پیامرسان واتساپ در پی محدودیت اینترنت ایران قابلیت استفاده از پروکسی را رونمایی کرد
در پی محدودیتهای شدید اینترنتی در ایران، واتساپ در حساب توییتری خود در پیامی به فارسی برای کاربران ایرانی، چگونگی دسترسی و راهاندازی پروکسی را به اشتراک گذاشت.
واتساپ در حساب توییتری خود به فارسی نوشت: «اگر واتساپ در کشورتان مسدود شود، میتوانید با پروکسی ارتباطتان را حفظ کنید و پیامهای شخصیتان همچنان از طریق رمزگذاری سراسری محافظت میشود.»
واتساپ در این پیام برای کاربرانی که میخواهند به دوستان و خانواده خود کمک کنند، راهنمای چگونگی راهاندازی پراکسی را به اشتراک گذاشت.
ویل کتکارت، مدیرکل واتساپ، در پیامی با معرفی اضافه شدن قابلیت پروکسی به این پیامرسان نوشت: «در حالی که بسیاری از ما با ارسال پیام به عزیزانمان در واتساپ جشن گرفتیم، میلیونها نفر در ایران و جاهای دیگر هستند که همچنان از حق برقراری ارتباط آزادانه و خصوصی محروم هستند.»
مدیرکل واتساپ افزود: «جهان هیچ وقت تا این حد به هم متصل نبوده، اما همچنان اختلالات اینترنت ادامه دسترسی مردم به ارتباطات را تهدید میکند. امیدواریم سادهترسازی استفاده از پروکسی، نقض حقوق مردم در ارتباطات خصوصی را سختتر کند.»
او ابراز امیدواری کرد این پروکسی بتواند یک راه ارتباطی امن و مطمئن را در اختیار کاربران قرار دهد.
با تداوم محدویت شدید اینترنت در ایران و فیلتر شدن شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیامرسان واتساپ همزمان با خیزش سراسری مردم علیه جمهوری اسلامی، رسانههای داخلی اوایل مهر در گزارشهایی اعلام کردهاند احتمالا این فیلترینگ همیشگی خواهد بود.
نتبلاکس، سازمان غیردولتی ناظر بر اینترنت در جهان، نیز با اشاره به محدود شدن دسترسی به واتساپ و اینستاگرام در ایران، قطع اینترنت اپراتورهای همراه اول و ایرانسل و مشاهده اختلالات منطقهای در طول اعتراضات، اعلام کرد ایران تحت شدیدترین محدودیتهای اینترنت از دوره آبان ۹۸ به بعد قرار دارد.
پس از مختل شدن واتساپ در اوایل خیزش انقلابی، این شرکت در پاسخ به انتقادها علیه این پیامرسان در زمینه قطع و اختلال آن در ایران، اعلام کرد تمام توان فنی خود را برای حفظ خدمات و امکان استفاده همه کاربران در جهان انجام خواهد داد.
واتساپ ۳۱ شهرویر در پیامی اعلام کرد: «در تلاشیم که دوستان ایرانی ما بتوانند با هم در ارتباط بمانند و در حد امکانات خود از هیچ کاری دریغ نمیکنیم تا سرویسهای ارتباطی ما به طور مستمر فعال بمانند.»
تلاشهای جهانی برای حفظ ارتباط اینترنتی مردم ایران با جهان خارج در حالی ادامه دارد که قوه قضاییه جمهوری اسلامی قصد دارد با همکاری وزارت ارتباطات و سایر نهادهای مرتبط، فروشندگان غیرمجاز ابزارهای دور زدن فیلترینگ را مجازات کند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، فروشندگان و توزیعکنندگان فیلترشکنهای غیرمجاز از این پس مشمول مجازات ماده ۷۵۳ قانون مجازات اسلامی خواهند شد. در مورد شرکتها و اشخاص حقوقی فعال در این حوزه نیز علاوه بر مجازات مندرج در این ماده، نسبت به لغو امتیاز و تعطیلی آنها اقدام میشود.
قوه قضاییه همچنین وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات را ملزم کرده است تا ضمن شناسایی و از کار انداختن ابزارهای دور زدن فیلترینگ به شکل مستمر، مشخصات متخلفین را در اختیار این نهاد قرار دهد.