ادامه حمایت جهانی از خیزش انقلابی مردم: تاکید مقامات آمریکا و اروپا بر تشدید فشار بر تهران

با ادامه حمایت‌های جهانی از خیزش انقلابی مردم ایران، مقام‌های آمریکایی و اروپایی بر تشدید فشار علیه جمهوری اسلامی به دلیل نقض حقوق بشر و افزایش حمایت‌ از معترضان ایران تاکید کردند.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در توییتی نوشت: «امروز با شرکای خود در اروپا و سایر نقاط جهان، به صورت بی‌سابقه‌ای در سیاستمان درباره ایران، اتحاد نظر داریم. حکومت ایران دارد درباره پیامد ادامه مسیر کنونی خود، یک صدای واحد را به بلندی و وضح می‌شنود.»

الکسندریا اوکازیو کورتز، عضو مجلس نمایندگان آمریکا، نیز در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال اعدام معترضان در ایران را «نقض شدید حقوق بشر» و «وحشتناک» توصیف کرد. او افزود: «شجاعت و شهامت زنان در ایران و همچنین همه متحدانی که برای حمایت از آنها ایستاده‌اند، کاملا قابل توجه بوده است.»

کلودیا تنی، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، نیز در توییتی با اشاره به ارائه مجدد طرح «مهسا امینی» در این مجلس گفت: «باید سخت‌گیرانه‌ترین تحریم‌های ممکن را علیه رهبران رژیم قاتل ایران، که بزرگ‌ترین حامی تروریسم دولتی جهان است، اعمال کنیم.»

طرح «مهسا امینی» مقامات ارشد جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنه‌ای و ابراهیم رئیسی، را به دلیل سرکوب اعتراضات مردم ایران تحریم می‌کند.

از سوی دیگر، نازنین بنیادی از دیدار با فراکسیون نمایندگان زن دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا خبر داد و گفت در این دیدار درباره «مردم شجاع ایران که برای ایجاد تغییرات بنیادین جان خود را به خطر می‌اندازند» گفت‌وگو کرده‌اند.

لوییس فرنکل، رییس فراکسیون زنان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، با اشاره به نشست این گروه با نازنین بنیادی درباره نقض حقوق بشر در ایران، وجود کنشگران مصممی همچون نازنین بنیادی را برای ایجاد تغییرات واقعی، ضروری دانست.

در همین حال، جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا، در پاسخ به یک نماینده پارلمان بریتانیا درباره تروریستی نامیدن سپاه پاسداران گفت: «ما خود را به واکنش‌های قبلی محدود نمی‌کنیم و به اقدامات خود برای کاهش توانایی‌های سپاه پاسداران ادامه خواهیم داد. همه گزینه‌ها را تحت بررسی نگه می‌داریم.»

همزمان با بالا گرفتن تقاضاها برای تروریست شناختن سپاه پاسداران، علیرضا آخوندی، نماینده پارلمان سوئد، در توییتی از ایرانیان و کنشگران خواست ۲۰ فوریه در بروکسل تجمع کرده و از شورای اروپا بخواهند قطعنامه پارلمان اروپا را در تروریست شناختن سپاه پاسداران اجرایی کند. او نوشت: «گام دوم، با اراده‌ای دو برابر، تا پیروزی نهایی.»

از سوی دیگر، حمایت مقام‌های کشورهای مختلف از معترضان و ادای احترام جهانی به کشته شدگان خیزش انقلابی نیز ادامه دارد. انریکه سانتیاگو، عضو مجلس نمایندگان اسپانیا، در توییتی اعلام کرد کفالت سیاسی جواد روحی، معترض ۳۵ ساله‌ای که به سه بار اعدام محکوم شده، را به عهده می‌گیرد. او افزود: «من خواستار آزادی او و همه کسانی هستم که به دلیل مطالبه حقوق خود و دموکراسی به زندان افتاده‌اند.»

امیلی شریدر، خبرنگار و فعال حقوق زنان، تصاویر و ویدیویی از یک دیوارنگاره‌ را با چهره ۱۵ ایرانی کشته‌شده به دست جمهوری اسلامی که بر دیواری در شهر ناصره در اسرائیل نقاشی شده، منتشر کرد. او می‌گوید: «از نوید افكارى تا مهسا امینی، در مقابل جنایات این رژیم علیه بشریت سکوت نخواهیم کرد.»

فشارهای بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی در حالی ادامه دارد که روز سه‌شنبه دولت‌های استرالیا و آمریکا دور جدیدی از تحریم‌های خود را علیه جمهوری اسلامی اعمال کردند.