فنلاند سی‌ویکمین عضو ناتو شد؛ استقبال رهبران غربی و تبریک رییس‌جمهوری اوکراین، انتقاد مسکو

فنلاند پس از چندین دهه سیاست بی‌طرفی، روز سه‌شنبه ۱۵ فروردین، سی‌ویکمین عضو پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) شد و مورد استقبال رهبران این ائتلاف نظامی غرب قرار گرفت. ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین نیز که کشورش درگیر جنگ با روسیه است، پیوستن فنلاند به ناتو را تبریک گفت.

روسیه اما پیوستن فنلاند به ناتو را «حمله به امنیت خود» خواند و آن را محکوم کرد.

کرملین اعلام کرد در پاسخ به پیوستن فنلاند به ناتو، مجبور به انجام «اقدامات متقابل» برای تضمین امنیت روسیه خواهد شد.

اما رهبران ناتو از پیوستن فنلاند استقبال کردند و بلافاصله خواستار الحاق همسایه این کشور، سوئد، به این ائتلاف نظامی در سریع‌ترین زمان ممکن شدند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا هم در بیانیه‌ای گفت: «زمانی که (ولادیمیر) پوتین جنگ تجاوزکارانه خود را علیه مردم اوکراین آغاز کرد، فکر کرد می‌تواند اروپا و ناتو را تجزیه کند. او اشتباه می‌کرد. امروز ما متحدتر از همیشه هستیم.»

امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی بایدن نیز در توییتی نوشت: «خوش‌آمد به فنلاند در ناتو!»

در حالی که اوکراین نیز امیدوار است به ناتو بپیوندد، ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری این کشور در این زمینه «تبریک صمیمانه» خود را ابراز کرد.

پیوستن رسمی فنلاند به ناتو چند روز پس از موافقت پارلمان ترکیه به عنوان آخرین عضو ناتو به الحاق فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی صورت گرفت. سوئد اما هنوز منتظر موافقت همه اعضای ناتو برای پیوستن به این سازمان نظامی است.

درخواست‌های عضویت فنلاند و سوئد، دو کشور شمال اروپا سال گذشته پس از تهاجم روسیه به اوکراین با هم ارائه شد.

فنلاند که پس از جنگ با اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ جهانی دوم سیاست بی‌طرفی در پیش گرفت، طولانی‌ترین مرز مشترک اروپا با روسیه (هزار و ۳۴۰ کیلومتر) را پس از اوکراین داراست.

پیوستن فنلاند به ناتو با فاصله کمی پس از انتخابات پارلمانی این کشور صورت گرفت.

در انتخابات پارلمانی فنلاند، حزب راست میانه «ائتلاف ملی» به رهبری پتری اورپو برنده شد و حزب ملی‌گرای «فینز» در مقام دوم قرار گرفت.

«حزب سوسیال دموکرات‌ها» به رهبری نخست‌وزیر کنونی، سانا مارین، به مقام سوم رسید و احزاب «ائتلاف چپ»، «سبزها» و «حزب میانه» متحمل شکست سنگین شدند.