افزایش فشارها بر فعالان دانشجویی پس از اعتراضات به مسموم‌سازی دانش‌آموزان ایران

فشارهای نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بر فعالان دانشجویی در ایران همچنان با شدتی بیشتر به دلیل اعتراضات به مسموم‌سازی دانش‌آموزان کشور ادامه دارد و تازه‌ترین گزارش‌ها حاکی از احضار یا منع ورود ده‌ها دانشجو در دانشگاه‌های تهران و تبریز است.

بر اساس گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور، ۴۰ دانشجوی علوم پزشکی تبریز به دلیل اعتراض به مسموم‌سازی در مدارس به کمیته انضباطی این دانشگاه احضار شدند.

این تجمع دانشجویان در روز ۱۶ اسفند و اعتراض به حملات شیمیایی ادامه‌دار به مدارس برگزار شد؛ حملاتی که هنوز حکومت پاسخی جز یک سری اتهام‌ها علیه مخالفانش ندارد.

بنا بر این خبر، این دانشجویان با ارسال پیامک، احضار و در جلسه‌ای ۱۵ دقيقه‌ای تفهیم تخلف شده‌اند.

همچنین ضیاء نبوی، فعال دانشجویی، در توییتی از ممنوع الورود شدن خود و تعدادی دیگری از دانشجویان دانشگاه علامه پس از تجمع روز سه‌شنبه در پردیس دانشگاه در اعتراض به مسمومیت سریالی دانش‌آموزان خبر داد.

ضیاء نبوی نوشت که هستی امیری، هادی خورشیدی، احسان رحمانی، محمد حسین شعاعی، فرشته طوسی، نازنین لاله، مریم محمودی و محمد حسین موسوی نیز به دانشگاه ممنوع الورود شده‌اند.

پیشتر جمعی از ۳۲۶ نفر از استادان دانشگاه‌های کشور در بیانیه‌ای حملات شیمیایی زنجیره‌ای و سازماندهی شده به مدارس دخترانه‌ کشور را محکوم و اعلام کردند که عاملان این «جنایت هولناک» را در شمار «بی‌رحم‌ترین، خطرناک‌ترین و منفورترین» دشمنان دانش و سرزندگی کودکان و نوجوانان ایران می‌دانند.

در بیانیه جمعی از استادان دانشگاه درباره حملات شیمیایی به مدارس آمده است: «این رویدادی بس شرم‌آور برای حاکمیتی که علیرغم ادعای حفاظت از امنیت درون مرزی و فرامرزی، ماه‌هاست در مقابل این تهدید آشکار امنیت ملی، دست روی دست گذاشته و اقدام بازدارنده ای نکرده است.»

همچنین، انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران اعلام کرد به دلیل برگزاری تجمع این دانشکده در ۲۵ مهرماه به سه ماه منع فعالیت محکوم شد.

این انجمن در اطلاعیه‌ای در واکنش به موضع حکومت مبنی بر لغو احکام به شرط «عذرخواهی» اعلام کرد: «وجه‌المعامله شرافت ماست و ما بر خلاف شما قصدی برای چوب حراج زدن به شرافتمان نداریم.»

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی همچنین تاکید کرد: «استوار بر عهدی که شامگاه ۲۵ شهریور بستیم ایستاده‌ایم.»

در جریان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی در شش ماه گذشته، دانشگاه‌های ایران یکی از کانون‌های اصلی خیزش مردمی بوده‌اند.

با این حال، جمهوری اسلامی به تعداد ماموران حراست دانشگاه‌ها اضافه کرده و تجهیزات نظارتی و بازرسی از دانشجویان را گسترش داده است.