ادامه مسمومسازی دانشآموزان در شهرهای مختلف؛ ادعای قوه قضاییه درباره مسمومیت ۱۰ درصدی
همزمان با ادامه مسمومسازی دانشآموزان در روز شنبه ۲۰ اسفند در استانهای مختلف از جمله خوزستان، کردستان، گیلان و ...، ستاد حقوق بشر قوه قضاییه جمهوری اسلامی ضمن تکرار ادعاهای قبلی خود اعلام کرد «کمتر از ۱۰ درصد از دانشآموزان» مسموم شده، «یک ماده محرک» را استنشاق کردهاند.
بر اساس گزارشها روز شنبه دانشآموزان مدارس مختلف از جمله یک دبیرستان در باغملک، دو مدرسه در اهواز، یک مدرسه در سیاهکل گیلان و یک مدرسه در آبادان هدف حمله شیمیایی قرار گرفتند و شماری از آنان، به دلیل وخامت حالشان به بیمارستان منتقل شدند.
لیستی از اسامی مدرسههایی که دانشآموزان آنها روز ۲۰ اسفند مسموم شدند:
۱- آبادان، مدرسه دخترانه صدیقه کبری
۲- آبادان، مدرسه دخترانه دکتر معین
۳- اهواز، مدرسه دخترانه دو شیفت کوثر و ستایش پردیس
۴- باغملک، مدرسههای دخترانه عفت و فروغ
۵- دشتستان، مدرسه دخترانه خدیجه کبری (وحدتیه)
۶- سنندج، مدرسههای دخترانه بعثت و پویش
۷- سیاهکل، دبیرستان دخترانه فاطمیه
گزارشها و ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهند دانشآموزان مدرسه دخترانه دو شیفت کوثر و ستایش در پردیس اهواز، دانشآموزان مدرسه صدیقه کبری در آبادان و دانشآموزان دبیرستان دخترانه فاطمیه شهر سیاهکل، در استان گیلان، هدف حمله شیمیایی قرار گرفته و مسموم شدند.
در همین حال حبیب حیبر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، گزارشها درباره مسمومیت تعدادی از دانشآموزان در یکی از دبیرستانهای باغملک را تایید کرد.
او جزییات بیشتری درباره این موضوع ارائه نکرد.
صبح امروز ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شدند که تعدادی از دانشآموزان در یکی از مدارس باغملک را نشان میدادند. بر اساس این ویدیوها، دانشآموزان هدف حمله شیمیایی قرار گرفتند.
از سوی دیگر محمد محمدی، رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان، از بروز علایم مسمومیت در تعدادی از دانشآموزان مدرسه دخترانه معین این شهر خبر داد.
او گفت که ۱۶ نفر از این دانشآموزان در بیمارستانهای بهشتی و طالقانی تحت درمان قرار گرفتند و تعدادی از آنان مرخص شدند.
حملات شیمیایی به مدارس در ایران از حدود سه ماه پیش آغاز شده است و بر اساس گزارشها، تا به حال دستکم دو هزار دانشآموز در بیش از ۲۵ استان مسموم و در بيمارستان بستری شدهاند.
با این حال ستاد حقوق بشر قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در گزارشی درباره مسمومیت دانشآموزان مدعی شد: «کمتر از ۱۰ درصد از دانشآموزان، یک ماده محرک را که از نوع گازهای جنگی خطرناک و کشنده نبوده، استنشاق کردند و ۹۰ درصد دیگر نیز تحت تاثیر آثار روحی و روانی و اضطراب قرار گرفتند.»
این ستاد در عین حال اعلام کرد «بد حال» شدن دانشآموزان در ۵۲ مدرسه و ۲۵۰ کلاس درس گزارش شده است.