اعتراف قالیباف به مخالفت «جبهه انقلاب» با قوانین حمایت از زنان و تصمیمات مردسالارانه حکومت

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس گفت باید درباره حجاب با درس‌گرفتن از همه روش‌های غلط گذشته، بازنگری کرده و برای آن فکر کنیم. او همچنین با تاکید بر مخالفت «جبهه انقلاب» با قوانین مجلس درباره آن‌چه حمایت از زنان در برابر ظلم خواند، اعتراف کرد که تصمیمات حکومت، «مردسالارانه» بوده است.

قالیباف عصر روز ۲۹ فروردین در نشستی به میزبانی «معاونت بانوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی»، شعار «زن،‌ زندگی، آزادی» را محصول نگاه «غرب‌گرایان داخلی» در سال گذشته خواند و مدعی شد معترضان به «هیچ کدام از مبانی فرهنگ دینی، اخلاقی، انسانی و آزادی پای‌بند نبودند» و با «بی‌ادبی زبان و کلام» به «نمادهای ملی» توهین کردند.

او همچون دیگر مقامات حکومتی به انتقاد از «غرب» پرداخت و گفت: «غرب با نگاه ابزاری و کالایی به زن و علی‌رغم این که همه حرفش این بود که به زن آزادی بدهد، با نگاه‌های مختلف در عمل او را به اسارت کشید. غربی‌ها پا روی همه باورهای دینی، اخلاقی، سنت‌ها و عرف جامعه از جمله قرآن، مسجد و هویت گذاشته و بر آن‌ها تاختند.»

رییس مجلس مدعی شد فعالیت غربی‌ها «هیچ نسبتی» با شعار «زن، زندگی، آزادی» ندارد اما در ادامه اعتراف کرد تصمیمات جمهوری اسلامی «مردسالارانه» است و سازوکار، خدمات و حتی مبلمان شهر را مردسالارانه طراحی می‌کند.

قالیباف در ادامه به شعارهای مردم مخالف جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «برخی این برداشت را می‌کنند که انقلاب اسلامی با حضور زنان در عرصه اجتماعی مخالف است در حالی که بدون شک انقلاب نشان داده و این فرصت را فراهم کرده تا زنان در عرصه‌های مختلف حضور داشته باشند.»

او همچنین مدعی شد کس دیگری به جز زنان نمی‌تواند تربیت فرزند را در خانواده انجام دهد و گفت البته این موضوع به این معنا نیست که کار مادران «صرفا فرزندآوری» است: «این صحبت‌ها متناقض نیست بلکه شاید در ظاهر در تضاد باشند اما همان دوگانه‌هایی هستند که مکمل هم هستند.»

رییس مجلس همچنین به کلیات قانون «حمایت از زنان در مقابل سوءرفتارها»، اشاره کرد و گفت موضوعی را در رابطه با «حقوق زنان و با نگاه مقابله با ظلم به زنان در محیط خانواده و جامعه» پس از دو دهه در مجلس به سرانجام رسانده‌اند اما از «درون جبهه انقلاب» با آن مخالفت و در برابرش مقاومت می‌شود.

روز گذشته نیز روزنامه سپاه پاسداران در گزارشی با عنوان «حجاب شخصی و انتخابی نیست» نوشت نوع پوشش زنان «انتخاب فردی» نیست چون می‌تواند روی «ذائقه اجتماعی و انتظار مردان از زنان» اثرگذار باشد و برای همین زنان باید «جذابیت‌های خود» را بپوشانند تا منجر به کنترل نگاه و رفتار مردان شوند.

روزنامه جوان همچنین با اشاره به آن‌چه علی خامنه‌ای پیش‌تر اشاره کرده و از مخالفت با حجاب اجباری با عنوان «حرام شرعی و سیاسی» یاد کرده بود، گفت زنان محجبه «نمودی از حاکمیت اسلام در جامعه هستند» و بر این اساس، حجاب «فراتر از مسایل شرعی و قانونی و به عنوان یک امر سیاسی» تلقی می‌شود چرا که نشانه‌ای از «جامعه اسلامی» است.

با ادامه‌دار شدن نافرمانی مدنی زنان در مخالفت با حجاب اجباری با وجود تشدید فشار و سرکوب، حکومت می‌کوشد تا بقایای این پوشش تحمیلی را حفظ کند.

با این که خبرگزاری‌های وابسته به سپاه از کلید خوردن «طرح جدی پلیس در راستای مقابله با کشف حجاب» از صبح روز شنبه ۲۶ فروردین در معابر، اماکن و خودروها خبر دادند اما زنان همچنان به مخالفت خود با حجاب اجباری ادامه می‌دهند.