غرق شدن کشتی حامل پناهجویان در جنوب ایتالیا؛ در لیست کشتهشدگان نام ۲۱ کودک به چشم میخورد
دستکم ۵۹ نفر از جمله چند زن و ۲۱ کودک در حادثه غرق شدن قایق حامل پناهجویانی از ایران، افغانستان و چند کشور دیگر که از ازمیر ترکیه راهی ایتالیا شده بود، کشته شدند. این آمار قطعی نیست و احتمال افزایش آن همچنان وجود دارد.
مانوئلا کورا، یک مقام دولتی استانی، به رویترز گفت ۸۱ نفر از غرق شدن جان سالم به در بردهاند که ۲۰ نفر از آنها در بیمارستان بستری شدند، از جمله یک نفر در مراقبتهای ویژه.
همزمان با گزارشهایی که سرنشینان این قایق را ۱۵۰ تا ۲۵۰ مهاجر اعلام میکنند، ماتئو پیانتدوسی، وزیر کشور که به محل حادثه سفر کرد، گفت ممکن است ۲۰ تا ۳۰ نفر همچنان مفقود باشند.
به گفته پلیس، قایقهای گشتی برای رهگیری قایق اعزام شدند، اما هوای طوفانی آنها را مجبور کرد به بندر بازگردند و سپس واحدهای جستجو در امتداد خط ساحلی بسیج شدند.
در میان افرادی که در ساحل یافت شدند، یک نوزاد چند ماهه نیز پیدا شد.
مقامهای ایتالیایی اعلام کردند که اوایل روز یکشنبه هفتم اسفند این قایق بادبانی چوبی حامل پناهجویان با صخرهها در سواحل جنوبی ایتالیا برخورد کرده است.
این قایق چند روز پیش با پناهجویانی از افغانستان، ایران و چند کشور دیگر از ترکیه به راه افتاده بود و در هوایی طوفانی در نزدیکی سواحل ایتالیا غرق شد.
پلیس گمرک ایتالیا گفت که یک نفر از بازماندگان این قایق به اتهام قاچاق انسان دستگیر شده است.
آنتونی سواسو، شهردار شهر ساحلی کوترو نیز گفت که زنان و کودکان در میان کشتهشدگان هستند و هنوز آمار دقیقی از تعداد کودکان کشته شده وجود ندارد.
او به رسانههای ایتالیایی گفت: «منظرهای دیدم که هرگز نمیخواهید در زندگی خود ببینید. منظرهای وحشتناک که برای تمام عمر با شما میماند.»
بازماندگان بیشتر از افغانستان و همچنین تعدادی از پاکستان هستند و یک زوج از سومالی نیز در میان آنان است. با این حال هنوز هویت و ملیت همه کشتهشدگان مشخص نشده است.
اما سرجیو ماتارلا، رییسجمهور ایتالیا گفت که بسیاری از این مهاجران از افغانستان و ایران آمدهاند و از شرایط سخت فرار کردهاند.
جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا نیز «تاسف عمیق» خود را برای کشته شدن پناهجویان این قایق ابراز کرده است. او با مقصر دانستن قاچاقچیان انسان، قول داد برای جلوگیری از چنین بلایایی، عبور مهاجران از دریا را محدود کند.
دولت راستگرای فعلی ایتالیا از زمان روی کار آمدن خود در پاییز گذشته، مواضع سختگیرانهای در مورد ورود پناهجویان اتخاذ کرده است.
پروژه مهاجران گمشده سازمان ملل از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۲۰ هزار مورد مرگ و ناپدید شدن را در مدیترانه مرکزی ثبت کرده و تخمین میزند در سال جاری بیش از ۲۲۰ نفر جان خود را از دست داده یا ناپدید شده اند.