واکنش گسترده به انتشار عکس و نامه فرهاد میثمی که در زندان رجاییشهر در اعتصاب غذاست
انتشار عکس فرهاد میثمی، فعال سیاسی که به دلیل اعتصاب غذا وزنش به شدت کاهش پیدا کرده، با واکنشهای گستردهای همراه شده و بسیاری درباره در خطر بودن جان این کنشگر هشدار دادهاند. همزمان اعمال فشار بر زندانیان و فعالان مدنی ادامه دارد.
رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، تصاویر منتشر شده از فرهاد میثمی پس از اعتصاب غذای او در زندان را «تکاندهنده» خواند و در توییتر خود نوشت که رژیم ایران «به ناحق او و هزاران زندانی سیاسی دیگر را از حقوق و آزادیهایشان محروم کرده» و «اکنون به ناحق جان او را تهدید میکند».
جوانان محلات تهران هم در فراخوانی اعلام کرد: «جان فرهاد میثمی در خطر است. او در مخالفت با حجاب اجباری و اعدام معترضان مدتهاست که در اعتصاب غذا به سر می برد.در این روزهای زجرِ اندر زجرِ اندر زجر، همگان را به تجمعی اعتراضی در ساعت ۱۵ روز جمعه ۱۴ بهمن در اطراف زندان رجایی شهر کرج فرا میخوانیم.»
شاهزاده رضا پهلوی در توییتی با انتشار عکس میثمی نوشت: «جسم نزار فرهاد میثمی نماد دیگری از ظلم بیکران رژیم اسلامی است. او باید بماند و ایران آزاد فردا را با پوست و گوشت خود تجربه کند؛ ایرانی که در آن هیچکس به دلیل باور و اظهارنظر زندانی و مجبور به اعتصاب غذا نشود. ایمان دارم، این روزگار تلختر از زهر میگذرد.»
حامد اسماعیلیون در واکنش به کاهش شدید وزن فرهاد میثمی در توییتی به اعتصاب غذای خشک جعفر پناهی، کارگردان زندانی هم اشاره کرد و نوشت: «هر دو در زندان هستند. مسوولیت جان فرهاد میثمی و جعفر پناهی با جمهوری اسلامی است.»
مسیح علینژاد نیز در توییتی نوشت: «آنها که فکر میکنند خیزش مردم ایران تمام شده، به شجاعت شگرف فرهاد میثمی بنگرند. او چهار ماه است که در اعتراض به اعدام معترضان و حجاب اجباری در اعتصاب غذا به سر میبرد. مردم ایران میدانند که تاریخ با آنهاست.»
هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا نیز در توییتی نوشت: «باید برای افرادی همچون فرهاد میثمی راه نجات ایجاد کنیم نه برای تروریستهای سپاه و رژیم کنونی.»
فرهاد میثمی در نامهای از زندان اعلام کرد قصد دارد در ۱۰ روز آینده آبی که مینوشد را تلخ کند تا نشانهای از «روزگار تلختر از زهری باشد» که حکومت ایران از «جمیع جهات برای همگان» ایجاد کرده است.
در همین حال، گزارشها از سیل بازداشتها، صدور احکام سنگین علیه معترضان و شکنجه و آزار زندانیان سیاسی همچنان ادامه دارد.
در پی خیزش انقلابی گسترده مردم شهر آبدانان، عبدالوهاب بخشنده، دادستان ایلام، اعلام کرد در پی اعتراضات شامگاه چهارشنبه در این شهر، پنج نفر از معترضان زخمی شدند و ۱۰ نفر دیگر نیز بازداشت شده و برایشان پرونده قضایی تشکیل شده است.
وبسایت حالوش نیز که خبرهای سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد خبر داد که دستکم ۱۸۵ تن از شهروندان بلوچ طی یک ماه اخیر از تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۴۰۱ تا ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱ از سوی نیروهای نظامی و امنیتی در زاهدان بازداشت شدهاند.
از سوی دیگر جمعی از شاعران آمریکایی از جمله چالرز برنستین و باب پرلمن، با انتشار بیانیهای خواستار جلوگیری از بازگرداندن بهناز امانی، شاعر معترض مبتلا به سرطان، به زندان شدند. امانی که ۲۸ مهر بازداشت شده بود، موقتا به قید وثیقه از بازداشتگاه قرچک ورامین آزاد شده است.
خانه سینما نیز در بیانیهای با ابراز نگرانی شدید از وضع سلامتی مژگان اینانلو و جعفر پناهی، دو سینماگر زندانی، خواستار آزادی سریع و بی قید و شرط آنها شد.
این بیانیه خاطرنشان کرد: «مژگان ایلانلو با پای شکسته در زندان با یکی از تحقیرآمیزترین و شدیدترین احکام یعنی ۱۰ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق روبهروست و با وجودی که او میتواند با قرار تامین مناسب آزاد شود، تاکنون اقدامی در این مورد صورت نگرفته است.»
خانه سینما افزود: «جعفر پناهی نیز از تاریخ ۲۳ مهر ماه که حکم ایشان در دیوان عالی کشور نقض شده و طبق قانون باید اجرای حکمش متوقف و آزاد شود، بی جهت در زندان است.»
خانه سینما هشدار داد که پناهی از روز گذشته برای احقاق حق قانونی خود دست به اعتصاب غذای خشک زده و با توجه به سن ایشان و وضعیت جسمانی نامناسب او هر لحظه ممکن است اتفاق ناگواری رخ دهد.
پلمب نهادهای مردمی و کسبوکارهای خصوصی نیز که با خیزش انقلابی مردم همراهی کردهاند، ادامه دارد. صفحه اینستاگرام بنیاد کشوری سندروم داون متنی از آزاده عباسزاده، مدیرعامل این تشکل، منتشر کرده که نوشته با پیامک رسمی به خط تلفن بنیاد جواز آن لغو و اسنادش پلمب شده است.
عباسزاده نوشت: دلیل این اقدام به صورت شفاهی استوریهای اینستاگرام در همراهی با اعتراضات سراسری ذکر شده است.
از سوی دیگر، بنابر اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، المیرا رحمانی، شهروند بهايی و نوازنده ۲۸ساله ساکن اصفهان که اواخر دی در منزل شخصیاش بازداشت شده بود، به «تبلیغ علیه نظام» و «اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر» متهم شده است. او اکنون در زندان دولتآباد اصفهان به سر میبرد.
سایر اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال نیز حاکی است معصومه بناگر، موزیسین و مدرس موسیقی کودک در قزوین که یک بار ۲۲ آبان در این شهر بازداشت و با تودیع وثیقه آزاد شده بود، در روز ۱۰ بهمن دوباره بازداشت شده و هم اکنون در زندان چوبیندر قزوین به سر میبرد.
اعمال وثیقههای بسیار سنگین نیز برای معترضان زندانی ادامه دارد.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، دادگاه رسیدگی به اتهامات الهام مدرسی، نقاش معترضی که روز ۱۱ آبان بازداشت شده بود، روز ۲۶ بهمن برگزار خواهد شد. او روز دوم دی با تودیع وثیقه پنج میلیارد تومانی موقتا از زندان آزاد شده بود.
همچنین گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال حاکی است که شورا فکری، فعال مدنی در آمل، پس از ۷۵ روز بازداشت با سپردن وثیقه یک میلیاردی آزاد شده است.