گزارش روزنامه اعتماد؛ بهعلت شب ادراری، دست و پای یک کودک را در مرکز نگهداری سوزاندند
روزنامه اعتماد در گزارشی از «رفتارهای به شدت تلخ و آزارهای مختلف كودكان» در يك مركز نگهداری كودكان «بدسرپرست و بیسرپرست» موسسه «زنجیره مهر ماندگار» خبر داد.
در این گزارش به نقل از محمد باقرزاده، روزنامهنگار، آمده: «مربیان این مرکز پس از شب ادراری یک کودک ۸-۷ ساله، دست و پای او را با اتو سوزانده و یکهفته در یک حمام پر از سوسک زندانی کردند.»
حامد حقی، مديرعامل موسسه «زنجیره مهر ماندگار» با بیان اینکه «همه مربيان اين مركز تاكنون از طلبهها انتخاب میشدند»، گفت که فرد خاطی اخراج شده و «با بهزیستی مشكلمان را حل كرديم».
یکی از مربیان پیشین این مرکز در توضیح این آزارها به روزنامه اعتماد گفت: «در چند ماهی که من آنجا بودم انواع آزار و تنبیه کودکان را به چشم دیدم تا اینکه اتفاقی رخ داد که دیگر به هیچوجه قابل تحمل نبود؛ اینجور که من مطلع شدم یکی از بچهها شب ادراری داشت که البته پیشتر هم شیطنتهایی داشت و شرایط درسیاش هم خوب نبود.»
او افزود: «اینها [مسئولان مرکز] این بچه را تهدید کردند که اگر یکبار دیگر شب ادراری داشته باشد با اتو دستت را میسوزانیم و نمیدانم از روی عمد یا سهو دست و پایش را سوزاندند.»
این مربی پیشین این مرکز ادامه داد: «بعد از این نه تنها بچه را به مراکز درمانی نبردند که برای تسکین عذاب وجدان خودشان بچه را به مدت یک هفته در حمام نگه داشتند. بچه را حدود یک هفته در حمام تاریک زندانی کرده بودند و غذایش در همین حمام تاریک نان خشک بود.»
او با اعلام این که دیدن این شرایط منجر به جداییاش از این موسسه شد، افزود: «من این شرایط را که دیدم دچار عذاب وجدان شدم؛ بچه شش هفت ساله را یک هفته با دست و پای سوخته داخل حمام تاریک زندانی کرده و غذایش نان خشک بوده است (یکچهارم نان خشک) حمام هم که پر از سوسک بود، چون ساختمان بسیار قدیمی است.»
او گفت مسئولان مرکز پس از این که او این کودک را از حمام خارج کرد، با او برخورد کردند: «شیفت آخر من جمعه بود و صبح شنبه به من زنگ زدند که آقای فلانی چرا فلانی را از حمام بیرون آوردید و من باید چه میگفتم و به همین خاطر من را توبیخ کردند.»
این اولین بار نیست که گزارشهایی از آزار و شکنجه جسمی و حتی جنسی کودکان در مراکز تربیتی و آموزشی و همچنین ورزشی ایران منتشر میشود و به نوشته اعتماد، پیشتر «گزارشی از تعرض به كودكان معلول در پرورشگاه» و «ايراد صدمات بدنی به معلولان (كودكآزاری) در یک مركز در شيراز» منتشر شده است.
این خشونتها حتی در خانهها و از سوی والدین نیز گزارش شده است.
دو سال پیش، محمدرضا محبوبفر، پژوهشگر آسیبهای اجتماعی، اعلام کرد آمار کودک آزاری در ایران نسبت به قبل از شیوع کرونا نزدیک به پنج برابر افزایش یافته است.
او افزود وقتی نخستین نیازهای معیشتی حاشیهنشینان و کمتوانهای مالی در روزهای قرنطینه خانگی تامین نمیشود حاصلی جز افزایش خشونتها ندارد.
پیش از آن، چندین مورد کودکآزاری موجی از واکنشها را برانگیخته بود؛ به عنوان نمونه، انتشار تصویری از یک کودک ملایری که در آن عموی کودک با انداختن تسبیح در گردن این کودک او را مورد آزار قرار داده بود با واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی مواجه شد.
همچنین انتخاب مربیان این مرکز موسسه «زنجیره مهر ماندگار» از آخوندها در حالی است که در سالهای اخیر جمهوری اسلامی تلاش داشته که در همه مراکز آموزشی و حتی ورزشی از آخوندها استفاده شود.