افزایش سرکوب‌ها در دانشگاه تهران؛ دانشجویانی که حجاب اجباری را نمی‌پذیرند شناسایی می‌شوند

محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران، از افزایش سرکوب‌ها در این دانشگاه خبر داد و تهدید کرد اجازه «تخلف از قانون به افراد بی‌حجاب نخواهیم داد». او افزود حین ورود به دانشگاه تذکر حجاب داده می‌شود و با شناسایی و ارسال اطلاعات دانشجویان به «مراجع ذی‌صلاح»، برخورد انضباطی صورت می‌گیرد.

مقیمی روز پنج شنبه در یک نشست در دانشگاه تهران از آغاز اجرای بخشنامه‌ای جدید خبر داد و گفت: «بر اساس این بخشنامه که از امروز لازم‌الاجراست، در مرحله اول افراد بی‌حجاب در بدو ورود و در داخل محیط دانشگاه از طریق کارت دانشجویی شناسایی خواهند شد.»

او در ادامه گفت که نیروهای امنیتی دانشگاه «مشخصات این‌گونه افراد را ثبت نموده و آن را به مراجع ذی‌صلاح گزارش خواهند داد».

به گفته مقیمی، در گام اول برای افرادی که به تذکر بی‌توجهی کنند، پیامک ارسال می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود قوانین و مقررات را رعایت کنند و در گام دوم، از طرف دانشگاه با خانواده افرادی که «از قانون تمرد کنند»، تماس گرفته و گزارش می‌شود که «فرزندشان متاسفانه به قانون احترام نمی‌گذارد».

رییس دانشگاه تهران در ادامه گفت: «در مرحله سوم در صورتی که فرد لجاجت نماید و بر سرکشی از قانون اصرار ورزد، برای او پرونده انضباطی شکل می‌گیرد.»

مقیمی در نهایت تهدید کرد دانشجویانی که قوانین حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند «مورد برخورد انضباطی» قرار می‌گیرند.

همزمان با آغاز خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف نیز به اعتراضات علیه حکومت پیوستند و با محکوم کردن حجاب اجباری، به اقدام علیه تفکیک جنسیتی در سلف‌های دانشگاه‌ها پرداختند.

با این حال، علی شمسی‌پور، سخنگوی وزارت علوم، با اعتراف به این که کوچک‌ترین دانشگاه‌ها هم درگیر اعتراضات سراسری شدند گفت درباره حجاب باید «به وضعیت گذشته بازگردیم».

در این میان برخی دانشگاه‌های بزرگ و مهم مثل دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر تهران اعلام کردند کارکنان حراست دانشگاه را با جذب نیروهای جدید افزایش داده‌اند.

افزایش فشارها بر دانشجویان معترض

در روزهای اخیر گزارش‌ها حاکی از افزایش فشارها بر دانشجویان معترض است.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش داد یوسف ظریف،‌ دانشجوی معترض دانشگاه علامه طباطبایی از سوی دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

همچنین بر اساس گزارش‌ها علی نانوایی، دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه علامه روز ۲۹ دی و با یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل خانوادگی‌اش بازداشت شده است.

ماموران خانه این دانشجو را تفتیش و برخی لوازم شخصی او را توقیف کرده‌اند.

ساسان بیرانوند، دانشجوی علوم کامپیوتر دانشگاه اصفهان نیز به سه سال زندان و عقیق شماعی، دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه مازندران، به یک سال زندان محکوم شدند.

شوراهای صنفی دانشجویان به تازگی خبر داد که از ۳۳ دانشجوی بازداشت شده دانشگاه فردوسی مشهد، ۲۹ نفر با وثیقه‌هایی بین ۵۰۰ میلیون تا دو میلیارد تومان آزاد شده‌اند و هنوز چهار دانشجو در بازداشت هستند.

بر اساس اعلام این شورا، بیش از ۹۰ دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد با حکم کمیته انضباطی تعلیق شدند و تعداد زیادی نیز برای مدتی ممنوع‌الورود بودند.

سه روز پیش نیز کانال تلگرام «دانشجویان متحد» گزارش داد دانشگاه امیرکبیر نه تنها برای آزادی علیرضا برادران مظفری هیچ‌گونه پیگیری‌ای انجام نداده، بلکه علیه این دانشجوی بازداشتی پرونده‌سازی نیز کرده است.

پرونده‌ این دانشجو بعد از گذشت ۷۷ روز همچنان به دادگاه ارسال نشده است.

علاوه بر فشار بر دانشجویان، محدودیت‌ها علیه استادان حامی خیزش سراسری نیز افزایش یافته است.

چندی پیش، دانشجویان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در واکنش به قطع حقوق آذین موحد، استاد این دانشکده به دلیل حمایت از اعتراضات دانشجویان، در بیانیه‌ای نوشتند که مقامات قصد دارند «با حذف اساتید برجسته» برای «انحلال تدریجی» این دانشکده «دسیسه‌چینی کنند».