر تا ۶۰۰ متر کاهش یافت.

باد ۱۲۰ روزه سیستان که از اواخر اردیبهشت شروع شده و تا پایان شهریور ادامه دارد سال‌هاست که سلامتی مردم این منطقه را به خطر انداخته است.

طوفان‌های شن سیستان و بلوچستان اما در سال‌های گذشته به دلیل خشک شدن رودخانه‌ها و تالاب‌های این منطقه به ویژه هیرمند، هامون و جازموریان شدت بیشتری گرفته است.