تداوم آزار و اذیت بهائیان؛ وزارت اطلاعات از حضور شهروندان بهائی در آرامستان جلوگیری کرد

کانون مدافعان حقوق بشر گزارش داد که وزارات اطلاعات در ادامه آزار و اذیت جامعه بهائیان، از حضور شماری از آنان بر سر مزار یکی از اقوام جان‌باخته‌شان جلوگیری کرده است. این درحالی‌ است که تدفین پیکر این شهروند پیش‌تر بدون رضایت و اطلاع خانواده از سوی حکومت انجام شده بود.

بر اساس گزارشی که کانون مدافعان حقوق بشر منتشر کرده است، روز جمعه ۱۲ خرداد وزارت اطلاعات از حضور شماری از شهروندان بهائی بر سر مزار متوفی در شهر تهران جلوگیری کرده و در نتیجه آن‌ها پشت درهای بسته به نیایش مشغول شده‌اند.

در ماه‌های گذشته نیز بارها فعالان جامعه بهائی و سازمان‌های حقوق بشری گزارش دادند که مقام‌های حکومت ایران مانع دفن پیکر بهائیان در «گلستان جاوید طهران»، آرامگاه متعلق به بهائیان شده‌اند و برخی از درگذشتگان بهائی را بدون اطلاع خانواده‌شان در آرامگاه خاوران دفن کرده‌اند.

آرامگاه خاوران محل دفن اجساد اعدام‌شدگان دهه ۶۰ و به ویژه قربانیان اعدام‌های گسترده سیاسی سال ۶۷ است و فعالان بهائی می‌گویند دفن اجساد بهائیان در آرامگاه خاوران از سوی حکومت، نه تنها با هدف آزار بهائیان، بلکه به دلیل مخدوش کردن آثار دفن جمعی اعدامیان دهه شصت در آرامگاه خاواران شکل می‌گیرد.

پیش‌تر سازمان حقوق بشر ایران نیز به نقل از یک منبع آگاه گفته بود برخی افرادی که از جامعه بهائی ایران نیستند با مداخله در مراسم مذهبی، تشیع و تدفین درصددند تمام امور مربوط را از جامعه بهائی سلب و آنچه را که خود دیکته می‌کنند به اجرا برسانند.

در فروردین ماه امسال هم گزارش‌هایی در مورد دفن شهروندان بهائی در آرامگاه خاوران و بدون اطلاع و رضایت خانواده‌ها انجام گرفت. این نوع از آزار و اذیت شهروندان بهائی از سوی حکومت پیش‌تر هم واکنش‌هایی بین‌المللی را در پی داشت.

شهریور سال ۱۴۰۱، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار فراخوان اقدام فوری نسبت به سرکوب و افزایش فشارهای امنیتی بر شهروندان بهائی واکنش نشان داد و از جامعه جهانی خواستار در نظر گرفتن راهکاری جامع برای مقابله با این قبیل برخوردهای حکومت ایران شد.

کانون مدافعان حقوق بشر ایران با انتشار گزارشی درباره ممانعت از ورود شهروندان بهائی به آرامستان، به ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی اشاره کرد که جمهوری اسلامی از طرفین قرارداد آن است.

بر اساس این ماده، هر شخصی حق دارد از «آزادی دین و تغییر دین و همچنین آزادی اظهار آن به‌طور فردی یا جمعی و به‌طور علنی یا در خفا» برخوردار باشد.