رییس‌جمهوری اسرائیل خواستار مذاکرات دولت و رهبران اپوزیسیون این کشور شد

در پی تعلیق روند تغییرات در نظام قضایی اسرائیل، اسحاق هرتزوگ، رییس جمهوری این کشور با نتانیاهو و همچنین یائیر لاپید و بنی گنتس، دو رهبر اصلی احزاب اپوزیسیون تماس گرفت و از آن‌ها خواست تیم‌های مذاکره‌کننده خود را برای گفت‌وگو در این زمینه معرفی کنند.

این گفت‌وگوها در اقامتگاه ریاست جمهوری اسرائیل انجام می‌شود.

بنی گنتس که در تماس تلفنی با نتانیاهو از اقدام او مبنی بر تعلیق روند قانونگذاری در زمینه تغییرات در نظام حقوقی قدردانی کرد، فورا درخواست هرتزوگ را پذیرفت و تیم مذاکره‌کننده خود را معرفی کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، شامگاه دوشنبه هفتم فروردین، پس از چندین بار تاخیر، نهایتا در یک بیانیه تلویزیونی اعلام کرد، روند قانونگذاری در این زمینه را برای حدود چهار ماه متوقف می‌کند تا فرصتی به گفت‌وگو با احزاب اپوزیسیون بدهد.

پس از این بیانیه نتانیاهو، یائیر لاپید، رهبر حزب اپوزیسیون یش عاتید و بنی گنتس، رهبر ائتلاف اردوگاه ملی، در بیانیه‌هایی تصویری از این اقدام استقبال کردند و گفتند آماده مذاکره با نتانیاهو تحت نظر رییس‌جمهوری اسرائیل هستند.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید هم ضمن استقبال از اقدام نتانیاهو گفت که ایالات متحده از آغاز خواهان توافق طرف‌های مختلف در اسرائیل با یکدیگر در این زمینه بوده است.

او تاکید کرد هر گونه تغییر بنیادین در یک نظام دموکراتیک باید با حمایت حداکثری اقشار مختلف مردم انجام شود.

در پی اعلام نتانیاهو مبنی بر توقف موقت روند قانون‌گذاری در نظام قضایی کشور، اتحادیه ملی کارکنان در اسرائیل اعلام کرد اعتصاب سراسری در کشور متوقف می‌شود.

این در حالی است که دست‌کم برخی معترضان می‌گویند به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

عقب‌نشینی نتانیاهو در حالی است که نتایج چندین نظرسنجی انجام شده به وسیله رسانه‌های مختلف اسرائیل نشان می‌دهند سه ماه ناآرامی در کشور و شرایط اقتصادی و سیاسی، موجب شده دولت ائتلافی نتانیاهو حمایت مردمی‌اش را از دست بدهد.

بر اساس این نظرسنجی‌ها، اگر انتخابات پارلمانی اسرائیل همین امروز برگزار شود، دولت ائتلافی به رهبری نتانیاهو اکثریت پارلمانی را از دست داده و احزاب اپوزیسیون، حتی بدون حمایت فهرست مشترک احزاب عربی، خواهند توانست دولتی با اکثریت ۶۱ یا ۶۲ کرسی تشکیل دهند.

از این مهم‌تر، شخص نتانیاهو نیز برای نخستین بار در تمامی سال‌های گذشته دیگر بیشترین اقبال را در میان رای‌دهندگان برای رسیدن به پست نخست‌وزیری ندارد.

بر اساس این نظرسنجی‌ها، گنتس در حال حاضر بیشترین اقبال را از سوی مردم برای رسیدن به پست نخست‌وزیری دارد.

حتی لاپید نیز در نبرد رو در رو با نتانیاهو برای رسیدن به نخست‌وزیری، با اقبال بیشتری از سوی شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی‌ها روبه‌رو شده است.