اختصاصی؛ منصوره سگوند، معترض ۱۹ ساله‌ای که به شکل مشکوک جان باخت، ۹ خرداد بازداشت شده بود

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، منصوره سگوند، معترض ۱۹ ساله که روز ۱۴ خرداد به شکلی مشکوک جان خود را از دست داد، روز سه شنبه ۹ خرداد از سوی نیروی انتظامی بازداشت و روز ۱۰ خرداد با قرار کفالت از بازداشتگاه نیروی انتظامی شهرستان آبدانان آزاد شده بود.

به گفته یک منبع نزدیک به خانوده سگوند، او در طول ماه‌های گذشته تحت فشار شدیدی از سوی ماموران امنیتی استان ایلام قرار داشت.

از سوی دیگر، محمد باقر احمدی چگنی، فرماندار خرم‌آباد، درباره جان باختن مشکوک منصوره سگوند مدعی شد که او از کارکنان نیروی انتظامی نبوده و تنها در گذشته و در یک مقطع کوتاه به عنوان همیار پلیس همکاری داشته است.

شاهزاده رضا پهلوی با انتشار تصویری از منصوره سگوند، از مردم لرستان و استان‌های هم‌جوار خواست که صبح روز سه‌شنبه، ۱۶ خرداد، در مراسم خاکسپاری «دختر ایران» شرکت کنند.

شاهزاده رضا پهلوی گفت: «رژیم و مزدورانش بدانند که این جنایات فراموش نمی‌شود و هرگونه اخلال در برگزاری مراسم خاکسپاری و آزار و اذیت خانواده داغدار او، تنها آتش خشم مردم ایران را شعله‌ورتر خواهد کرد.»

مسیح علینژاد نیز «مرگ مشکوک» منصوره سگوند جوان معترض و عضو سابق نیروی انتظامی،‌ و بامشاد سلیمان‌خانی، دانشجوی معترض اهل آبدانان، را نشانگر برنامه حکومت برای قتل سیستماتیک جوانان معترض خواند.

علینژاد افزود: «سابقه تاریک جمهوری اسلامی در آدمکشی و حذف معترضانی که با دست خالی به خیابان آمده بودند همه گواه این مساله است. همه این اقدام‌ها اما نشانه ترس حکومت از مردمش است و تشدید اعتراضات در همه سال‌های گذشته ثابت کرده است که با این اقدامات صدای مردم خاموش نخواهد شد و مطالبات آنها به حاشیه نخواهد رفت.»

هفته گذشته نیز، بامداد سلیمان‌خانی، دانشجوی ۲۱ ساله اهل آبدانان، پس از آزادی از زندان با علایم مسمومیت در بیمارستان جان خود را از دست داد.

بر اساس گزارش‌ها، سلیمان‌خانی روز چهارشنبه سوم خرداد پس از آزادی از بازداشتگاه و بازگشت به خانه، نیمه‌شب حالش بد شد، اما پس از انتقال به بیمارستان در روز هفتم خرداد ماه جان باخت. طبق برخی گزارش‌های رسانه‌ای، آثار شکستگی و شکنجه در بدن این معترض مشهود بوده است.

در پی مرگ مشکوک سلیمان‌خانی، شهر آبدانان روز جمعه عرصه تظاهرات ضد حکومتی شد که در این تظاهرات ۲۰ معترض با شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای زخمی شدند.

این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی مسئولیت بدرفتاری و شکنجه بازداشت‌شدگان را برعهده نمی‌گیرد. در جریان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، حکومت علت کشته شدن بسیاری از معترضان را دلایلی چون سقوط از بلندی یا خودکشی اعلام کرد.

در طول ماه‌های گذشته معترضانی چون یلدا آقافضلی، زن جوان ۱۹ ساله و عرشیا امامقلی‌زاده، نوجوان ۱۶ ساله، کمی بعد از بازداشت و آزادی از زندان جان باختند و علت مرگ آنها خودکشی اعلام شد.