قوه قضاییه از اجرای حکم اعدام محمد مهدی کرمی و سیدمحمد حسینی، معترضان زندانی خبر داد

خبرگزاری قوه قضاییه اعلام کرد احکام اعدام محمد مهدی کرمی، ۲۲ ساله، و سیدمحمد حسینی، ۳۹ ساله، به اجرا درآمد و این دو معترض در ارتباط با پرونده کشته شدن یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان، بامداد ۱۷ دی‌ ماه به دار آویخته شدند.

با وجود تلاش‌های گسترده جهانی برای لغو اعدام این دو معترض، دیوان عالی کشور روز سه‌شنبه ۱۳ دی، حکم اعدام محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی را تایید کرد.

پیش‌تر، محمدمهدی کرمی در اعتراض به تایید حکم اعدامش اعتصاب غذای خشک کرده بود.

بدین ترتیب، شمار معترضان اعدام شده به چهار نفر رسید. جمهوری اسلامی پیش‌تر محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد را نیز اعدام کرده بود.

پیش‌تر امیر هاشمی، مدیر روابط عمومی دیوان عالی کشور در توییتی نتایج فرجام‌خواهی ۱۶ متهم پرونده روح‌الله عجمیان را اعلام کرده و خبر داد فرجام‌خواهی محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی ابرام و حکم اعدام این دو تایید شده اما حکم اعدام صادره برای سه متهم دیگر این پرونده یعنی حمید قره‌حسنلو، حسین محمدی و رضا آریا به دلیل «نقص در تحقیقات»، نقض شده است.

در پرونده کشته شدن روح‌الله عجمیان، از نیروهای بسیجی، در مراسم چهلم حدیث نجفی، دادگاهی در اواسط آبان برگزار شد و پنج نفر محکوم به اعدام و ۱۱ نفر دیگر نیز به حبس‌های طولانی مدت محکوم شدند.

در همین حال، کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور گزارش داد تعدادی از زندانیان زندان کرج، از جمله ارژنگ مرتضوی، دانشجوی زندانی، در اعتراض به قطعی شدن حکم اعدام چند تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات از شامگاه پنجشنبه اعتصاب غذای خشک کرده‌اند.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، ابوالفضل بختیاری و حامد محمدخانی، دو شهروند ۲۱ ساله ساکن ماهدشت کرج، که روز ۱۹ مهر در این شهر بازداشت شده‌اند و پس از حدود سه ماه در بلاتکلیفی در ندامتگاه مرکزی کرج محبوس‌اند، نیز در اعتراض به این وضعیت دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

این در حالی است که اعتصاب غذای ۱۵ زن معترض زندانی، از جمله آرمیتا عباسی، الهام مدرسی، حمیده زراعی، فاطمه حربی، ژاسمین حاج میرزامحمدی و شماری دیگر از زندانیان زن از چهاردهم دی ماه ادامه دارد.

در همین حال، حال‌وش گزارش داد محمد ریگی، یکی از زخمی‌های جمعه خونین زاهدان، بعد از گذشت ۹۷ روز در اثر شدت جراحات وارده در‌گذشت. محمد ریگی که ۲۹ سال داشت، از ناحیه شکم، کلیه، ریه و کبد هدف گلوله جنگی قرار گرفته بود.

به گزارش حال‌وش، از آنجا که گلوله‌های شلیک شده دوزمانه بودند، پس از اصابت به محمد ریگی در داخل بدن او منجر شده و آسیب‌های شدیدی به اعضای داخلی او وارد کردند.

در همین حال، سلامت بسیاری از معترضان زندانی، به دلیل تیر خوردن، شکنجه و عدم دسترسی به داورو و درمان در زندان، در وضعیت بسیار خطرناکی قرار دارد. بر اساس گزارش‌ها جلیل عزیزپور، شهروند ۳۱ ساله و ورزشکار اهل ایلام، که روز ۸ آذر توسط خودروی نیروهای امنیتی زیر گرفته شد و با پای شکسته بازداشت شد، از روز بازداشت تاکنون مورد مداوا قرار نگرفته است.

