حملات شیمیایی به دهها مدرسه در روز شنبه؛ «عامل مسمومیت ترکیبی از چند گاز است»
در ادامه حملههای شیمیایی به مدارس دخترانه، روز شنبه نیز دهها مدرسه در سراسر ایران هدف حمله شیمیایی قرار گرفتند. بر اساس ویدیوهایی که به ایراناینترنشنال رسیده، این شبکه حمله شیمیایی به دستکم ٣٧ مدرسه را مورد تایید قرار داده و فهرست آنها را منتشر کرده است.
در همین حال، حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» نوشت که بر اساس پیامها و ویدیوهایی که دریافت کرده، روز شنبه دانشآموزان ۱۱۶ مدرسه در ایران دچار مسمومیت شدهاند. ۱۵۰۰ تصویر توانسته از این تعداد ۷۰ مورد مسمومیت در مدارس را تایید کرده و فهرستی از اسامی ۶۷ مدرسه را منتشر کند.
طبق ویدیوهایی که به ایراناینترنشنال رسیده، فهرست مدارسی که حمله شیمیایی به آنها در روز شنبه و تا این لحظه تایید شده، به تفکیک شهر و بر اساس حروف الفبا به شرح زیر است:
۱. ارومیه (استان آذربایجان غربی)، دبیرستان دخترانه نورالزهرا (مسمومیت ۳۰ دانشآموز)
۲. اسلامآباد (استان البرز)، مدرسه دخترانه احمد فاتحی
۳. اسلامشهر (استان تهران)، دبیرستان دخترانه ام ابیها
۴. املش (استان گیلان)، یک مدرسه
۵. ایلام (استان ایلام)، یک مدرسه دخترانه
۶. باسمنج (استان آذربایجان شرقی)، یک مدرسه دخترانه
۷. بجنورد (استان خراسان شمالی)، مدرسه مریم (انتقال ۱۶ نفر به بیمارستان)
۸. پاکدشت (استان تهران)، مدرسه دخترانه الغدیر
۹. پاکدشت (استان تهران)، دبیرستان دخترانه امامت (انتقال ۶۰ دانشآموز به بیمارستان)
۱۰. پاکدشت (استان تهران)، مدرسه دخترانه بهار
۱۱. پاکدشت (استان تهران)، دبیرستان دخترانه کفاییزاده
۱۲. پرند (استان تهران)، مدرسه شهید مرتضی محمدی
۱۳. تبریز (استان آذربایجان شرقی)، دبیرستان دخترانه معصومه
۱۴. تبریز - منطقه ستار داداشی (استان آذربایجان شرقی)، مدرسه دخترانه
۱۵. تهران - اکبرآباد (استان تهران)، مدرسه جوادالائمه
۱۶. تهران - عبدلآباد (استان تهران)، مدرسه سید جمالالدین اسدآبادی
۱۷. تهران (استان تهران)، دبیرستان دخترانه اعتمادفرد
۱۸. رشت (استان گیلان)، دبستان دخترانه حمزه رفعتی
۱۹. زنجان (استان زنجان)، دبیرستان دخترانه ولیعصر
۲۰. شهریار (استان تهران)، دبیرستان دخترانه توحید
۲۱. صفادشت (استان تهران)، دبستان دخترانه حجت
۲۲. صفادشت (استان تهران)، دبیرستان دخترانه عصمت
۲۳. قم (استان قم)، دبستان فهمیده
۲۴. کاشان (استان اصفهان)، دبیرستان دخترانه کتابچی
۲۵. کبودرآهنگ (استان همدان)، مدرسه دخترانه فاطمهالزهرا
۲۶. کرج (استان البرز)، مدرسه دخترانه مهاجر
۲۷. کرج (استان البرز)، دبستان دخترانه نفیس
۲۸. کرمانشاه (استان کرمانشاه)، مدرسه رضوان
۲۹. کوار (استان فارس)، یک مدرسه (مسمومیت ۲۷ دانشآموز)
۳۰. گرمی (استان اردبیل)، مدرسه دخترانه
۳۱. لاهیجان (استان گیلان)، مدرسه تاجگردون
۳۲. لاهیجان (استان گیلان)، مدرسه علامه طباطبایی
۳۳. محلات (استان مرکزی)، یک مدرسه
۳۴. مشکینشهر (استان اردبیل)، مدرسه دخترانه
۳۵. نسیمشهر (استان تهران)، هنرستان فرزانگان
۳۶. هفتکل (استان خوزستان)، دبیرستان دخترانه
۳۷. همدان (استان همدان)، مدرسه دخترانه علاقبندیان
نام برخی مدارس و مراکز آموزشی که درگیر این مسمومیتها شدهاند همچنان در حال انتشار است.
