مقامات نظامی آمریکا و اسرائیل درباره مقابله با دستیابی ایران به سلاح هستهای گفتوگو کردند
مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در سفر به اسرائیل با مقامات ارشد نظامی این کشور درباره تهدید ایران و جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای گفتوگو کرد.
یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، دیدار با رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا را جلسهای «مهم» خواند و گفت: «درباره تهدید ایران برای اسرائیل، منطقه و جهان گفتوگو کردیم و بر اهمیت همکاری بینالمللی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی تاکید کردم.»
مارک میلی پس از ورود به اسرائیل در یک پایگاه نظامی در تلآویو علاوه بر دیدار با یوآف گالانت، با همتای اسرائیلی خود و سایر مقامات ارشد نظامی این کشور نیز دیدار کرد.
سخنگوی ارتش آمریکا اعلام کرد در دیدارهای رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا و مقامهای اسرائیلی، چالشها و فرصتهای پیشرو در منطقه بررسی خواهند شد.
این دیدارها در آستانه سفر لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، به اسرائیل در آینده نزدیک صورت میگیرد.
در همین حال، آکسیوس گزارش داد که وزیر امور استراتژیک و رییس شورای امنیت ملی اسرائیل نیز قصد دارند هفته آینده به آمریکا سفر کنند تا با مشاور امنیت ملی، وزیر خارجه و سایر مقامهای ارشد آمریکا، درباره هماهنگیها علیه جمهوری اسلامی گفتوگو کنند.
در حالی که مقامهای اسرائیلی درباره رسیدن برنامه اتمی جمهوری اسلامی به نقطه تصمیم گیری هشدار دادهاند، کشف ذرات اورانیوم غنی شده با غلظت نزدیک به ۸۴ درصد در سایت فردو، نگرانیهای جهانی را درباره برنامه هستهای ایران تشدید کرده است.
در همین راستا، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز جمعه برای گفتوگو با مقامات جمهوری اسلامی درباره سایتهای مشکوک، غنیسازی ۸۴ درصدی اورانیوم و بازرسیهای گستردهتر از تاسیسات هستهای ایران، به تهران سفر کرد.
سفر گروسی به ایران در آستانه نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روز دوشنبه صورت میگیرد.
روزنامه وال استریت ژورنال پیش از این به نقل از چند دیپلمات غربی گزارش داد که اروپاییها در واکنش به غنیسازی ۸۴ درصدی اورانیوم به وسیله جمهوری اسلامی، از صدور بیانیه انتقادی علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی حمایت میکنند اما ایالات متحده تمایلی به انجام چنین کاری ندارد.
مایکل مکال، عضو مجلس نمایندگان آمریکا، در واکنش به گزارش اختلاف آمریکا و اروپا بر سر واکنش به غنیسازی جمهوری اسلامی گفت: «دولت بایدن باید ایران را برای نقض آشکار پادمان پاسخگو کند. سر باز زدن از انجام این اقدام تنها اعتبار آژانس و پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای را تضعیف میکند.»