درخواست گسترده از فرهاد میثمی برای پایان اعتصاب غذا در زندان

همزمان با افزایش نگرانی‌ها از وضعیت سلامت فرهاد میثمی، زندانی سیاسی، پس از انتشار عکس‌هایی از کاهش شدید وزن او درپی اعتصاب غذا، جمع فزاینده‌ای از کنشگران از میثمی خواستند به خاطر مردم ایران به اعتصاب خود پایان دهد.

نیلوفر حامدی، خبرنگار اولین گزارش از کشته شدن مهسا امینی و یکی از زندانیانی که فرهاد میثمی با خواسته آزادی او اعتصاب غذا کرده، از میثمی درخواست کرد که به اعتصاب غذای خود پایان دهد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان نیز در نامه به فرهاد میثمی نوشت: «نه تنها شش عزیزی که برای حقوق آنها جان نازنینت را در طبق مرگ نهادی که همه‌ آزار دیدگان حجاب اجباری و خانواده‌های اعدامی و عموم ملت ستمدیده‌ ایران، صمیمانه و ملتمسانه از شما می‌خواهند به اعتصاب غذای خود پایان دهید.»

این نامه با اشاره به نگرانی عمیق حق‌طلبان جهان و میلیون‌ها ایرانی از وضعیت سلامت فرهاد میثمی گفت: «انتشار تصاویر جانکاه بدن نیمه جان و به استخوان رسیده‌ات که حکایت از اوج شرافت و آرمان خواهی یکی از وارستگان بی‌ادعای سرزمین ماست، فرهاد کُشی ستمکاران را بر هفت گنبد افلاک پر صدا کرد.»

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان تاکید کرد: «بی تردید وجود شریف و نجیب شما برای روزهای آینده ایران بسیار حیاتی و ضروری است. از همین رو فارغ از نگرانی‌های به حق و عاطفی ملت رنجور ایران، به لحاظ راهبردی نیز حضور تعیین کننده‌ی شخص جنابعالی برای شکل‌دهی به ایده‌ی راهگشای قدرت بی قدرتان در آینده نزدیک بسیار راهگشا و حیاتی خواهد بود.»

از سوی دیگر، جعفر پناهی، فیلمساز زندانی، شامگاه جمعه لحظاتی پس از آزادی موقت با اشاره به وضعیت فرهاد میثمی و دیگر زندانیان گفت: «چطور می‌توانم از آزادی خوشحال باشم»

کیهان کلهر، آهنگساز و نوازنده سرشناس ایرانی، در اینستاگرام خود ویدیویی را در حمایت از فرهاد میثمی منتشر کرده و نوشته است: «این ابوعطا پیشکش به توست برادرم، در روزهای زجر اندر زجر اندر زجر.تو که باریک و بلندی اندام نحیف و سختی کشیده‌ات، به تازیانه می‌ماند بر پیکر فربه شرّی اگنده از نکبت قدرت.»

زهرا رهنورد در متنی که در سایت کلمه منتشر شده نوشت که «پیکر دوپاره‌استخوانِ» فرهاد میثمی، «در حقیقت نماد ملت ظلم‌ستیز ایران است که از فقر و گرسنگی و سرکوب و زندانی‌کردن زنان و جوانان و شکاف‌های طبقاتی و قومیتی و جنسیتی و حجاب اجباری به نفس‌های آخر افتاده» است.

فرهاد میثمی، پزشک و فعال سیاسی، که به دلیل کنشگری در مخالفت با حجاب اجباری به شش سال زندان محکوم شده، از مرداد سال ۱۳۹۷ بدون حتی یک روز مرخصی در زندان به‌سرمی‌برد.

میثمی ۱۳ بهمن پس از مدتها اعتصاب غذا در نامه‌ای از زندان رجایی شهر کرج اعلام کرد به نشانه «روزگار تلخ‌تر از زهری که جمهوری اسلامی برای همگان آفریده» به مدت ده روز آب تلخ خواهد نوشید.

میثمی گفته برای تاکید بر خواسته‌های سه گانه‌اش شامل توقف اعدام معترضان، آزادی شش زندانی سیاسی و توقف آزارهای حجاب اجباری، دست به اعتصاب غذا زده است.

او یک ماه پیش در پیامی از زندان رجایی‌شهر، خواستار توقف اعدام‌ها و آزادی فوری نیلوفر حامدی، رضا شهابی، کارگر شرکت اتوبوس‌رانی، محمد حبیبی، معلم، ناهید شیربیشه، از مادران دادخواه، بهاره هدایت، فعال دانشجویی و مصطفی نیلی، وکیل دادگستری، شده بود.

با این حال، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، اعتصاب غذای او را انکار کرد و گفت: «فرهاد میثمی در این دوره خاص اعتصاب غذا نکرده، اما به هم‌بندی‌ها و مسئولین زندان اعلام کرده من کمترین مقدار غذا را مصرف می‌کنم.»

میزان افزود: «میثمی پس از مداخلات پزشکی و صحبت‌های انجام‌شده از تصمیم خود صرف‌نظر کرده است.»

در همین حال، گزارش‌ها از اعتصاب سایر زندانیان سیاسی نیز ادامه دارد. پایگاه خبری هرانا گزارش داد مهدی مقدری، عضو پیشین شورای شهر اصفهان، که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» زندانی است، در زندان دستگرد در اعتراض به مخالفت با آزادی موقتش اعتصاب غذا کرده است.

مقدری در پی شکایت ستاد نهی از منکر اصفهان از او به دلیل «انتشار فهرست دریافت‌های نقدی نهادهای انقلابی، مذهبی و مدنی در دوره شهرداری اصولگرایان»، «اعتراض به واگذاری معدن موته به حوزه علمیه اصفهان»، «نصب مجسمه کاوه آهنگر» و «موضوع دوچرخه‌سواری زنان»، در سال ۹۸ به دو سال زندان و انفصال از خدمات دولتی محکوم شد.