سخنگوی ستاد امر بهمعروف و نهی از منکر: الان دیگر مساله دو تار موی خانمها و روسری نیست
علی خانمحمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، در مصاحبه با «اعتماد» گفت: «در حوادث اخیر مساله فقط شال و روسری نبود. الان آغوش رایگان را مطرح میکنند. الان وضعیت کیش را ببینید، نیمهبرهنگی و لباسهای زننده در حال ایجاد است، این دیگر فقط دو تار موی خانمها و روسری نیست.»
خانمحمدی در ابتدای این گفتوگو در پاسخ به این پرسش که چرا نهادهای جمهوری اسلامی از جمله ستاد امر به معروف به جای حجاب اجباری، به مشکلات اقتصادی مردم و فساد موجود در جمهوری اسلامی رسیدگی نمیکند، گفت: «امروز ستاد امر به معروف و نهی از منکر که وظیفه سیاستگذاری در حوزه اقتصادی را ندارد پاسخگوی مسائل اقتصادی مردم هم نیست.»
او «حجاب اجباری» را بخشی از «فرهنگ ایران» دانست و افزود: «نمیتوانیم از یک نهاد فرهنگی توقع اقتصاد داشته باشیم.»
پیشتر بارها اقشار مختلف مردم و فعالان مدنی و سیاسی نسبت به این که جمهوری اسلامی به جای رسیدگی به مشکلات اساسی و حیاتی مردم، حجاب اجباری را علیه زنان تحمیل میکند، اعتراض کردهاند.
به تازگی یکی از مخاطبان ایران اینترنشنال ویدیویی را از گرانی داروی خود و وضعیت بد اقتصادی تهیه کرده و با اشاره به موضوع حجاب گفته است: «برای چهارتا تار مو یقه پاره میکنند اما چشم روی همه اختلاس و چپاول و رانت بستند و تمام دغدغهشون شده موی خانمها.»
این در حالی است که پیشتر محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، با بیان اینکه «پیگیری مساله حجاب و عفاف هیچ منافاتی با اولویت داشتن مسائل اقتصادی ندارد»، گفته است: «یکی از دغدغههای جدی مردم ایران، اباحهگریهاییست که در عرصه حجاب در حال رویدادن است.»
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر همچنین با نادیده گرفتن مشکلات اقتصادی کنونی ایران، پدیده افزایش طلاق در ایران را ناشی از عدم رعایت حجاب اجباری دانست.
او در این زمینه به هنرمندان و چهرههای معروف اشاره کرد و گفت: «ببینید که بین بازیگرها و سلبریتیها چقدر طلاق زیاد است، آیا مشکل اقتصادی دارند؟ همسرشان را طلاق میدهند و بسیار خوشحال همسر بعدی و... این چه سبک غلطی است که امروز یک سلبریتی بازیگر به مردم و نسل جوان القاء میکند؟»
خانمحمدی همچنین از خود مردم خواست که برای اعمال حجاب اجباری با زنان برخورد کنند.
او گفت: «فرض کنید که یک خانم میخواهد سوار ماشین شود و راننده ماشین میگوید طبق قانون باید حجاب را رعایت کنید. تذکر میدهد و اگر نه سفرش را لغو کند یک نفر دیگر.»
وقتی خبرنگار اعتماد از خانمحمدی میپرسد که این شیوه، منجر به «تقابل مردم» و «مقابل هم قرار دادن مردم است»، او پاسخ میدهد: «نه مقابل هم قرار دادن نیست. یعنی شما میگویید اگر در فضای اجتماعی کسی موضوعی را دید به کسی تذکر ندهد؟ یعنی میگویید امر به معروف و نهی از منکر را در کشور تعطیل کنیم.»
مقامهای جمهوری اسلامی به ویژه پس از کشته شدن مهسا امینی به دست نیروهای گشت ارشاد و خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، برای کاستن هزینههای اعمال حجاب اجباری، بارها از مردم عادی خواستهاند تا خودشان با زنانی که مخالف حجاب اجباری هستند، مقابله کنند.
پیشتر قوه قضاییه جمهوری اسلامی گفته بود که برای تشکیل پرونده علیه زنان مخالف حجاب اجباری، مردم عادی گزارشهای خود در این زمینه را به نیروی انتظامی ارائه کنند.
در حالی که در هفتهها و ماههای اخیر، ویدیوهایی متعددی از برخورد «آمران به معروف» با مردم مخالف حجاب اجباری منتشر شده، خانمحمدی گفت: «ما از آمرین و از بسیجیانی که باید در این زمینه آموزش داده شوند حمایت میکنیم و اگر نیاز باشد قانون حمایت انجام شود این اتفاق میافتد.»
انتشار اظهارات سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در حالی است که مرکز اطلاعرسانی نیروی انتظامی روز شنبه در اطلاعیهای با اشاره به آغاز طرح شناسایی زنان بدون حجاب با دوربینهای شهری و تشدید برخوردها آن را در راستای «تقویت و توسعهی حقوق شهروندی» خواند.
یکی از اقدامات این طرح، ارسال پیامک حجاب اجباری برای شهروندان است.
همزمان با آغاز طرح «حجاب و عفاف»، نشست «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» استان کهگیلویه و بویراحمد در دفتر نماینده علی خامنهای برگزار شد. کیقباد مصطفایی، فرمانده نیروی انتظامی این استان گفت: «تاکنون هزار و ۳۲۵ پیام برای کشف حجاب کنندگان فرستادهایم.»
اما با این حال، گزارشها حاکی از حضور پررنگتر زنان مخالف با حجاب اجباری، درپی تهدیدها مبنی بر پیگیری قضایی و تحقیر آنها از سوی فرمانده نیروی انتظامی است.