وکلای محمدمهدی کرمی و محمد حسینی، اعدام موکلان خود را «ناحق» و شتابزده خواندند
در حالی که خشم افکار عمومی ایران و جهان از اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی رو به گسترش است، وکلای این دو معترض جوان گفتند قوه قضاییه این احکام را چنان با شتاب اجرا کرد که فرصتی برای پیگیری قانونی روند پروندهها باقی نماند.
علی شریفزاده اردکانی، وکیل محمد حسینی، با انتشار تصویری از سند ثبت اعاده دادرسی، اجرای حکم اعدام برای موکلش را «ناحق خواند» و نوشت: «با توجه به ثبت اعاده دادرسی و ارائه مستندات از جمله شکایت اذیت و آزار موکلم جهت اخذ اقرار و مدارک بیماری روانی دوقطبی او، اجرای حکم ناحق بود.»
وکیل محمد حسینی در توییتی نوشت یک روز بعد از تایید حکم، اعاده دادرسی موکلش را ثبت کرد، اما هرچه تلاش کرد دستور توقف حکم را بگیرد، مسئولان قوه قضاییه با او مخالفت کرده و به او گفتند ادامه کار را شنبه پیگیری کند.
شریفزاده اردکانی گفت: شنبه در مسیر دیوان عالی «شنیدم متاسفانه موکلم اعدام شده است.»
محمد آقاسی، وکیل محمدمهدی کرمی، نیز در مصاحبه با روزنامه توسعه ایرانی گفت: آنقدر سریع موکلم را اعدام کردند که حتی فرصت ندادند برایش لایحه اعاده دادرسی بنویسم. محمدمهدی چهارشنبه گفت در اعتراض به نداشتن وکیل اعتصاب غذا میکند، اما در عرض دو روز او را اعدام کردند.
آقاسی افزود: در شرایطی یک پسر ۲۲ ساله را محاکمه میکنند که نه مطلقا دادگاه را میشناسد، نه مقررات را میداند و نه بلد است از خود دفاع کند تا با دست بسته و زبان بسته در محضر دادگاه حاضر شود و از حق قانونیاش محروم شود.
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در این اعدامها دیوان عالی کشور هم کوتاهی کرد، چون باید وقتی متهمان وکیل انتخابی نداشتند، حکم نقض میشد.
در حالی که ملاقات زندانیان محکوم به اعدام موسوم به «ملاقات آخر» با خانواده، معمولا شب پیش از اعدام انجام میشود، قوه قضاییه درباره عدم ملاقات محمد مهدی کرمی با خانواده پیش از اعدام، اعلام کرد که او «هفته قبل ملاقات حضوری با والدین و برادرش داشته» است.
قوه قضاییه اعلام کرد که پدر و مادر محمد حسینی نیز فوت شدهاند و او اعلام کرده «هیچ ارتباطی با سایر اعضاء خانواده خود ندارد.»
محمد حسینی و محمدمهدی کرمی شنبه در حالی با حکم موسی آصفالحسینی، قاضی معمم و رییس شعبه اول دادگاه انقلاب استان البرز، اعدام شدند که پیشتر اظهارات آنها و وکیلشان حاکی از شکنجه شدید روحی و جسمی این دو معترض زندانی بوده است.
با وجود خشم شدید افکار عمومی از اعدام دو جوان معترض، جمهوری اسلامی همچنان به صدور احکام اعدام و شلاق و اعمال انواع فشارها بر معترضان زندانی و خانوادههای آنها ادامه میدهد.
پیامهای رسیده به ایران اینترنشنال حاکی از نگرانی خانواده زندانیان زندان کچویی کرج درباره وضعیت این زندان است.
در همین حال، پایگاه خبری حالوش گزارش داد دادگاه عمومی زاهدان برای یک جوان ۲۰ ساله به نام کامبیز خروت به اتهام «اغتشاش از طریق محاربه و افساد فی الارض» حکم اعدام صادر کرده است.
بر اساس این گزارش، خروت که با تودیع وثیقه آزاد بود، مجددا در ۲۱ آبان بازداشت و حکم اعدام ۱۳ دی به او ابلاغ شد.
حالوش به نقل از منابع آگاه نوشت که این جوان تحت شکنجه شدید قرار داشته و اجازه گرفتن وکیل انتخابی نداشته است، اما در دادگاه همه اتهامات علیه خود را با قاطعیت رد کرده است.
پایگاه خبری هرانا نیز گزارش داد داود کابالی، از معترضان بازداشتشده در ارومیه، از سوی دادگاه انقلاب مجموعه به پنج سال و ششماه حبس، ۳۰ضربه شلاق، جریمه نقدی و کار اجباری محکوم شده است.
از سوی دیگر، زهرا سلیمانی، همسر مهدی بیکاوغلی، دبیر سرویس سیاسی روزنامه اعتماد، در توییتی از اعتصاب غذای همسرش در بازداشت خبر داد.