بریتانیا از تحریم کلیت سپاه پاسداران و شرکت‌های تامین پهپاد برای روسیه خبر داد

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که دولتش کلیت سپاه پاسداران را تحریم کرده و همچنین اشخاص و شرکت‌هایی را هم که برای روسیه پهپاد تامین می‌کردند، تحریم کرده است.

کلورلی روز سه‌شنبه ششم دی ماه ویدیویی در توییترش منتشر کرد که در آن درباره اقدامات دولت بریتانیا در مورد جمهوری اسلامی می‌گوید بریتانیا تلاش می‌کند از دست‌یابی رژیم ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند.

وزیر امور خارجه بریتانیا در ادامه این ویدیو می‌گوید که دولتش گشت ارشاد و قضاتی که معترضان را پیگرد می‌کنند، تحریم کرده است.

اظهارات کلورلی در ارتباط با تحریم مسکو در حالی است که بریتانیا پیشتر ۱۲ فرمانده نظامی روسیه در حملات موشکی به شهرهای اوکراین را تحریم کرد.

همچنین چند بازرگان ایرانی دخیل در تولید و تامین پهپادهای نظامی مورد استفاده در این حملات نیز تحریم شدند.

کلورلی همزمان با اعلام این تحریم‌ها گفته بود: «حملات حساب‌ شده نیروهای روسیه به شهرها و غیرنظامیان بی‌گناه در اوکراین بی‌پاسخ نخواهد ماند.»

او گفته بود که رژیم ایران به طور فزاینده‌ به دلیل سرکوب خواسته‌های مردم خود برای تغییر، منزوی شده و اکنون در تلاشی ناامیدانه برای بقا، با پوتین معامله می‌کند.

همچنین تحریم کلیت سپاه از سوی بریتانیا در حالی است که تقاضاها از اتحادیه اروپا برای قرار گرفتن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی بالا گرفته است.

در روزهای گذشته پارلمان هلند در مصوبه‌ای خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی اتحادیه اروپا شد و از دولت هلند خواست از این موضع دفاع کند.

سرکوب معترضان و ارسال پهپاد به روسیه، از جمله دلایل ارائه‌ شده از سوی نمایندگان برای تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران است.

این مصوبه پارلمان هلند در حالی است که پارلمان آلمان هم روز پنج‌شنبه ۲۴ آذر نشست دیگری با موضوع حمایت از اعتراضات مردمی در ایران برگزار کرد و تعدادی از نمایندگان این پارلمان نیز خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران، نمایندگان مجلس و مقامات قوه قضاییه جمهوری اسلامی در فهرست تروریستی اروپا شدند.

نمایندگان احزاب اپوزیسیون در نشست پارلمان آلمان با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه این کشور مبنی بر «سیاست خارجی فمینیستی»، از کافی نبودن اقدامات علیه جمهوری اسلامی، از جمله «قرار نگرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی» انتقاد کردند.

همچنین یک ماه پیش، نمایندگان پارلمان اروپا در نشست این پارلمان ضمن حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران، خواستار قرار گرفتن کل سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی و نیز بسته شدن سفارت‌خانه‌های جمهوری اسلامی در خاک اتحادیه اروپا شدند.

پیش از این هم نخست‌وزیر کانادا از اقدام این کشور برای جلوگیری از ورود ۱۰ هزار نفر از اعضای سپاه پاسداران و مقامات ارشد جمهوری اسلامی به این کشور خبر داد و معاون او نیز سپاه را سازمانی تروریستی خواند.

با این حال دولت کانادا هنوز نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار نداده است.

حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانواده‌های کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی در واکنش به اقدام دولت کانادا در توییتی نوشت: «قدرت بی‌قدرتان. بازوهای سپاه در کانادا قطع می‌‌شود و جامعه‌ مدنی ایرانی ثابت کرد خیلی کارها شدنی‌ست.»