بر اساس خبرهای منتشر شده از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نوع مواد سمی استفاده شده در این حملهها شناسایی شده و «ترکیبی از گازهای مختلف» است اما نام این گازها و جزییات آن اعلام نشده است.
موج مسموم کردن عمدی دختران دانشآموز که از نهم آذر و در مدارس قم شروع شد، روز شنبه به سراسر ایران گسترش یافت و به مدارس شهرها و روستاهای کوچک هم رسید.
بر اساس گزارشها، دبیرستان دخترانه «کفاییزاده» پاکدشت هدف حمله شیمیایی قرار گرفت. مسوولان دبیرستان اما درهای مدرسه را بستند و از خروج دانشآموزان جلوگیری کردند.
با تداوم این حملات در مدارس شهر قم، روز ۱۳ اسفند گزارشی از مسمومیت دختران دانشآموز در دبستان «شهید فهمیده» این شهر منتشر شد.
دختران دانشآموز در دبیرستان امامت شهرستان پاکدشت نیز در این روز در پی حمله شیمیایی مسموم شدند.
شماری از دانشآموزان دختر مدرسه مهاجر در کرج نیز به دلیل مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، گزارش داد دستکم ۳۰ دانشآموز مدرسه شاهد «نورالزهرا» در ارومیه دچار مسمومیت شده و به مراکز درمانی سطح شهر انتقال یافتند.
در شهر زنجان هم بر اساس گزارشها، دختران دانشآموز در دبیرستان ولیعصر هدف حمله شیمیایی قرار گرفته و مسموم شدند.
بر اساس ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی و گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال، در صفادشت ملارد، دانشآموزان دختر در دبیرستان عصمت و دبستان حجت، پس از استشمام بوی گاز، مسموم و با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.
روز شنبه، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان از حمله شیمیایی و مسموم شدن دانشآموزان در دو مدرسه دخترانه در همدان و کبودرآهنگ خبر داد.
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال همچنین نشان از حمله شیمیایی به دبیرستان دخترانه توحید در شهریار و مسموم شدن شماری از دانشآموزان این مدرسه داشت.
در عبدلآباد تهران نیز دختران دبیرستان «سید جمالالدین اسدآبادی» هدف این ترورهای شیمایی سریالی قرار گرفته و مسموم شدند.
دبیرستان دخترانه فاتحی در منطقه اسلامآباد تهران یکی دیگر از مدارسی بود که روز شنبه هدف حملات شیمیایی قرار گرفت و شماری از دانشآموزان آن دچار مسمومیت و به بیمارستان منتقل شدند.
دختران دانشآموز دبیرستان اعتمادفرد در تهران نیز در این روز دچار مسمومیت شدند.
گزارشها از شهر رشت هم حاکی از آن بود که دختران دانشآموز دبستان حمزه رفعتی بر اثر حملات شیمیایی دچار مسمومیت شدند.
همزمان، سخنگوی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس خبر داد در شهرستان کوار این استان هم صبح امروز ۲۷ نفر از دانشآموزان یکی از مدارس با علایم حالت تهوع، ضعف و سرگیجه مواجه و سریعا به بیمارستان اعزام شدند.
حمله به مدرسهها در روزهای گذشته تنها محدود به دانشآموزان دختر نبوده و امروز هم گزارشها حاکی از مسمومیت گروهی از دانشآموزان پسر در پی حمله شیمیایی به دبستان «برجسته» در کرج بود.
با گذشت سه ماه از مسموم کردن سریالی دانشآموزان نه تنها عاملان حملات شیمیایی به مدارس شناسایی نشدهاند که گستردگی این حملات به شهرهای مختلف هم کشیده شده است.
