تاکید چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی بر تقویت اتحاد و تکثر، برای سرنگونی جمهوری اسلامی

اعضای مجموعه همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران در نشست «همبستگی؛ پلی برای آزادی» در تورنتو، بر تلاش برای تقویت اتحاد و تکثر برای به ثمر رساندن خیزش انقلابی مردم علیه جمهوری اسلامی تاکید کردند.

عبدالله مهتدی: تکثرگرایی، راه رسیدن به وحدت و سرنگونی جمهوری اسلامی

عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کومله کردستان ایران، در این نشست گفت: «یکی از عواملی که باعث شد منشور مهسا را امضا کنم وجود روح تکثر در آن است.»

او خاطرنشان کرد این منشور در زمینه حقوق اقلیت‌ها و اقوام، حداقل‌ها و تکثر را دارد، و راه گذار از جمهوری اسلامی را ممکن می‌کند.

عبدالله مهتدی با تاکید بر لزوم حفظ همبستگی گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی گفت: «نباید در لاک خود برویم و باید کانال‌های ارتباط را حفظ کنیم.»

او با تاکید بر اینکه «این انقلاب در ایران به نتیجه خواهد رسید» گفت: «من بلوچ نیستم اما با افتخار از حقوق آن‌ها هم در این همبستگی دفاع می‌کنم. این همبستگی بر اساس قبول تنوع و تکثر است که به ما امکان حفظ وحدت را می‌دهد.»

دبیرکل حزب کومله کردستان ایران خاطرنشان کرد: «ائتلاف صددرصد فراگیر ممکن نیست، اما تلاش می‌کنیم ائتلاف فراگیر داشته باشیم.»

شاهزاده رضا پهلوی: تعهد مشترک ما به صندوق رای و افکار عمومی است

شاهزاده رضا پهلوی نیز در نشست «همبستگی، پلی برای آزادی» گفت: «اولین قاعده نظام دموکراتیک احترام به صندوق رای است، فراتر از عقایدمان، تعهدمان به رسیدن به صندوق رای است.»

شاهزاده رضا پهلوی تاکید کرد: «من به قدرت مردم اعتقاد راسخ دارم. اجازه دهید که قدرت افکار عمومی را دست‌کم نگیریم، زیرا این مقوله انگیزه لازم را برای احساس مسئولیت و پاسخگو بودن ایجاد می‌کند.»

او خاطرنشان کرد: «در مسیر مبارزه به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی هستیم، اما پس از سرنگونی این رژیم باید به خود و جهان ثابت کنیم که این تغییر خلائی ایجاد نمی‌کند و ایران سوریه نخواهد شد، زیرا ما این همه افراد قابل و متخصص در داخل و خارج کشور داریم.»

شاهزاده پهلوی با تاکید بر اهمیت حفظ ارتباطات در جهت ایجاد وحدت، حفظ دسترسی مردم به اینترنت را اولین گام ضروری خواند.

شاهزاده پهلوی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر شکل‌گیری اعتصابات کارگری مهم‌ترین عامل فشار به رژیم از داخل ایران خواهد بود و در همین راستا کارشناسان در حال بررسی راه‌های ایجاد صندوق حمایت از اعتصابات و ایجاد مجاری انتقال پول به اعتصاب‌کنندگان هستند.

او افزود: در بسیاری از کشورها مانند آفریقای جنوبی و لهستان که در آنها حکومت‌های خودکامه سرنگون شده‌اند، این اتفاق با کمک کشورهای غربی رخ نداد، بلکه خواست مردم این کشورها منجر به چنین تغییری شد.

شاهزاده رضا پهلوی گفت: «مردم ایران در جنبش خود با حامیانشان در کشورهای مختلف دست به دست هم داده‌اند. پس باید به ظرفیت بالقوه افکار عمومی باور داشته باشیم و حداکثر تلاش خود را برای رساندن صدای آنها به کار ببندیم.»

او تاکید کرد حمایت از مردم ایران برای دولت‌های غربی یک وظیفه اخلاقی است و آنها باید تصمیم بگیرند تا در جهت درست تاریخ بایستند.

مسیح علینژاد: جمهوری اسلامی با تفرقه‌افکنی دوام آورده

مسیح علینژاد نیز در این نشست در پاسخ به سوال مهسا مرتضوی، خبرنگار ایران‌اینترنشنال، گفت که منشور «مهسا» مورد انتقاد بسیاری از گروه‌های سیاسی، قومی و جنسیتی هم واقع شده، اما تفاوت مخالفان با جمهوری اسلامی این است که این انتقادها را مورد توجه قرار می‌دهند.

