قوانین تازه «جوایز گرمی» استفاده از هوش مصنوعی را محدود می‌کند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۰۱

برگزار کنندگان «جوایز گرمی» که به عنوان معتبرترین رویداد حوزه موسیقی در جهان شناخته می‌شود برای استفاده از هوش مصنوعی در تولید آثار موسیقایی محدودیت ایجاد کردند. بر این اساس آثاری که صرفا به وسیله انسان تولید شده باشند امکان رقابت در بخش‌های اصلی این رویداد را خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در قوانین به‌روز شده جوایز گرمی، اثری که هوش مصنوعی آن را به‌طور کامل ساخته باشد از حضور در رقابت‌ها منع شده است.

در قوانین تازه‌ منتشر شده آمده است: «اثری که فاقد تالیف انسانی باشد، واجد شرکت در هیچ دسته‌بندی‌ای نیست.»

با وجود این برخی آثاری که هوش مصنوعی در تولید آن‌ها نقش داشته باشد می‌توانند در بخش‌های به‌خصوصی به رقابت بپردازند اما این شامل بخش‌های اصلی نمی‌شود.

همچنین سازندگان آثار موسیقی حالا باید دست‌کم در تولید ۲۰ درصد یک آلبوم مشارکت داشته باشند تا شرایط نامزدی در این رقابت‌ها را کسب کنند.

پیش از این تهیه‌کنندگان، ترانه‌سرایان، تنظیم‌کنندگان یا هنرمندانی که به هر شیوه در تولید یک آلبوم نقش داشتند، می‌توانستند در بخش‌های مختلف نامزد شوند.

اولین مراسم اهدای جوایز گرمی در سال ۱۹۵۹ برگزار شد تا سازندگان بهترین آثار موسیقی سال ۱۹۵۸ را معرفی کند.

در نوامبر سال گذشته پس از آن‌که شرکت «اوپن ای‌آی» (OpenAI) ابزار هوش مصنوعی چت‌ جی‌پی‌تی (ChatGPT) را در اختیار عموم قرار داد، معرفی پلتفرم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی رشد چشم‌گیری در جهان پیدا کرد.

حالا ابزارهای این حوزه به کاربران امکان می‌دهند تا عکس‌های ثابت را به فیلم‌های متحرک و شبه‌واقعی تبدیل کنند، مانند نویسندگان بزرگ کتاب بنویسند، به سبک نقاشان نامدار آثار هنری خلق کنند یا با چند خط توضیح، آهنگ بسازند. همین مساله موجب نگرانی برخی افراد درباره تاثیرات احتمالی آن بر حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری شده است.

عده‌ای بر این باورند که رشد بی‌حد و مرز فن‌آوری هوش مصنوعی می‌تواند نقش انسانی در تولید آثار را از میان ببرد.

در همین رابطه انجمن نویسندگان آمریکا و انجمن بازیگران سینما مخالفت خود را با استفاده از هوش مصنوعی در مواردی مانند فیلم‌نامه‌نویسی و بازیگری اعلام کرده‌اند.

هر دوی این نهادها به دنبال اعمال محدودیت در استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در نگارش فیلم‌نامه یا طراحی شخصیت‌های دیجیتال‌اند؛ چالشی که استودیوهای فیلم‌سازی هنوز راهکاری برای آن نیافته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

حرف آخر با پوریا زراعتی
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها