پرتاب بزرگترین موشک جهان؛ استارشیپ با شکست در مرحله جداسازی، منفجر شد
شرکت اسپیسایکس (spaceX)، بزرگترین موشک جهان به نام «استارشیپ» را در مرحله اول با موفقیت پرتاب کرد اما این پرتاب در مرحله بعدی یعنی در جداسازی از بوستر موفق نبود و این غول ۱۲۰ متری پس از حدود چهار دقیقه و چند چرخش به دور خود، منفجر شد.
در پخش ویدیویی شرکت اسپیسایکس، اولین پرتاب یکپارچه استارشیپ به دلیل بروز مشکل در قسمت جداسازی فضاپیما از تقویتکننده آن، به صورت کامل انجام نشد.
این موشک عظیم که برای سفر به ماه و مریخ ساخته شده، روز پنجشنبه و چند دقیقه پس از بلند شدن در تگزاس منفجر شد اما کمپانی اسپیسایکس خبر داد که بلافاصله خود را برای پرتاب بعدی آماده خواهد کرد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، این انفجار نشاندهنده یک شکست برای شرکت میلیاردر آمریکایی، ایلان ماسک نیست بلکه این واقعیت که موشک موفق شد از سکوی خود بلند شود، موفقیت بزرگی را نشان میدهد.
هنوز علت این انفجار مشخص نشده است اما مدیر اسپیسایکس قول داده که آزمایش جدیدی را «در چند ماه دیگر» برگزار کند.
شرکت اسپیسایکس روز دوشنبه اعلام کرده بود اولین پرتاب استارشیپ که بزرگترین موشک جهان نام گرفته، به تعویق افتاده است.
این پرتاب قرار بود روز دوشنبه انجام شود اما به دلیل بروز یک مشکل فنی در آخرین دقایق آمادهسازی، این پرتاب به زمانی دیگر موکول شد.
استارشیپ با ارتفاع ۱۲۰ متر، در دسته پرتابگرهای فوق سنگین قرار میگیرد که قادر به انتقال بیش از ۱۰۰ تن محموله به مدار هستند. قدرت برخاستن آن باید بیش از دو برابر موشک سترن-۵ باشد که برای برنامه بردن فضاپیماهای آپولو به کره ماه طراحی و ساخته شده بود.
استارشیپ اکنون برای سفر به ماه و مریخ در نظر گرفته شده است.
این موشک غولآسای سیاه و نقرهای که با اکسیژن و متان مایع کار میکند، هرگز به صورت کامل خود پرتاب نشده بود.
بر روی بخش دوم این موشک، استارشیپ، که نام موشک نیز از آن گرفته شده، پیشتر آزمایشهای زیرمداری در ارتفاع حدود ۱۰ کیلومتری انجام شده است.
آژانس فضایی آمریکا این فضاپیما را برای عملیات سفر به ماه در نظر گرفته است. این عملیات با نام آرتمیس-۳ رسما برای سال ۲۰۲۵ برنامهریزی شده است.
فضانوردان به طور جداگانه بر روی ابرموشک جدید ناسا، SLS با ۹۸ متر ارتفاع و با قدرت برخاستن تقریبا دو برابر کمتر از آنچه برای استارشیپ برنامهریزی شده، بلند خواهند شد.
آنها در یک کپسول به ماه سفر خواهند کرد و سپس به استارشیپ میرسند که قبل از آن در مدار ماه قرار خواهد گرفت.
در واقع استارشیپ است که فضانوردان را به سطح ماه خواهد برد و بدون آن، ماموریت آرتمیس-۳ نمیتواند با موفقیت انجام شود.
هدف نهایی ماسک از این پروژه، کاهش هزینههای هر پرتاب استارشیپ است.
او گفته که هر پرتاب استارشیپ در نهایت ممکن است تنها «چند میلیون دلار» هزینه داشته باشد.