تجمع معلمان دهها شهر در روز سهشنبه همزمان با اعتصاب کارگران صنایع و شهرداریها
صدها معلم در ایران روز ۱۹ اردیبهشت تجمع کردند و خواهان آزادی همکاران زندانی و برآورده شدن مطالباتشان شدند. در این روز همچنین اعتصاب و تجمعهای دیگری از سوی مالباختگان رامک خودرو و کارگران و کارمندان استانداری کرمانشاه، راهآهن، کاشی اصفهان، شهرداری سربندر و بهشت زهرا برپا شد.
روز سهشنبه، کارگران شهرداری «بندر امام» (سربندر) و کارگران بهشت زهرای تهران در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و عدم رسیدگی به خواستههایشان تجمع کردند.
مالباختگان رامک خودرو هم که بعد از چند سال هنوز موفق به بازپسگیری هزینه پیشخرید خودروها نشدهاند، دست به برگزاری تجمعی اعتراضی زدند.
اعتصاب کارگران و کارکنان خط و ابنیه فنی راهآهن کرمان نیز در روز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ از بافق تا بم همچنان ادامه پیدا کرد.
بر اساس گزارشها، کارگران اعتصابی حدود ۴۰۰ نفر هستند که با شرکت رضوان درود کار میکنند اما کارفرما تاکنون هیچ پاسخی به خواستههای این کارگران نداده است.
کارمندان استانداری کرمانشاه هم با پهن کردن سفره خالی مقابل استانداری، به وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند.
روز سهشنبه کارگران شرکت کاشی اصفهان هم دست به اعتصاب و تجمع اعتراضی زده و خواهان رسیدگی به مشکلات خود شدند.
تجمع معلمان
روز ۱۹ اردیبهشت همچنین معلمان در پاسخ به فراخوانهای از پیش اعلام شده در شهرهایی چون جلفا، کرمانشاه، بجنورد، تاکستان، قزوین، اصفهان، سنندج، سقز، اسلامآباد غرب، همدان، تربت حیدریه، اراک، اهواز، شوش، هرسین، اردبیل، رشت و ... تجمع کردند.
تجمعکنندگان شعارهایی چون «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» و «معلم زندانی آزاد باید گردد» سر دادند.
بر اساس گزارشها، ماموران امنیتی در برخی استانها مانند البرز مانع برگزاری تجمع معلمان مقابل ادارهکل آموزش و پرورش شده و در تعدادی از شهرها همچون سنندج و اصفهان، به راهپیمایی مسالمتآمیز آنها حملهور شدند.
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال حاکی از آن است که معلمان در سنندج شعارهایی چون «ژن، ژیان، ئازادی» [زن، زندگی، آزادی] و «معلم زندانی آزاد باید گردد» سر دادند.
سازمان حقوق بشری ههنگاو در ادامه این تجمع خبر داد که نیروهای امنیتی دو معلم را در نزدیکی «میدان انقلاب» شهر سنندج ربودهاند.
در روزهای گذشته شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان فراخوانی را برای تجمع سراسری معلمان در روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت منتشر کرد و از آموزگاران خواست تا ساعت ۱۰ تا ۱۲ این روز در تهران مقابل مجلس و در مراکز استانها و شهرستانها مقابل ادارات کل و ادارههای آموزش و پرورش تجمع کنند.
پیش از شکلگیری این تجمعها، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان با انتشار «قطعنامه پایانی»، تشدید القائات ایدئولوژیک در کتابهای درسی، ایجاد ناامنی روانی و تهدید سلامت جسمی دختران دانشآموز و تداوم پروندهسازی و اعمال فشارهای امنیتی بر فعالان صنفی را افزون بر مشکلات صنفی و معیشتی، از جمله موارد اعتراض جامعه معلمان برشمرد.
اجرای دقیق قانون مدیریت خدمات کشوری برای شاغلان و بازنشستگان، اجرای دقیق رتبهبندی معلمان مطابق مصوبه اولیه، بازگشت به اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی، تامین آموزش با کیفیت و امنیت مدارس بهویژه برای دختران دانشآموز و آزادی بیقید و شرط همه فعالان در بند، از جمله مطالبات معلمان عنوان شده است.