حساب توییتری ۱۵۰۰ تصویر خبر داد: استفاده از گاز اعصاب در جریان حملات شیمیایی به مدارس
حساب توییتری ۱۵۰۰ تصویر اعلام کرد در جریان حملات شیمیایی به مدارس در ایران از نوعی گاز اعصاب استفاده شده است.
اکانت ۱۵۰۰ عصر روز گذشته (دهم خرداد) تصویر نتایج اولیه آزمایش لباس دانشآموزانی را که در حملات شیمیایی به مدارس دچار مسمومیت شده بودند منتشر کرد.
نتایج آزمایشها نشان داده است مجموعهای از جرمهای مولکولی از جمله «جرم مولکولی ۹۹» روی لباس دانشآموزان مسموم شده دیده شده که نشانه «ساختار فلئورومتیل فسفات» است. ساختاری که عامل مشترک میان بسیاری از «گازهای اعصاب» از جمله «سارین، سیکلوسارین، سومان» و گازهایی از این خانواده هستند که در دسته گازهای بسیار خطرناک و مرگزا قرار میگیرند.
سارین از جمله گازهای اعصابی است که در حملات شیمیایی عراق به ایران هم استفاده شد که مرگ و بیماریهای منجر به مرگی چون سرطان را برای بسیاری از کسانی که در معرض این حمله قرار داشتند، به همراه داشت.
به گفته متخصصانی که این نمونهها را بررسی کردهاند اما شناسایی «نوع دقیق گاز» نیاز به انجام دو آزمایش high resolution mass spectroscopy روی جرم ملکولی ۹۹ و همچنین برای تعیین جرم ملکول گاز دارد.
حساب توییتری ۱۵۰۰ تصویر با اشاره به استفاده متخصصان از تکنیک GC-MS برای بررسی گازهای جذب شده روی پارچه لباس دانشآموزان مسموم شده، تاکید کرد که آزمایشها ادامه دارد و برای دستیابی به نتیجه دقیقتر و نهایی در مورد ساختار گازهای به کار رفته در حمله به مدارس، باید نمونههای آزمایشی بیشتری در دسترس متخصصان قرار بگیرد.
این حساب کاربری همچنین دستورالعملی برای گرفتن نمونه آزمایشی از دانشآموران مسموم شده منتشر کرده که شامل چگونگی بریدن دستهای از موی فرد مسموم شده و نحوه بستهبندی نمونه، برای ارسال است.
اواخر اسفند سال گذشته نیز ۱۵۰۰ تصویر گزارشی از ۷۰ مورد آزمایش شده منتشر کرد که شامل علایم گاز و عوارض آن روی دانشآموزان بود.
این بررسیها نشان میدادند دانشآموزان هنگام حمله شیمیایی ابتدا بویی چون «تینر، آشغال ترشیده، مرکبات گندیده و وایتکس» احساس کرده و سپس علایمی چون سردرد، لرز، تپش قلب، گلودرد، سرگیجه، ضعف بینایی، تهوع، تنگینفس، بالا آوردن خون، سرفه و ... داشتهاند و برخی دیگر از آنها هم برای مدتی دچار فلجی یا تشنج و بیحسی دست و پا شدهاند.
اولین خبر از حملات شیمیایی به مدارس، روز نهم آذر سال گذشته و در مورد مدرسه دخترانهای واقع در شهر قم منتشر شد اما در هفتههای بعدی و با سرعتی بیشتر، دهها مدرسه دیگر نه تنها در این شهر مذهبی که در بروجرد، تهران، تبریز، اردبیل، همدان، قزوین، ساری، کرمانشاه، اصفهان، کرج، بندرعباس، یاسوج، شیراز، مشهد، کاشان، آبادان، اهواز و ...، هدف حمله قرار گرفتند.
پس از تعطیلات نوروزی نیز در حالیکه گمان میرفت این حملات متوقف شده است، گزارشهایی از مسمومسازی دانشآموزان در چند شهر ایران منتشر شد.
از آغاز پروژه مسموم کردن دختران دانشآموز در ایران بیش از شش ماه میگذرد اما خبری از پیگیری قضایی و ادعای مقامات جمهوری اسلامی درباره بازداشت متهمان نیست.
در مقابل بسیاری از مردم و والدین، خود جمهوری اسلامی را مقصر حمله به فرزندانشان خواندند و با برگزاری چندین تجمع در اعتراض به ادامهدار شدن این حملات شیمیایی در شهرهای مختلف، جمهوری اسلامی را «حکومت بچهکُش» خطاب کردند.