مسیح علینژاد گفت: «ما براساس حداقل‌ها کنار هم جمع شده‌ایم و در آغاز یک همبستگی قرار داریم تا چهره متکثرتری از ایران را نشان دهد.»

او افزود که «جدایی‌طلب‌ترین فرد» ایران شخص علی خامنه‌ای است.

علینژاد با تاکید بر لزوم «با هم بودن تا زمان سرنگونی جمهوری اسلامی» گفت: «هیچ‌یک از اعضای مجموعه همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران به هیچ وجه ادعای توافق صددرصدی ندارند، اما ما قدرت همبستگی را می‌فهمیم.»

او افزود: «جمهوری اسلامی با جدا کردن ما و تبدیل ما به جزیره‌های سرگردان و هزار پاره، دوام آورده است. آنها به همه انگ زدند. کردها را به تجزیه‌طلبی متهم کردند، اما کردستان نماد همبستگی ایران شد و زاهدان هر جمعه صدای ملت ایران شده است.»

این چهره سرشناس اپوزیسیون با بیان این‌که جمهوری اسلامی حکومت آپارتاید جنسیتی است، بر همراه‌سازی رهبران و سیاستمداران کشورهای غربی در مقابله با این نظام آپارتاید تاکید کرد.

او خاطرنشان کرد: «واقعا ایرانیان خارج کشور حماسه آفریدند. نخست‌وزیر هلند به من گفت که من صدای ایرانیان را از طریق ایرانیان هلند شنیدم.»

حامد اسماعیلیون: این انقلاب با امید به نتیجه خواهد رسید

حامد اسماعیلیون نیز در نشست «همبستگی؛ پلی برای آزادی» درباره سازوکار جذب نمایندگان اقوام در ائتلاف مخالفان جمهوری اسلامی گفت که مذاکراتی در این زمینه با فعالان صورت گرفته است.

او با تاکید بر اینکه به ثمر رساندن این انقلاب نیازمند همبستگی، و امید است، گفت: «جایی برای ناامیدی نیست. این انقلاب با امید به نتیجه خواهد رسید.»

اسماعیلیون با تاکید بر لزوم امکان فعالیت همه گروه‌های سیاسی در ایران آزاد گفت اصول این فعالیت‌های سیاسی در منشور مهسا مشخص شده است. تنها سازمانی که مجموعه همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران با آنها وارد گفت‌وگو نشده و چنین قصدی را هم ندارد، سازمان مجاهدین خلق است.

اسماعیلیون با اشاره به شرایط سخت مردم ایران گفت: «مردم با این شرایط غیرانسانی که جمهوری اسلامی به وجود آورده، چگونه زندگی می‌کنند؟ وقتی هم که آنها اعتراض می‌کنند، پاسخ حکومت گلوله است.»

حامد اسماعیلیون با اشاره به اینکه دادخواهی از جمهوری اسلامی از پرواز اوکراینی شروع نشد و پس از آن نیز به اتمام نرسید، گفت: «دادخواهی یک نبرد جمعی است. این آغاز یک سفر است.»

او در ارتباط با تاکید بر «لغو حکم اعدام» در منشور «مهسا» گفت که اگر خانواده‌های دادخواه از این موضوع دفاع کنند، ایران آینده بدون اعدام خواهد بود.

نازنین بنیادی: تحقق آزادی در ایران از هر امری ضروری‌تر است

نازنین بنیادی نیز در نشست «همبستگی؛ پلی برای آزادی»، با اشاره به عزم مردم ایران برای تشکیل حکومتی دموکراتیک، سکولار و تکثرگرا گفت تحقق آزادی در ایران از هر امری ضروری‌تر است.

او با اشاره به مبارزات مردم ایران طی شش ماه از آغاز انقلاب «زن، زندگی، آزادی» گفت مردم ایرانیان با وجود، خطر قتل، شکنجه، تجاوز، نابیناسازی و زندانی شدن به اعتراضات خود ادامه دادند.

او خاطرنشان کرد: از سوی دیگر هزاران دختر دانش‌آموز با گاز سمی مسموم شده‌اند، تا از تحصیل محروم شوند و اعتراضاتشان سرکوب شود.

نازنین بنیادی تاکید کرد اعضای مجموعه همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران به تلاش خود برای تحقق دموکراسی در ایران ادامه خواهند داد.

او درباره همراهی هنرمندان داخل ایران با خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی گفت: «به هنرمندانی که همراه مردم شدند باید بگویم که شما الگوی ما هستید، ما با شما هستیم و برای شما می‌جنگیم.»

«از اینکه برای ایجاد راهی به سمت اتحاد و تکثر بیشتر و یک ایران سکولار دموکرات، در کنار مجموعه همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران ایستاده‌ام، افتخار می‌کنم.»