مرکز حقوقی دادبان: امیرمحمد خوش‌اقبال، متهم پرونده شهرک اکباتان را شدیدا شکنجه کرده‌اند

مرکز مشاوره حقوقی دادبان در گزارشی اعلام کرد امیرمحمد خوش‌اقبال ۲۵ ساله و از معترضان بازداشتی در پرونده شهرک اکباتان، سرباز نیروی هوایی ارتش بوده و شدیدا در بازداشتگاه حفاظت اطلاعات نیروی هوایی مورد شکنجه قرار گرفته تا به مشارکت در قتل آرمان علی‌وردی، نیروی بسیج، اعتراف کند.

بر اساس این گزارش، دادسرای جنایی تهران در کیفرخواست صادره برای امیرمحمد خوش‌اقبال، او را به «مشارکت در قتل عمد، مشارکت در ضرب و جرح عمدی، اخلال در نظم و آسایش عمومی و توقیف غیرقانونی» متهم کرده است.

دادبان با ارائه جزییاتی درباره پرونده امیرمحمد خوش‌اقبال نوشت که او هنگام بازداشت در آبان سال گذشته سرباز نیروی هوایی ارتش بوده و به دلیل داشتن تصاویری از خیزش انقلابی در گوشی موبایل خود، ابتدا از سوی «حفاظت اطلاعات نیروی هوایی ارتش» دستگیر می‌شود.

او بعد تحویل دیگر ضابطان پرونده از جمله پلیس آگاهی تهران می‌شود.

خوش‌اقبال در بازداشتگاه حفاظت اطلاعات نیروی هوایی ارتش «به شدت شکنجه می‌شود» تا به مشارکت در قتل آرمان‌ علی‌وردی اعتراف کند.

دادبان به نقل از یک منبع آگاه نوشت امیرمحمد را آن‌قدر شکنجه کردند تا چنین اعترافی بکند: «آن‌قدر با کف کفش‌هایم بر او [آرمان علی‌وردی] زدم که از کف کفش‌ها خون می‌چکید اما باز هم به ضربه زدن ادامه می‌دادم.»

مرکز مشاوره حقوقی دادبان اما با استناد به گزارش معاینات پزشکی قانونی روی جسد، تاکید کرد که جراحات وارد شده به بدن آرمان علی‌وردی «ناچیز» بوده و مرگ این نیروی بسیجی به دلیل ضربات وارد شده به سر و خونریزی داخلی رخ داده است. موضوعی که گویای وجود تناقض‌های جدی در این پرونده است.

خوش‌اقبال اما پس از انتقال به اداره آگاهی تهران نیز تحت شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفته است.

به گزارش دادبان، شدت این شکنجه‌ها به اندازه‌ای بوده که این جوان بازداشت شده تصمیم به خودکشی می‌گیرد اما به دلیل «شرایط موجود» موفق به انجام این‌ کار «نمی‌شود».

از سوی دیگر به جز اعترافات اجباری امیرمحمد خوش‌اقبال علیه خود و همچنین اعترافات اجباری دیگر متهمان علیه او، مستند دیگری از مشارکت این جوان در مرگ آرمان‌ علی‌وردی وجود ندارد.

پیش از این هم دادبان با اشاره به وضعیت ۱۴ متهم پرونده شهرک اکباتان، درباره خطر اعدام میلاد آرمون، محمدمهدی حسینی و مهدی ایمانی که به «محاربه» متهم شده‌اند، هشدار داده و انتساب این اتهام را نتیجه «اعمال نفوذ غیرقانونی سرپرست دادسرای جنایی تهران در پرونده و اقدام غیرقانونی ایمان افشاری، قاضی دادگاه انقلاب تهران» عنوان کرده بود.

بنا بر کیفرخواست‌ها، علیرضا کفایی و حسین نعمتی به علاوه دو متهم دیگر به نام‌های امیرمحمد خوش‌اقبال و علیرضا برمزپورناک به «مشارکت در قتل عمد، اخلال در نظم و آسایش عمومی و مشارکت در ضرب و جرح عمدی» متهم شده‌اند.

هفت نفر دیگر شامل یاسمین دشتانی، امیر‌مهدی رضایی، عرفان رضایی، غلامرضا نبی‌گل، سارا اژدری، آریا پاکزاد و محمدرضا افتخار هم با اتهامات «مشارکت در ضرب و جرح عمدی، اخلال در نظم و آرامش عمومی و توقیف غیر قانونی» روبه‌رو هستند.

تشکیل این پرونده مربوط به کشته شدن یک «طلبه بسیجی» به نام «آرمان علی‌وردی» در روز ششم آبان سال گذشته در جریان اعتراضات سراسری شهرک اکباتان است.

پس از مرگ این بسیجی، به گزارش دادبان برای مدت بیش از سه هفته شهرک اکباتان تهران تبدیل به «زمینی برای تاخت‌و‌تاز انواع و اقسام نیروهای امنیتی و انتظامی» شده و دست‌کم ۵۰ نفر از جوانان ساکن اکباتان از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی بازداشت می‌شوند.

در نهایت اما دادسرای جنایی و امنیتی تهران برای ۱۴ نفر از بازداشت‌شدگان کیفرخواست‌هایی با اتهام‌های «محاربه»، «مشارکت در قتل عمد»، «تبلیغ علیه نظام»، «اخلال در نظم عمومی» و «ضرب و جرح عمدی» صادر می‌کند.

یکی از ایرادات اساسی این پرونده «حضور ضابطان متعدد و در نتیجه متهمان متعدد» است به نحوی که هر یک از ضابطان یک عمل ارتکابی را به چند متهم نسبت داده‌اند و در نتیجه مشخص نیست کدام یک از متهمان به‌واقع مرتکب عمل مجرمانه شده‌اند.

از سوی دیگر اقرار و اعتراف اجباری متهمان نیز با «اعمال فشار و آزار‌ و‌ اذیت» از آن‌ها گرفته شده است.