ممنوع‌الملاقات شدن ۶ زندانی سیاسی، نگرانی از وضع سلامت ویدا ربانی و ادامه حبس اسماعیل عبدی

ممنوع‌الملاقات شدن علی و یوسف یونسی، امیرحسین مرادی، جواد سیدی، کامیار فکور و آرش جوهری و نیز تشدید بیماری ویدا ربانی، به نگرانی‌ها درباره وضعیت این زندانیان سیاسی دامن زده است. از سوی دیگر، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان خواستار پایان حبس غیرقانونی اسماعیل عبدی شد.

شامگاه سه‌شنبه ۱۶ خرداد، کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان خبر داد که شش زندانی سیاسی با دستور رییس اندرزگاه چهار زندان اوین ممنوع‌الملاقات شده‌اند.

علی یونسی، یوسف یونسی، امیرحسین مرادی، جواد سیدی، کامیار فکور و آرش جوهری شش نفری هستند که با این دستور از ملاقات محروم شده‌اند.

بر اساس این گزارش، جعفر ابراهیمی و رسول بداقی، دو معلم زندانی در این بند نیز در اقدامی اعتراضی و در حمایت از این زندانیان، از رفتن به ملاقات خودداری کردند.

ادامه حبس اسماعیل عبدی با پرونده‌سازی نیروهای امنیتی

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان همچنین امروز (چهارشنبه ۱۷ خرداد) در اعتراض به ادامه حبس هشت ساله و غیر‌قانونی اسماعیل عبدی، بیانیه‌ای منتشر کرد.

در این بیانیه تاکید شد که این دبیر ریاضی و دبیر پیشین کانون صنفی معلمان، به جرم «دفاع از حقوق مادی و معنوی معلمان و اصول ۲۶، ۲۷ و ۳۰ قانون اساسی» از سال ۹۴ زندانی است.

حکم اول اسماعیل عبدی پنج سال حبس بود که از ششم تیر ماه ۱۳۹۴ اجرایی شد اما پس از پایان این دوران پنج ساله و در «اقدامی نادر»، حکم ۱۰ سال زندان تعلیقی او که در سال ۸۹ صادر شده بود، به اجرا درآمد.

بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، دیوان عدالت اداری حکم صادره برای عبدی را «خلاف شرع و قانون» تشخیص داده اما این حک در مورد او اجرا نشد و طی مراجعات مکرر خانواده، به آن‌ها گفتند که حکم ۱۰ سال حبس تعلیقی در پرونده وجود ندارد و پرونده مختومه شده است.

در ابتدای سال ۱۴۰۱ هم لایحه جدیدی درباره او به دیوان عالی تقدیم و اعاده دادرسی درخواست و از سوی دیوان پذیرفته شد اما با گذشت شش ماه، اسماعیل عبدی همچنان در وضعیتی بلاتکلیف به سر می‌برد.

باوجود آن که دادیار شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین در نامه‌ای به دفتر ریاست دادگستری استان تهران ادامه حبس این فعال صنفی را «خلاف قانون» دانست اما او همچنان در زندان کچویی کرج است.

به گفته شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، نیروهای امنیتی در تمامی این سال‌ها با «پرونده‌سازی و دخالت‌های فراقانونی» مانع آزادی اسماعیل عبدی شده‌اند.

این شورا در بیانیه خود خواستار آزادی بی‌قید و‌ شرط عبدى شد و از «آمران و عاملان این ظلم» خواست تا «تدبیر در امور را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند و بیش از این موجبات مهجور ماندن عدالت در رابطه میان حاکمیت و مردم و تنش در جامعه معلمان را فراهم نکنند».

اجرای حکم حبس یک معلم دیگر به اتهام تبلیغ علیه نظام

اصغر امیرزادگان، معلم و از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان استان فارس روز سه‌شنبه ۱۶ خرداد به اتهام «تبلیغ علیه نظام» برای گذراندن هشت ماه حبس تعزیری راهی زندان فیروزآباد فارس شد.

اجرای حکم حبس او در حالی‌ است که سال گذشته بنا به تشخیص قاضی، این پرونده با حکم یک سال حبس تعلیقی مختومه شد اما با شکایت و اعتراض دادستان فیروزآباد، مجددا پرونده به جریان افتاد و در دادگاه تجدیدنظر به هشت ماه حبس تعزیری تبدیل شد.

بر اساس گزارش انجمن صنفی معلمان فارس در حالی که این کنش‌گر باید ۲۰ خرداد به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی داخلی و خارجی» در شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز حاضر باشد، در اقدامی «غیر منتظره به اتهامی واهی» راهی زندان شد.

این انجمن نیز بازداشت و زندانی کردن اصغر امیرزادگان را محکوم کرد و خواستار آزادی تمامی معلمان زندانی شد.

در بیانیه انجمن همچنین آمده است: «زندان، بازداشت و پرونده‌سازی علیه معلمان کنش‌گر و فعالان صنفی عدالت‌خواه، این قشر فهیم را از مسیر مطالبه‌گری و آگاهی‌بخشی دور نخواهد کرد.»

سلامت ویدا ربانی در خطر

علی مجتهدزاده، وکیل ویدا ربانی، روزنامه‌نگار زندانی خبر داد که بیماری موکلش تشدید شده است.

هم‌زمان، حمیدرضا امیری، همسر ویدا ربانی هم گفت که هر گونه تاخیر در انجام معاینات و آزمایش‌های لازم، می‌تواند زندگی همسرش را به خطر بیندازد و موجب نابینایی همیشگی او شود.

ربانی روزنامه‌نگار است و سابقه کار در روزنامه شرق و هفته‌نامه صدا را دارد که بابت اتهام اعلامی «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» در حبس است.

روز ۳۱ اردیبهشت امسال، طبق اعلام خبرگزاری میزان او به بیمارستان طالقانی منتقل شده است. او در نامه‌ای در چهارم خرداد، به سابقه بیماری اعصاب و روان خود اشاره کرد و نهادهای ذی‌ربط در دستگیری‌اش را عامل آن دانست.

این روزنامه نگار محبوس در اوین، با وجود حال نامساعد جسمانی و انجام آزمایشات پزشکی مربوطه، از بستری شدن در بیمارستان و رسیدگی درمانی تخصصی محروم مانده است.

او روز سیزدهم خرداد به بیمارستان اعزام شد اما پیش از تکمیل دوره درمانی به دلیل مخالفت مقامات، مجددا به زندان منتقل شد.