انتشار خبر درگذشت یک زن به دنبال «درگیری بر سر حجاب»؛ تحقیقات آغاز شده است
در یک درگیری که در پی تلاش بسیجیها برای تحمیل حجاب اجباری در باغ شاهزاده ماهان رخ داده، یک زن جان باخته است. شاهدان گفتهاند کسانی که بسیجی و از زوار قبر قاسم سلیمانی بودهاند، در پارکینگ باغ شاهزاده ماهان به مسافران زنی که حجاب نداشتهاند تذکر میدهند که باعث نزاع میشود.
ویدیوی منتشر شده از این واقعه، صحنهای را نشان میدهد که این زن به زمین افتاده و فوت شده. بعد از این اتفاق، مردم و مسافران به بسیجیها حمله میکنند و شیشههای اتوبوس آنها را میشکنند.
هنوز مقام های مسوول اطلاعات دقیقی درباره این ماجرا ارائه نکردهاند.
برخی رسانههای داخلی در گزارش این ماجرا نوشتند که در جریان دادن «تذکر حجاب اجباری به زنان» در محوطه پارکینگ باغ شازده ماهان، یکی از نقاط گردشگری استان کرمان، یک زن دچار ایست قلبی شد و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.
قوه قضاییه از آغاز تحقیقات در این زمینه خبر داد.
وبسایت رویداد۲۴ شامگاه یکشنبه سوم اردیبهشت درباره جزییات این حادثه نوشت: «پس از تذکر در مورد حجاب برخی از بازدیدکنندگان باغ شازده در ماهان کرمان، مردم به حمایت زنان آمدند و با تذکردهندگان درگیر شدند.»
این وبسایت خبری افزود: «در جریان این نزاع یک زن ۶۰ ساله دچار ایست قلبی شد و در بیمارستان جان باخت.»
همچنین بر اساس اطلاعات منتشر شده در کانال تلگرامی مسیح علینژاد، «گفته شده است این "قتل" وقتی اتفاق افتاد که گروهی از بسیجیان موقع بازگشت از بازدید قبر قاسم سلیمانی با اتوبوس، در باغ شازده ماهان در کرمان، با یک خانواده بر سر مساله حجاب درگیر شده بودند.»
منطقه تاریخی و تفریحی ماهان در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهر کرمان قرار دارد.
علی بابایی، فرماندار کرمان، جان باختن این زن را تایید و سن او را «۵۹ سال» اعلام کرد. او اما مدعی شد این زن در جریان «یک نزاع دستهجمعی با انگیزه شخصی» جان باخته است.
به گفته فرماندار کرمان، در این درگیری چند نفر نیز زخمی شدند.
خبرگزاری دولتی ایرنا به نقل از یوسف سبحانی، رییس حوزه قضایی ماهان نوشت: «تحقیقات تکمیلی در حال حاضر با حضور تعدادی از شاهدین و همراهان متوفی در دست انجام است.»
او افزود: «دستگاه قضایی ضمن بررسی ابعاد مختلف این موضوع، با هر گونه جرم احتمالی با جدیت برخورد خواهد کرد.»
این اولین بار نیست که تذکرهای حجاب اجباری در ایران منجر به درگیری میان مردم میشود.
روز جمعه ۱۱ فروردین ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد فردی که از او با عنوان بسیجی یاد شده است، در شهر شاندیز سطل ماست را روی سر مادر و دختری که حجاب اجباری بر سر نداشتند خالی کرد.
پس از این اقدام، برخی از مردان حاضر در جمع برای حمایت از زنان، با این فرد درگیر شدند
در واکنش به انتشار این فیلم، محسن برهانی، حقوقدان و استاد اخراج شده از دانشگاه تهران به دلیل مواضع انتقادیاش علیه اعدام معترضان، در توییتی نوشت: «اگر ناهی از منکر از مرحله زبانی فراتر رفت و متعرض حیثیت، جان، مال، حریم خصوصی و حقوق اشخاص شد، این اقدام دیگر نهی از منکر نیست بلکه تجاوزی غیرقانونی و جرم است و سایرین با رعایت ماده ۱۵۶ قانون مجازات اسلامی، حق دفاع مشروع در قبال رفتار وی خواهند داشت.»
با وجود اعتراضات سراسری در ایران، در هفتههای اخیر خبرهای فراوانی از پلمب اماکن گردشگری، رستورانها و کافهها به دلیل پذیرایی از زنان «بیحجاب»، درگیری مردم با «آمران» یا جلوگیری نکردن از رقص و شادی مردم منتشر شده است.
درگیری مردم با آمران به معروف پیش از اعتراضات نیز وجود داشت و نمونه برجسته آن، ماجرای سپیده رشنو و اعتراف اجباری و شکنجهاش به دلیل درگیری با زن «آمر به معروفی» است که دستش را گاز گرفته بود.
علیرغم افزایش فشارهای حکومتی در اعمال حجاب اجباری، مقاومتهای مدنی مردم ایران و رقص و شادی در شهرهای مختلف ادامه دارد.