روز شنبه مرتضی خاتمی، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از شناسایی نوع سم استفاده شده در حمله به مدارس خبر داد و گفت: «عامل مسمومیت دانشآموزان ممکن است یک یا ترکیبی از چند نوع گاز باشد.»
پیش از این اعلام شده بود که گاز «ان.دو» عامل مسمومیت دانشآموزان است اما این مقام مسوول گفت: «گاز N2 موجود در این گروه، علایم و تظاهرات بالینی را توجیه نمیکند ولی گازهای دیگری که در این محیطها جداسازی شدهاند علایمی از جمله بیحسی اندام را توجیه میکند.»
حالت تهوع، استفراغ، سرفه، تنگی نفس، سرفه و ... علایمی هستند که خاتمی از آنها یاد کرد و گفت: «طبق شواهد بالینی افرادی که مسموم شدند مسمومیت ناپایدار و زودگذر داشته و آزمایشات آنان طبیعی است».
او همچنین عامل مسمومیت دانشآموزان را در نتیجه نمونهبرداریها و آزمایشهای انجام شده «استنشاقی» عنوان کرد.
در روزهای گذشته بسیاری از والدین و برخی چهرههای سیاسی و دینی از جمله عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، مسموم کردن عمدی دختران دانشآموز را پروژه حکومت برای انتقامگیری از اعتراض دانشآموزان در جریان خیزش انقلابی دانستند.
برخی دیگر نیز هدف از این حملات را خانهنشین کردن دختران و زنان و حذف آنان از عرصه عمومی عنوان کردند.
جمهوری اسلامی، مقامات و رسانههای آن اما در تلاش هستند تا مسوولیت ترور بیولوژیک دختران دانشآموز را به گردن مخالفان خود بیاندازند. از جمله روزنامه کیهان که در گزارش روز شنبه خود از مسموم کردنهای سریالی با عنوان «فاز جدیدی از جنگ ترکیبی غرب و پادوهای داخلی آن علیه جمهوری اسلامی ایران» یاد کرد.
این روزنامه که حسین شریعتمداری، مدیرمسوول آن، منصوب علی خامنهای است، بدون اشاره به مقصران ترور دانشآموزان، «مسمومیتهای سریالی» را «اسم رمزی» برای «احیای اغتشاشات» و تجمع اعتراضی در خیابانها» دانست.
کیهان همچنین به تبرئه جریان به اصطلاح «تندروی مذهبی» پرداخت که برخی فعالان سیاسی داخل ایران آنها را عامل حمله به مدارس دخترانه دانستهاند.
این روزنامه نوشت: «یکی دیگر از محورهای مشترک [فعالیت] ضدانقلاب و طیف رادیکال اصلاحات، انتقام [گرفتن] از جامعه مذهبی ایران است.»
حسین اللهکرم، از افراد متعلق به نیروهای تندروی حکومتی معروف به «گروه فشار» نیز روز جمعه «چهار روایت از جمهوری اسلامی، جریان انقلابی، غربگراها، آمریکا و ضدانقلاب» را در مسموم کردنهای سریالی برشمرد.
او گفت دیدگاه رسمی جمهوری اسلامی این است که «آمریکا و گروههای ضدانقلاب به ویژه منافقین» عامل مسموم کردن دختران مدارس در قم هستند «تا از این طریق با تداوم رمز مهسا، اغتشاشات سه ماهه پاییز را مجددا در پایان سال اجرا یا حداقل آن را زنده نگه داشته یا انتقام ناکامی و شکست جنگ ترکیبی پاییز را از ملت ایران بگیرند».
اللهکرم مدعی شد «جریان انقلابی» معتقد است «گروههای غربگرا با جریان خرابکاری شرافتمندانه به دنبال بازگرداندن ریل کشور به غرب و پذیرش برجام» هستند.
عطالله مهاجرانی، وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در توییتی، معترضان خیزش «زن، زندگی، آزادی» را عامل حملات شیمایی به مدارس معرفی کرد و نوشت: «بدون ترديد همان گونه كه ملت ايران در ٢٢ بهمن، توهم انقلاب سوم را به خاک سپرد، موج مسموميت تمام مىشود.»