چین جاسوسی بودن بالونش را تکذیب کرد اما انتقادها از بایدن برای سرنگون نکردن آن ادامه یافت
همزمان با مشاهده دومین بالون چین در آمریکای لاتین، این کشور جاسوسی بودن بالون مشاهده شده بر فراز آمریکا را تکذیب کرد و خواستار خودداری از بزرگنمایی و قضاوتهای نادرست شد. برخی از جمهوریخواهان اما ضمن انتقاد از دولت بایدن، خواستار سرنگون کردن این بالون شدهاند.
وزارت دفاع آمریکا در حالی شامگاه جمعه از مشاهده یک بالون در قلمرو هوایی آمریکای لاتین خبر داد که روز پیش از آن هم بالون جاسوسی دیگری از چین در آسمان این کشور مشاهده شده بود.
وزارت امور خارجه چین اعلام کرده بود که این بالون یک بالون هواشناسی بوده اما از مسیر خود منحرف و به ناچار وارد حریم هوایی آمریکا شده است.
پس از مشاهده این بالون، رسانههای آمریکا خبر دادند که سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به چین به تعویق افتاده است.
بلینکن قصد داشت به عنوان اولین وزیر امور خارجه آمریکا در طی چهار سال و نیم گذشته به چین پرواز کند تا تنش در روابط دو کشور را از بین ببرد.
تاریخ دقیق این سفر اعلام نشده بود اما مقامات دو کشور گفته بودند بلینکن به زودی عازم پکن خواهد شد.
وزارت خارجه چین اما در واکنش به لغو سفر بلینکن به کشورش گفت که این سفر مورد «توافق دوجانبه» قرار نگرفته است.
برخی از جمهوریخواهان ضمن انتقاد از دولت بایدن، خواستار سرنگون کردن این بالون شدهاند.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا به فاکسنیوز گفت که اگر او و دونالد ترامپ هنوز در قدرت بودند، بدون درنگ این بالون را سرنگون میکردند.
با این حال رسانههای آمریکایی به نقل از مقامات اعلام کردند که پنتاگون نگران «تبعات سقوط بالون بر مناطق مسکونی» است.
کارشناسان درازای این بالون را به اندازه طول سه اتوبوس ارزیابی کردهاند.
این بالونها معمولا در ارتفاع ۲۴ تا ۳۷ هزار متری از سطح زمین حرکت میکنند که بسیار بالاتر از مسیر پرواز هواپیماهای مسافربری است.