ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگردی: دادن اینترنت آزاد به گردشگران خارجی پیشنهاد من بود
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری فاش کرد که پیشنهاد ارائه «اینترنت طبقاتی» به گردشگران خارجی از طرف او مطرح شده و خودش هم کماکان پیگیر اجرای این طرح است.
ضرغامی با تاکید بر این که دسترسی به اینترنت و پلتفرمهای فیلتر شده برای خارجیها «مثل نان شب» ضروری است، یکی از دلایل عدم تمایل سفر توریستها به کشور را نبود اینترنت آزاد عنوان کرد.
او همچنین با اشاره به بازداشت مکرر گردشگران خارجی در کشور تحت عناوینی مانند جاسوسی، گذاشتن اینترنت آزاد در اختیار این افراد را راهکاری دانست که باعث میشود آنها بتوانند «بازداشت خود را به خانوادهشان اطلاع دهند».
ضرغامی تاکید کرد اگر قرار است برای پیشنهاد طرح اینترنت طبقاتی ویژه گردشگران خارجی از کسی انتقاد شود، او فرد مورد نظر است.
هفته گذشته عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات، برای اولین بار از اجرای طرحی برای ارائه اینترنت بدون فیلتر روی سیمکارتهای ویژه گردشگران خارجی خبر داد.
پس از جنجالها و انتقاداتی که انتشار این خبر به همراه داشت، «پاد»، حساب رسمی پایگاه اطلاعرسانی دولت جمهوری اسلامی در توییتر با حذف توییت مربوط به این خبر تاکید کرد این طرح فعلا در حد پیشنهاد است.
چند روز بعد علیاصغر شالبافیان، معاون وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در توضیح این موضوع گفت که دو پیشنهاد از سوی فعالان حوزه گردشگری به این وزارتخانه ارائه شده است و دادن سیمکارت ویژه گردشگران خارجی برای دسترسی به اینترنت بدون فیلتر یکی از آن پیشنهادها است.
به گفته او، پیشنهاد دیگر فعالان این حوزه، امکان دسترسی به اینترنت بدون فیلتر برای آژانسهای مسافرتی و کسبوکارهای مشابه است.
موضوع اینترنت طبقاتی یکی از مباحث اصلی ماههای گذشته حوزه اینترنت در ایران است.
مقامهای جمهوری اسلامی در تلاش هستند تا با ارائه دسترسیهای آزادانهتر به برخی افراد و کسب و کارها، کنترل گستردهتری روی نحوه مدیریت سیاستگذاریهای فیلترینگ در کشور اعمال کنند.
اما این طرح حتی در جناح اصولگرا و حامیان دولت فعلی هم مخالفان عمدهای دارد.
آمارهای منتشر شده نشان میدهند محدودیتهای اعمال شده از تابستان امسال که به دنبال کشته شدن مهسا امینی و آغاز خیزش مردمی علیه جمهوری اسلامی روی داد، باعث شده تا استفاده مردم از ابزارهای فیلترشکن افزایش یابد.
با وجود این دولت نظر دیگری دارد و رشد استفاده از پیامرسانهای داخلی را نشانهای از موفقیت محدویتهای اینترنتی اخیر میداند.
هفته گذشته نیک کلگ، معاون امور جهانی و ارتباطات «متا»، شرکت مالک اینستاگرام، گفته بود با وجود تلاشهای جمهوری اسلامی برای مسدودسازی اینستاگرام، کماکان دهها میلیون کاربر در ایران از این شبکه اجتماعی استفاده میکنند.