نگرانی از وضعیت شیدا عبدالله و خانوادهاش در کمپ پناهندگان ترکیه و خطر اخراجشان
بنا بر اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، شیدا عبدالله فعال حقوق زنان، فرزند و برادرش که شش ماه پیش به دلایل سیاسی به ترکیه پناهنده شدند، با خطر اخراج مواجهند. این خانواده که در وضعیتی نامناسب در کمپ پناهندگان شهر وان ترکیه به سر میبرند، از نهادهای حقوق بشری درخواست کمک کردند.
شیدا عبدالله به همراه پسر نوجوانش محمد فیضی و برادرش شاهین عبدالله روز ۱۶ آذر سال گذشته هنگام ترک ایران در مرز ترکیه و بلغارستان دستگیر و به اردوگاه کوروباش در شهر وان ترکیه منتقل شدند.
طبق اطلاعات ایران اینترنشنال، آنها در حال حاضر در زندان کمپ پناهندگان محبوس هستند و علاوه بر اینکه بیماری، جان فرزند ۱۴ ساله این خانواده را تهدید میکند، در خطر اخراج از ترکیه و بازگردانده شدن به ایران نیز قرار دارند.
چندی پیش این فعال حقوق زنان در فایلی صوتی از کمپ درباره وضعیت نامناسب نگهداری خود توضیح داد و از نهادهای حقوق بشری خواست تا به کمک او و خانوادهاش بیایند.
پس از این درخواست، کانون دفاع از دموکراسی در ایران واقع در هلند در نامهای به اداره مهاجرت شهر وان ترکیه از آنها خواست تا به این سه شهروند ایرانی پناهنده که به دلایلی سیاسی ایران را ترک کردهاند، کمک کنند.
در این نامه هشدار داده شد که شیدا عبدالله، محمد فیضی و شاهین عبدالله تحت تعقیب جمهوری اسلامی بوده و در صورت بازگشت به ایران، جان آنها در خطر خواهد بود.
سازمان بینالمللی پناهندگان ایرانی هم در نامهای به اداره مهاجرت ترکیه، به شرح «وضعیت وخیم» عبدالله و خانوادهاش پرداخت و نوشت: «تنها جرم این خانواده، فرار از یک رژیم وحشی و آدمکش است.»
این سازمان با اشاره به اینکه آنها شش ماه گذشته را در «بدترین وضعیت روحی، بهداشتی و تغذیهای، در شرایطی بلاتکلیف» سپری کردهاند، بهطور ویژه درباره بیماری محمد فیضی اظهار نگرانی کرد.
در نامه سازمان بینالمللی پناهندگان ایرانی همچنین آمده است: «حتی از منظر بشردوستانه هم، مهمترین و کمترین انتظار از مسوولان کمپ این است که مراقب سلامت پناهجویان تحت اسارت خود باشند.»
در ادامه نامه، این سازمان خواهان آزادی فوری این خانواده از زندان کمپ شد و گفت برای آنها، این اولین گام برای پایان دادن به کابوس «اخراج» و تبعید به ایران و تسلیم شدن در برابر رژیمی خواهد بود که قاتل مردم خودش است.
این سازمان در پایان از اداره مهاجرت ترکیه خواست تا به شیدا عبدالله و خانوادهاش در سریعترین زمان ممکن فرصتی برای طی کردن روند قانونی درخواست پناهندگی در یک کمپ دیگر داده شود.
شیدا عبدالله در فایل صوتی خود از کمپ کوروباش یادآور شده بود که به دلیل فعالیت در جریان انقلاب «زن، زندگی، آزادی» و ارائه اطلاعات و گزارشهایی از داخل ایران به نهادهای حقوق بشری تحت تعقیب حکومت قرار گرفته است.
به گفته خانم عبدالله، همسرش افشین فیضی نیز به دلیل فعالیتهای اجتماعی و مدنی مدتی در زندان بوده است.