برپا شدن آیین چهلم آیلار حقی با حضور مردم؛ پدرش صداوسیما را مسوول تحریف موضوع قتل او خواند
مراسم چهلم آیلار حقی، از جوانان کشته شده در جریان اعتراضات، روز سهشنبه با حضور جمعیت پرشماری از مردم در تبریز برگزار شد. پدر آیلار حقی در این مراسم در سخنانی گفت که از گزارشگر صداوسیمای جمهوری اسلامی که آبرو و حیثیت دخترش را پایمال کرده است، نمیگذرد.
روز ششم دی، مردم تبریز با سر دادن شعارهای ضدحکومتی، مراسم چهلم آیلار حقی را که در جریان اعتراضات ۲۵ آبان به دست نیروهای سرکوبگر به قتل رسید، به صحنه اعتراض بدل کردند.
پدر آیلار حقی در این مراسم گفت: «آیلار در قلب ما حضور دارد. هم حیثیت آیدا زنده است و هم خودش. من شاید از خون او میگذشتم اما از گزارشگر صداوسیما که آبرو و حیثیت او را پایمال کرد، نمیگذرم.»
او در ادامه گفت: «گزارشگر صداوسیما در عرض دو دقیقه هم بازجو شد، هم قاضی؛ هم رای داد و هم آبروی خانواده و نزدیکان آیلار را زیر پا گذاشت. به حق این روز و حضرت زهرا، خدا از او نگذرد.»
مردم حاضر در این مراسم در واکنش به این صحبتها شعارهایی چون «ننگ ما، ننگ ما، صدا و سیمای ما» سر دادند.
پدر آیلار با اشاره به این که خانواده او تا امروز نتوانستهاند وسایل شخصی فرزندشان را از جمهوری اسلامی پس بگیرند، گفت: «این حسرت به دل مادرش مانده که لباسها، کفش و گوشی دخترش را بگیرد.»
او در ادامه یادآوری کرد: «به من میگویند برو حق او را بگیر! وقتی هیچ حقی در مملکت نیست من چطور میتوانم حقش را بگیرم؟! به خدا سپردم ...»
حاضران در این مراسم در پاسخ به این صحبتهای پدر آیلار گفتند که «ظلم روی زمین نمیماند» و شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.
ویدیویی به ایراناینترنشنال رسیده که نشان میدهد ماموران حکومت با ورود به محل مراسم، قصد داشتند مردم حاضر را پراکنده کنند.
شرکتکنندگان در این مراسم اما با حضور بر مزار آیلار، شعارهایی از جمله «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» و «زن، زندگی، آزادی» سر دادند.
ویدیوی دیگر رسیده به ایراناینترنشنال، مادر آیلار را بر سر مزار او نشان میدهد که فریاد خونخواهی سر میدهد.
«ما همه آیلار هستیم، بجنگ تا بجنگیم» و «خامنهای قاتله، ولایتش باطله» از دیگر شعارهای مردم در مراسم آیلار حقی بود.
آیلار حقی، ۲۳ ساله و دانشجوی پزشکی دانشگاه آزاد تبریز بود که در جریان اعتراضات روز ۲۵ آبان کشته شد.
با وجود ادعای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی مبنی بر این که این دانشجو در «حادثه افتادن در محل گودبرداری جنب برج شهران تبریز» جان باخته است، شورای صنفی دانشجویان و شماری از گزارشهای محلی تاکید کرده بودند او در جریان اعتراضات و در شرایطی که به یک ساختمان پناه برده بود، به دست نیروهای امنیتی به پایین پرتاب و به علت فرو رفتن میلگرد در جسمش، در دم جان داده است.
با تداوم اعتراضات، تلاش جمهوری اسلامی نیز برای سرکوب معترضان در شهرهای ایران ادامه دارد و شمار بیشتری از مردم، مراسم سوگ و یادبود اعضای خانواده و نزدیکان خود را به محلی برای سر دادن شعارهای ضدحکومتی تبدیل میکنند.
روز گذشته (دوشنبه چهار دی) نیز مراسم چهلم کیان پیرفلک، کودک ۹ سالهای که با شلیک نیروهای امنیتی در شهر ایذه کشته شد با حضور گسترده مردم و سر دادن شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنهای»، «از ایذه تا کردستان، جانم فدای ایران» و «از کردستان تا ایذه جانم فدای ایران» برگزار شد.
مردم در این مراسم پلاکاردهایی با شعار «به نام خدای رنگینکمان» در دست داشتند و بادکنکهایی رنگی به شکل رنگینکمان هم در یادبود این کودک کشته شده در نزدیک مزار او نصب شده بود.
خیزش انقلابی ایرانیان با گذشت بیش از ۱۰۰ روز ادامه دارد و همچنان فراخوانهایی خودجوش برای ادامه تجمع، اعتراض و اعتصاب در شهرهای مختلف صادر میشود.