رسانههای ترکیه از افشای شبکه جاسوسی موساد علیه شهروندان ایرانی در ترکیه خبر دادند
روزنامه صباح نزدیک به رجب طیب اردوغان به نقل از سازمان اطلاعات ترکیه (میت) گزارش داد یک شبکه جاسوسی موساد در ترکیه شناسایی و ۱۱ نفر در این رابطه دستگیر شدهاند. بر اساس این گزارش، ۲۳ فرد و یک شرکت ایرانی هدف این شبکه جاسوسی بودهاند.
این گزارش که در شماره روز سهشنبه دوم خرداد روزنامه صباح منتشر شده، اضافه کرد: «در چارچوب تحقیقاتی که با هماهنگی میت و دفتر دادستانی کل استانبول به مدت یک سال و نیم انجام شد، مشخص شد موساد علیه یک شرکت و ۲۳ فرد، فعالیتهای جاسوسی انجام داده است.»
این افراد دارای روابط تجاری با ایران بوده و در ترکیه هدف قرار گرفته بودند.
شبکه جاسوسی پس از ارسال یک بسته تهدیدآمیز به یکی از این افراد، افشا شده است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، اسرائیل از طریق سرکان اوزدمیر، کارمند سابق نیروهای مسلح ترکیه که به دلیل ارتباط با جریان فتحاله گولن از ترکیه خارج شده، توانسته این شبکه را سازماندهی کند.
شخصی به نام سلچوک کوچوککایا، رهبر این تیم جاسوسی در ترکیه معرفی است.
بر اساس این گزارش، کوچوککایا جلسات متعددی با موساد داشته و در جلسه پنجم، موساد پیشنهاد جاسوسی داده و در ادامه آموزشهای لازم به او ارائه شده است.
پیشتر نیز یک سری بازداشتهای مشابه در ترکیه گزارش شده بود.
در دو سال پیش ادعا شد که یک شبکه موساد متشکل از ۱۵ عرب فلسطینی به اتهام جاسوسی برای موساد در ترکیه شناسایی و این افراد بازداشت شدند.
این در حالی است که چند ماه پیش کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داد اعضای حماس در ترکیه با ماموران جمهوری اسلامی ایران در زمینه جاسوسی در بین ایرانیتباران اسرائیل همکاری داشتهاند.
همچنین دو سال پیش پلیس و اطلاعات ترکیه در عملیاتی مشترک دو نفر از اعضای یک شبکه را که در حال اجرای توطئهای برای ربودن «یک مقام نظامی سابق ایران» از شهر وان و انتقال او به ایران بودند، بازداشت کردند.
اما همزمان با این خبر روزنامه صباح، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نیز روز سهشنبه مدعی شد «یک شبکه همکار با سرویس اطلاعاتی بیگانه» را «متلاشی» کرده است.
وزارت اطلاعات مدعی شد که این شبکه «برای دستاندازی به اطلاعات مترددین ایرانی به خارج از کشور» تشکیل شده بود.
در بیانیه وزارت اطلاعات آمده است: «ادامه رصد و جمع آوریهای اطلاعاتی در محیط بیگانه، روشن ساخت که از میان مترددین ایرانی به خارج، افراد دارای مسوولیت در مناصب مختلف یا دسترسی به اطلاعات مهم در نهادهای حساس کشور و دارندگان تخصصهای ویژه در رشتههای مختلف، مورد رصد متمرکز سرویس مورد بحث قرار میگیرند.»
جمهوری اسلامی در سالهای گذشته بارها مدعی کشف شبکههای جاسوسی شده که این گزارشها قابل تایید از سوی منابع مستقل نیستند.