وزیر خارجه جمهوری اسلامی اقامت سیف‌العدل رهبر گروه تروریستی القاعده در ایران را انکار کرد

حسین عبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی اعلام اخیر آمریکا درباره سکونت سیف‌العدل رهبر گروه افراطی و تروریستی القاعده در ایران را انکار کرد و آن را «ایران‌هراسی» خواند.

عبداللهیان روز پنجشنبه ۲۷ بهمن با انتشار توییتی نوشت: «به مقامات كاخ سفيد توصيه می‌کنم بازی شکست‌خورده ایران‌هراسی را متوقف کنند.»

او گزارش‌ها درباره حضور سیف‌العدل در ایران که بارها منتشر شده، «خبرسازی» خواند و ارتباط دادن رهبر القاعده به ایران را «خنده‌آور» توصیف کرد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی بدون نام بردن از کشور خاصی افزود: «به وجود آورندگان القاعده و داعش، مسئول و عامل رشد تروریسم در جهانند. آدرس غلط ندهید!»

کمی قبل از آن، دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد نیز در توییتی به زبان انگلیسی نوشت: «‌این اطلاعات نادرست می‌تواند مانع از تلاش برای مبارزه با تروریسم شود.»

نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل این ادعا را مطرح کرد که «القاعده پس از مرگ اسامه بن لادن برچیده شده و این سازمان دیگر وجود ندارد.»

این نمایندگی جمهوری اسلامی افزوده که «داعش جای القاعده را گرفته و شکل جدیدی از تروریسم را به وجود آورده است.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه ۲۶ بهمن اعلام کرد که سیف العدل اسلام‌گرای مصری در ایران به‌ سر می‌برد و پس از کشته شدن ایمن الظواهری رهبر پیشین القاعده، رهبری این گروه را بر عهده گرفته است.

یک روز قبل از آن نیز سازمان ملل متحد در گزارشی از حضور سیف العدل در ایران خبر داده بود.

در سال‌های اخیر بارها گزارش‌هایی درباره حضور چهره اصلی القاعده در ایران منتشر شده و شهریورماه امسال نیز عکسی از او مربوط به سال ۲۰۱۵ منتشر شد که این فرد را در تهران نشان می‌داد.

در سال ۱۳۹۹، مایک پمپئو وزیر خارجه وقت آمریکا گفته بود که بر پایه اسناد از طبقه‌بندی خارج شده امنیتی آمریکا، ایران «پایگاه جدید» گروه تروریستی القاعده شده و جمهوری اسلامی نیروهای این گروه را به کشورهای دیگر از جمله یمن و سوریه می‌فرستد.

وزیر خارجه پیشین آمریکا گفت: «همه چیز در سال ۲۰۱۵ تغییر کرد و در آن سال ایران اجازه داد القاعده یک شبکه عملیاتی دیگر تشکیل دهد و اجازه داد در ایران بمانند.»

پمپئو ایران را را متهم کرد که پایگاهی برای فرماندهی جدید این گروه مهیا کرده است. وزیر خارجه آمریکا گفت وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی حمایت لجستیکی از القاعده فراهم می‌کنند.

این مقام ایالات متحده افزود: «ماموران القاعده از ایران دستور و تجهیزات می‌گیرند و ایران در واقع عوامل القاعده را کنترل می‌کند. لازم نیست مامور سیا باشید تا بدانید اتحاد ایران و القاعده چقدر خطرناک است.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین به حملات تروریستی یازدهم سپتامبر در آمریکا اشاره کرد و گفت: «مدارکی از نقش ایران در این حملات وجود ندارد، اما قاضی ایران را متهم کرد به شکلی به القاعده کمک کرده و تعدادی خانواده القاعده در ایران پناه گرفتند.»

او اضافه کرد: «روابط ایران و القاعده از ۱۱ سپتامبر شکل گرفته است.»

جمهوری اسلامی پیشتر نیز این موضوع را رد کرده است.

محمدجواد ظریف،‌ وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی، این گزارش‌ها را با هدف «آماده‌سازی افکار عمومی مردم آمریکا برای یک ماجراجویی جدید در منطقه غرب آسیا» و همچنین «زمینه‌سازی برای استفاده از نیروی نظامی علیه یک کشور دیگر» خوانده بود.