حمله شیمیایی به حداقل هفت مدرسه دخترانه در روز چهارشنبه؛ حال شماری از دانشآموزان وخیم است
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/0acf4b7cfeac95cede014f8f237bf0226b8b1416-540x960.jpg?rect=0,138,540,304&w=1763&h=992&fit=crop&auto=format)
روز چهارشنبه، ۳۰ فروردین دستکم به هفت مدرسه دخترانه در شهرهای مختلف حمله شیمیایی شد. بر اساس گزارشها، بسیاری از دانشآموزان به مراکز درمانی منتقل شده و حال تعدادی از این نوجوانان وخیم است.
ارومیه، همدان، دزفول، اسلامشهر و تهران شهرهایی هستند که امروز هدف حملات شیمیایی قرار گرفتند.
در ارومیه، به مدرسه «نسیم» و دبیرستانهای دخترانه «نصیری» و «ابوذر» در منطقه ۱۲ این شهر حمله شیمیایی کردند. شمار زیادی از دانشآموزان این مدارس مسموم و به اورژانس بیمارستان خمینی منتقل شدند.
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال حکایت از وخامت حال دانشآموزان مدرسه دخترانه نسیم ارومیه پس از حمله شیمیایی داشت.
بر اساس ویدیوهای رسیده، در تهران هم به دبیرستان دخترانه «امت» در منطقه تهرانپارس حمله شیمیایی شد.
این دومین بار بود که این دبیرستان هدف این حملات قرار گرفت و شماری از دانشآموزان را روانه مراکز درمانی کرد.
در واوان اسلامشهر از استان تهران نیز دبیرستان دخترانه «آل طه» هدف حمله شیمیایی قرار گرفت.
هنرستان فنی و حرفهای «چمران» واقع در همدان مدرسه دخترانه دیگری بود که در روز چهارشنبه به آن حمله شد.
همچنین بر اساس تصاویر رسیده به ایراناینترنشنال، به دبیرستان دخترانه «پیشتازان» در شهر دزفول استان خوزستان حمله شیمیایی شد.
به گفته شاهدان، مسوولان مدرسه پیشتازان فیلم و عکسهای موبایل دانشآموزان را پاک کرده و به خانوادهها اجازه ندادند فرزندانشان را با خود ببرند.
روز گذشته (سهشنبه ۲۹ فروردین) نیز گزارشهایی از حمله شیمیایی به دستکم ۲۶ مدرسه در کرمانشاه، ارومیه، اسلامشهر، تهران، کرج، اردبیل، سقز و اهواز گزارش شد که بیشترین موارد در استانهای کرمانشاه و تهران بود. تعدادی از این مدارس نیز برای چندمین بار در ماههای اخیر هدف این حملات قرار گرفتند.
در روزها و هفتههای گذشته تجمعات اعتراضی متعددی از سوی مردم و والدین دانشآموزان شکل گرفت اما رویکرد جمهوری اسلامی از همان هفتههای آغازین حملات شیمیایی به مدارس، انکار بوده و هست.
با گذشت حدود پنج ماه از آغاز حملات، حکومت هنوز عوامل این مسمومسازیها را معرفی نکرده و در مقابل، فشار بر رسانهها و فعالان مدنی را برای جلوگیری از اطلاعرسانی در این زمینه افزایش داده است.
از سوی دیگر، سازمان عفو بینالملل با انتشار درخواست اقدام فوری درباره حملات شیمیایی به مدارس ایران، در بیانیه خود خواستار انجام تحقیق مستقل بینالمللی در این زمینه شد.
به گفته عفو بینالملل، مقامهای جمهوری اسلامی در بررسی کافی و پایان دادن به حملات، «شکست خوردهاند» و علایم دختران را به عنوان «استرس، هیجان یا تلقین» رد کردهاند.
این سازمان همچنین هشدار داد حق تحصیل، سلامت و زندگی میلیونها دختر دانشآموز در ایران، در بحبوحه این حملات گازی در خطر است.
بر اساس این گزارش، از نوامبر ۲۰۲۲ (آذر سال ۱۴۰۱) بیش از ۳۰۰ حمله به دستکم ۱۰۰ مدرسه شده و برخی از آنها بیش از یک بار هدف این مسمومسازیها قرار گرفتهاند.