رابرت مالی از افزایش فشار واشینگتن بر پکن برای متوقف کردن واردات نفت ایران خبر داد
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفتوگو با تلویزیون بلومبرگ اعلام کرد واشینگتن فشار به چین را با هدف توقف واردات نفت ایران افزایش خواهد داد.
به گفته مالی، چین مقصد اصلی صادرات غیرقانونی نفت ایران است و مذاکرات برای منصرف کردن پکن از خرید نفت ایران تشدید خواهد شد.
او درباره افزایش صادرات نفت ایران نیز تاکید کرد: «نه، ما با آن خوب نیستیم.»
نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران در ادامه گفت: «آیا ما میتوانیم تحریمهای خود را به طور کامل اجرا کنیم؟ نه! اما ما تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد تا مطمئن شویم که آنها اجرا میشوند.»
ایالات متحده حدود پنج سال پیش از برجام خارج شد و تحریمها علیه تهران و صادرات نفت ایران را تشدید کرد. در واکنش، جمهوری اسلامی غنیسازی اورانیوم را افزایش داد و به اقدامات خود در زمینه دور زدن تحریمها شدت بخشید.
به گزارش رسانههای بینالمللی، صادرات محمولههای نفت خام و فرآوردههای نفتی پالایش شده ایران در ماههای اخیر افزایش یافته است و به نظر میرسد بیشتر نفت ایران به چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان میرود.
چین برای دور زدن تحریمهای آمریکا، نفت ایران را به عنوان نفت مالزی خریداری میکند.
به گفته شرکت تحلیل اطلاعات کشتیرانی ورتکسا، صادرات ایران در ماه گذشته به حدود ۱/۴ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در حدود چهار سال اخیر است.
مالی اما گفت که ایالات متحده بر خلاف آنچه برخی تاجران انرژی حدس میزنند، از حضور نفت ایران در بازارهای جهانی خوشحال نیست.
پیشتر گمانهزنیهایی مطرح شده بود که آمریکا در شرایط کنونی ناشی از جنگ اوکراین، برای حفظ قیمتها از افزایش صادرات نفت ایران استقبال میکند.
پس از حمله روسیه به اوکراین در سال گذشته، قیمت نفت برنت به تقریبا ۱۳۰ دلار در هر بشکه افزایش یافت که باعث بالا رفتن شدید قیمت بنزین در آمریکا شد و از نظر سیاسی به جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، آسیب وارد کرد.
برنت از آن زمان به ۸۸ دلار کاهش یافته است اما بسیاری از تحلیلگران، پیشبینی میکنند قیمت نفت در اواخر امسال دوباره به بالای ۱۰۰ دلار برسد.
نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران همچنین در یک رشته توییت گفت: «تحریمهای امروز آمریکا با متحدان و شرکای این کشور از جمله بریتانیا و اتحادیه اروپا هماهنگ شده و همگی در محکوم کردن نقض حقوق بشر از سوی رژیم ایران، خشونت دولتی علیه زنان و سانسور اینترنت متحدند.»
مالی با اشاره به تحریم بنیاد تعاون سپاه، آن را مجموعهای دانست که در تمام بخشهای اقتصاد ایران فعال است، به عنوان صندوقی برای کارکنان و منافع تجاری سپاه پاسداران عمل میکند و از شاخههای شبهنظامی سپاه در سراسر منطقه حمایت میکند.
او همچنین با اشاره به تحریم ناصر راشدی، معاون وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، گفت: «وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بهطور معمول در نقض حقوق بشر برای سرکوب مخالفان از ضرب و جرح و آزار جنسی گرفته تا نظارت، سانسور و اعترافات اجباری درگیر است.»
مالی تاکید کرد تعداد کشتهشدگان در ایران منعکسکننده تعداد معترضان مسالمتجویی نیست که جان به در بردهاند اما با صدمات دائمی از جمله نابینایی به دلیل استفاده نیروهای حکومت ایران از گلوله ساچمهای برای سرکوب اعتراضات، زندگی میکنند.