قدرت خرید مردم نسبت به بهمن قبل ۵۳/۴ درصد کم‌تر شد؛ سهم ۷۰ درصدی خوراکی‌ها از تورم نقطه‌ای

برای پنجمین بار در طول سال جاری، شاخص تورم نقطه‌ای از ۵۰ درصد عبور کرد و به حدود ۵۳/۴ درصد برای بهمن ماه رسید. این شاخص نشان می‌دهد خانواده‌های ایرانی در بهمن امسال به طور میانگین بیش از ۵۳ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته برای خرید کالاها و خدمات یکسان هزینه کرده‌اند.

بر اساس آمار مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه بهمن هم به ۴۷/۷ درصد رسیده که نسبت به مدت‌زمان مشابه در ماه قبل، ۱/۴ واحد درصد افزایش داشته است.

قبلا فقط یک‌ بار و در تیر ماه نرخ تورم نقطه‌ای به این عدد نزدیک شده و روی عدد ۵۲/۸ درصد قرار گرفته بود.

با حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی از سوی دولت، بازار خوراکی‌ها با شوک قیمتی چشم‌گیری روبه‌رو شد و تحت تاثیر این اتفاق، تورم نقطه به نقطه کالاهای خوراکی از ابتدای تابستان به ۸۶ درصد رسید.

تورم کالاهای خوراکی در این مدت افت و خیزهایی داشت و گاهی کمتر هم شد اما در بهمن ماه تورم نقطه‌ای در این بخش، ۷۰ درصد را هم رد کرد.

در بخش غیر خوراکی هم تورم از خرداد امسال روند ثابت صعودی را طی کرده و تورم نقطه‌ای بهمن به ۴۱/۲ درصد و تورم یک ساله‌اش هم به ۴۳/۵ درصد رسیده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های اقتصادی در ایران، بیشترین میزان تورم ماهانه در «گوشت» و «سبزیجات» خود را نشان داده است به‌طوری که در بهمن ماه گوشت ۱۰/۵ درصد و سبزیجات ۱۲/۴ درصد تورم داشته‌اند که بالاترین سطح افزایش قیمت و تورم در میان خوراکی‌هاست.

در روزهای گذشته بسیاری از شهروندان از افزایش سرسام‌آور اقلام خوراکی به ویژه گوشت و آجیل گزارش دادند.

بر اساس آنچه کاربران در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند، قیمت یک کیلوگرم گوشت قرمز تا ۵۰۰ هزار تومان و یک کیلو پسته به یک میلیون تومان رسیده است.

بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران اما خانواده‌های روستایی تورم بیشتری را هم به طور کلی و هم در بخش خوراکی‌ها تجربه می‌کنند.

در روزها و هفته‌های گذشته، علاوه بر رکوردشکنی تاریخی قیمت ارز و طلا و رشد سرسام‌آور مسکن و خودرو، اقلام مصرفی و خوراکی‌ها نیز با افزایش قیمت چشم‌گیری روبه‌رو شدند.

تورم، گرانی و افزایش قیمت کالاها در کنار کاهش قدرت خرید مردم، اعتراض‌های معیشتی را هم در ایران ادامه‌دار کرده است.

با وجود آن که جمهوری اسلامی در تلاش است تا قیمت اقلام خوراکی و مصرفی را در سال نو و به ویژه ماه رمضان کاهش داده یا دست‌کم ثابت نگه دارد اما روند صعودی قیمت مواد غذایی همچنان ادامه دارد.