سفارت ایران در آتن اتهام‌ها علیه تهران را در مورد انجام حملات تروریستی در یونان رد کرد

در حالی که جمهوری اسلامی به طراحی حملات تروریستی علیه یک رستوران اسرائیلی و یک کنیسه در یونان متهم شده، سفارت جمهوری اسلامی در آتن این اتهام را رد کرد.

سفارت جمهوری اسلامی در آتن در حساب توییتر خود نوشت که اتهام‌های اخیر علیه جمهوری اسلامی، «اتهامات بی‌اساس» است و آن را «قویا تکذیب می‌کند».

این سفارت‌خانه همچنین مدعی شد: «بدیهی است انتشار گزارش ساختگی در قالب سناریوی ناشیانه طراحی شده از سوی اسرائیل برای انحراف افکار عمومی و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر تحولات داخلی خود است.»

پیشتر دفتر نخست‌وزیری اسرائیل اعلام کرد جمهوری اسلامی را مسوول حمله تروریستی خنثی شده در یونان می‌داند.

کمی قبل از آن، رسانه‌های یونان گزارش دادند نیروهای امنیتی این کشور دست‌کم دو مظنون را که قصد داشتند به اهداف یهودی و اسرائیلی از جمله رستورانی یهودی و یک کنیسه در آتن حمله کنند، بازداشت کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، از مظنونان چندین سلاح اتوماتیک و نیز کپسول‌های انفجاری گاز کشف شده است.

افراد بازداشت شده متولد ایران و شهروند پاکستان هستند.

علاوه بر دو مظنون بازداشت‌شده، فرد سومی نیز در این توطئه نقش داشته است که این فرد هم شهروند پاکستان بوده، در ایران زندگی می‌کند و موفق شده پیش از بازداشت از یونان فرار کند.

اطلاعات مربوط به این فرد به پلیس بین‌الملل ارائه داده شده است.

رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند این افراد حدود چهار ماه پیش به‌صورت غیرقانونی از ترکیه به یونان رفته بودند.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در بیانیه‌ای که به نمایندگی از موساد صادر کرد، نوشت از زمان بازجویی مظنونان، سازمان امنیت خارجی اسرائیل در زمینه اطلاعاتی درباره روش‌های عملیاتی، زیرساخت‌های عملیاتی و رابطه مظنونان با جمهوری اسلامی به نیروهای امنیتی یونان کمک کرده است.

بر اساس این بیانیه، در جریان تحقیقات مشخص شده زیرساخت تروریستی کشف شده در یونان، بخشی از یک شبکه بزرگ ایرانی است که از درون این کشور کنترل می‌شود و در کشورهای مختلفی فعالیت می‌کند.

از سوی دیگر اما پس از انتشار گزارش اختصاصی ایران‌اینترنشنال از بازجویی حمیدرضا محمد آبراهه، افسر واحد ۸۵۳ وزارت اطلاعات در تانزانیا، این گزارش در رسانه‌های اسرائیلی بازتابی گسترده یافت.

به گزارش مجتبا پورمحسن، عضو هیات تحریریه ایران‌اینترنشنال، کار حمیدرضا محمد آبراهه ایجاد یک شبکه مخفی غیر رسمی با هدف جذب عوامل و ترویج فعالیت‌های وزارت اطلاعات در آفریقا برای نفوذ در دولت‌های محلی، فعالیت‌های تروریستی و ربودن و حذف اهداف غربی در قاره آفریقا بوده است.

حمیدرضا محمد آبراهه، با نام مستعار «حمید سالاری»، آبان ماه در دارالسلام دستگیر شد. او ۴۵ ساله و اهل زابل است و ۱۵ سال با وزارت اطلاعات همکاری داشته است.

در ۱۵ آذر ۱۴۰۱، وزارت مهاجرت تانزانیا در بیانیه‌ای از اخراج یک شهروند ایرانی به نام حمیدرضا محمد آبراهه خبر داد که به گفته این وزارتخ‌انه با مجموعه‌ای از اسناد جعلی، از جمله یک سند جعلی ازدواج، ویزای چندگانه دریافت کرده بود.

دولت تانزانیا اعلام کرد پس از دستگیری و بازجویی حمیدرضا محمد آبراهه، مشخص شده که او به دنبال اقدامات خرابکارانه علیه شهروندان تانزانیا و چند کشور دیگر بوده است.

■ بیشتر بخوانید: اختصاصی؛ اعترافات افسر اطلاعات ایران در تانزانیا درباره تلاش‌های تروریستی تهران در آفریقا