قوه قضاییه به صدور احکام سنگین، از جمله شلاق و حبس‌های طولانی، علیه معترضان ادامه می‌دهد

قوه قضاییه همچنان به صدور احکام سنگین، از جمله شلاق و حبس‌های طولانی مدت، علیه، روزنامه‌نگاران، دانشجویان، معلمان، وکلا و سایر معترضان زندانی و تشدید فشار بر آنها ادامه می‌دهد.

نازیلا معروفیان، روزنامه‌نگار، با اتهام «فعالیت تبلیغی و نشر اکاذیب از طریق انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی» به دو سال حبس تعزیری، ۱۵ میلیون تومان جریمه و ۵ سال ممنوع الخروجی از کشور محکوم شد.

مادر ویدا ربانی، روزنامه‌نگار زندانی، نیز در نامه‌ای به رییس قوه قضاییه نوشت: «او که از ابتدای پاییز در بازداشت و سپس در حبس به سر می‌برد، حالا در ۳۳ سالگی در مجموع باید ۱۱ سال از سال‌های جوانی خود را در بند حبسی ناعادلانه و برآمده از پیش داوری‌ها و قضاوت‌های سلیقه‌ای سپری کند.»

از سوی دیگر، پایگاه خبری هرانا گزارش داد زهرا مهرابی، دانشجوی دانشگاه تهران و از بازداشتی‌های اعتراضات سراسری، از سوی دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شده است.

کانال شوراهای صنفی دانشجویان نیز اعلام کرد زهرا تیموری، دانش‌آموخته‌ رشته روانشناسی دانشگاه تهران که ۳ مهر در شهریار بازداشت شده بود، پس از تحمل ۴ ماه حبس (از مجموع یک‌سال) و تحمل ٧۴ ضربه شلاق، با پابند به حبس خانگی رفت. تیموری بقیه حبس خود را در خانه و اطراف آن به شعاع ۵٠٠ متر خواهد گذراند.

همچنین شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان گزارش داد پیروز نامی، دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان، با درخواست اداره کل آموزش و پرورش استان و تایید هیات رسیدگی به تخلفات اداری، پیش از رسیدگی به پرونده‌اش به مدت سه ماه از حضور در کلاس درس منع شد.

دختر عباس واحدیان شاهرودی، زندانی سیاسی محبوس در زندان مشهد، نیز گفت که پدرش به مدت ۶ ماه از هرگونه ملاقات و تماس با خانواده محروم شده است.

از سوی دیگر، سازمان عفو بین‌الملل هشدار داد عرشیا تکدستان، جوان معترض ۱۸ ساله که در جریان اعتراضات ۳۰ شهریور در نوشهر مازندران بازداشت شده، با اتهاماتی چون «محاربه» و «افساد فی‌ الارض» به دو بار اعدام محکوم شده است. این سازمان همچنین درباره به وضعیت مهدی محمدی‌فر، معترض ۱۹ ساله، نیز که به دو بار اعدام محکوم شده هشدار داد.

در همین حال، عالیه مطلب‌زاده و نرگس محمدی، در متنی از زندان اوین، ضمن حمایت از مصطفی نیلی،‌ وکیل زندانی،‌ نوشتند: «از افکار عمومی و نهادهای بین‌المللی قضایی و حقوق بشری می‌خواهیم برای آزادی ایشان و کلیه وکلای حقوق بشری از زندان‌های ایران تلاش کنند.»

این دو فعال مدنی زندانی خاطرنشان کردند: «پرونده‌هایی که مصطفی نیلی وکالتش را پذیرفته به خوبی نشان می‌دهد که او فارغ از اتهام زندانی، با جان و دل برای همه آن‌ها تلاش کرده است.»