پس از شش ماه سرکوب؛ محسنی اژه‌ای: درصددیم حلاوت عدالت‌گستری را بیشتر به مردم بچشانیم

رییس قوه قضاییه مدعی شد این قوه گام‌های موثری در «احیای حقوق عامه» برداشته است و وعده داد در سال جدید «حلاوت عدالت‌گستری» بیشتری به کام مردم بچشانند. این در حالی است که همراه با خیزش «زن، زندگی، آزادی»، اخبار گسترده‌ای از کشته شدن، اعدام، بازداشت و شکنجه شهروندان منتشر شده است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای در پیام نوروزی خود ادعا کرد قوه قضاییه در سالی که گذشت گام‌های موثری را در زمینه «تامین امنیت سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید، انسداد گلوگاه‌ها و بسترهای فساد، احیای حقوق عامه، مقابله با متعدیان به منابع طبیعی، صیانت از بیت‌المال، هوشمندسازی رویه‌های قضایی و بازاجتماعی کردن زندانیان» برداشته است.

رییس قوه قضاییه گفت قصد دارند در سال جدید «عزم و جهد خود را در خدمت‌رسانی صادقانه و خالصانه به مردم دوچندان و مضاعف» کنند و «حلاوت عدالت‌گستری را بیش از پیش بر کام مردم گرانقدر ایران اسلامی» بچشانند.

هم‌زمان با این وعده، صبح امروز (سه‌شنبه اول فروردین) پلیس در میدان آزادی تهران «رزمایش اقتدار نوروزی» برگزار کرد و فضای مهم‌ترین میدان پایتخت را امنیتی و نظامی کرد.

احمدرضا رادان، رییس پلیس کشور هم در این مراسم گفت: «بیش از دو هزار و ۵۰۰ گشت انتظامی در هر شیفت امنیت را تامین و با افرادی که بخواهند ناامنی برای مردم رقم بزنند، برخورد قاطع خواهند کرد.»

ادعای مقامات جمهوری اسلامی برای ایجاد امنیت و عدالت در کشور در شرایطی است که نیمه دوم سال گذشته، شهروندان بسیاری تنها به دلیل اعتراض مسالمت‌آمیز، هدف حمله نیروهای سرکوب‌گر قرار گرفتند.

کشته شدن مهسا امینی، زن جوان کرد اهل سقز در اواخر شهریور، هنگام بازداشت از سوی ماموران گشت ارشاد در تهران، خیزش ایرانیان علیه جمهوری اسلامی را به دنبال داشت که همچنان زنده است و ادامه دارد.

روز دوشنبه جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مستقر در ژنو سوئیس گفت شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهند مهسا امینی «بر اثر ضرب و شتم» ماموران گشت ارشاد جمهوری اسلامی جان باخته است.

او با اشاره به تخلفاتی از جمله قتل، زندانی کردن، ناپدید کردن اجباری، شکنجه، تجاوز و خشونت جنسی در ایران اعلام کرد مقام‌های جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر مرتکب اعمالی شده‌اند که ممکن است جنایت علیه بشریت باشد.

رحمان از اعدام دست‌کم چهار معترض بازداشت‌شده در جریان خیزش علیه جمهوری اسلامی ابراز انزجار کرد و گفت که در مجموع ۱۴۳ نفر از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون در ایران در پی «محاکمه‌های به شدت ناعادلانه» اعدام شده‌اند.

علاوه بر اعدام‌ها، جمهوری اسلامی به گفته سازمان‌های حقوق بشری، بیش از ۵۰۰ معترض را در خیابان‌ها با شلیک مستقیم گلوله نیروهای امنیتی خود کشته است.