گرداننده صفحه توییتر توماج صالحی، خواننده رپ زندانی، نیز اعلام کرد که احتمال از دست رفتن بینایی چشم توماج در اثر ضربات وارد شده وجود دارد. او با بیان اینکه حدود ۷۰ روز از حبس توماج در سلول انفرادی می‌گذرد، گفت: «در صورت ازدست رفتن بینایی‌‌ او این قصور متوجه مسئولان خواهد بود.»

از سوی دیگر، فشارها بر خانواده کشته‌شده‌ها و بازداشت‌شدگان و نگرانی‌ خانواده‌ها از وضعیت عزیزانشان ادامه دارد. مادر محمد قبادلو، معترض محکوم‌شده به اعدام، گفت که پدر محمد از روز پنج‌شنبه ۱۵ دی‌ماه به علت فشار عصبی ناشی از تایید حکم اعدام پسرشان از سوی دیوان عالی در آی‌سی‌یو بیمارستان بستری است و تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد.

برادر میلاد علوی، خبرنگار زندانی روزنامه شرق، نیز در توییتی اعلام کرد پدرشان در اثر شدت فشار عصبی و استرس ناشی از بازداشت فرزندش سکته کرده و در بخش مراقبت‌های ویژه قلبی بستری است.

در همین حال، همزمان با صدور احکام سنگین علیه معترضان، وضعیت بسیاری دیگر از بازداشت‌شدگان همچنان در ابهام قرار دارد. به گزارش پایگاه خبری هرانا، علیرغم گذشت ۱۱ روز از زمان بازداشت مهدی بابادی شوراب، شهروند تهرانی و فعال سابق دانشجویی، محل حبس و نگهداری او مشخص نیست و خانواده او در بی‌خبری به سر می‌برند.

بر اساس گزارش‌ها مهدی بیک، دبیر سرویس سیاسی روزنامه اعتماد، که گزارش‌های متعددی را درباره وضعیت بازداشت‌شدگان و معترضان محکوم به اعدام در این روزنامه منتشر کرده بود، روز پنجشنبه بازداشت شده است.

همچنین یلدا معیری، عکاس خبری، در ویدیویی در اینستاگرام خود خبر داد که به شش سال زندان و تعدادی مجازات تکمیلی از جمله دو ماه فعالیت به عنوان پاک‌بان و دو سال ممنوعیت اقامت در تهران و استان‌های همجوار محکوم شده است

یلدا معیری در این ویدیو با لباس پاک‌بانی و در حال جارو کردن خیابان گفت: «وقتی که بعد از ۲۳ سال کار اجازه عکاسی از واقعیت‌های جامعه را ندارم، نه تنها به عنوان مجازات بلکه با کمال میل به پاک‌بانی می پردازم و این کار را از همین امروز شروع کردم.»

در همین حال، دیگر اقدامات سرکوبگرانه جمهوری اسلامی برای مقابله با خیزش انقلابی مردم نیز ادامه دارند و مقامات حکومت همچنان از اقدامات خود علیه مردم دفاع می‌کنند. بر اساس گزارش‌ها، در روزهای اخیر دو داروخانه در شهر لنگرود به دلیل آنچه «بدحجابی کارکنان» عنوان شده با دستور مقام قضایی پلمب شدند.

پیمان جبلی، رییس صدا و سیما، نیز اعلام کرد که درباره ادامه پخش سریال‌هایی که بازیگران آن با اعتراضات مردمی همراهی کردند، «متناسب با نوع شخصیت، موضع‌گیری‌های آنان و همچنین نقش و تاثیری که داشتند، تصمیم گرفته می‌شود.»

مجید میراحمدی، معاون امنیتی وزیر کشور، نیز در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا سخنان مطرح شده درباره اینکه بازگرداندن هواپیمای همسر و دختر علی دایی از آسمان دبی با مصوبه شورای امنیت کشور انجام شده را رد کرد و در عین حال گفت که این اقدام «قانونی بود»

امیرحسین ذوالانواری، مدیر روابط عمومی خطوط هوایی ماهان، گفته بود که بازگردان هواپیمای حامل همسر و دختر علی دایی از آسمان دبی با دستور مقام قضایی و شورای امنیت کشور انجام شده است.