در پی درخواست کییف برای نابودی کارخانههای پهپاد ایران:جمهوری اسلامی اوکراین را تهدید کرد
در پی درخواست یک مقام اوکراینی برای نابودی کارخانههای ساخت پهپاد در ایران، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی تهدید کرد که این درخواست «پیامدهای سیاسی و حقوقی» دارد.
کنعانی روز دوشنبه پنجم دی در این باره گفت: «ادبیات تهدیدآمیز از سوی مقامات اوکراین را غیرمسئولانه میدانیم و پیامدهای سیاسی و حقوقی این گونه اظهارات تهدیدآمیز را متوجه اوکراین میدانیم.»
این مقام جمهوری اسلامی دقیقا مشخص نکرد که منظور او از «پیامدهای سیاسی و حقوقی» چیست. این در حالی است که سازمان ملل متحد در حال تحقیق درباره منشاء پهپادهای ساقط شده در اوکراین است.
پیشتر میخاییلو پودولیاک، مشاور رییسجمهوری اوکراین، خواستار نابودی کارخانههای تولید پهپاد و موشک در ایران و بازداشت تامینکنندگان تجهیزات برای آنها شده بود.
چند روز پیش نیز کنعانی، در واکنش به سخنان ولودیمیر زلنسکی رییسجمهور اوکراین در کنگره آمریکا که ارسال پهپاد از ایران به روسیه را «کمک تروریست به تروریست دیگر» خواند، گفته بود: «زلنسکی بداند که صبر راهبردی ایران در قبال اتهامات بیاساس نامحدود نخواهد بود.»
کییف و کشورهای غربی، بارها جمهوری اسلامی را به تامین پهپاد برای روسیه به منظور استفاده از آنها در جنگ علیه اوکراین متهم کردهاند.
به تازگی، بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا با اشاره به برنامه روسیه برای ارائه تجهیزات نظامی پیشرفته به جمهوری اسلامی در ازای صدها پهپاد، گفت: «ایران به یکی از بزرگترین حامیان نظامی روسیه تبدیل شده است.»
اظهارات تکراری درباره برجام و گفتوگو با ریاض
همچنین سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در نشست خبری هفتگی خود بار دیگر مواضع جمهوری اسلامی درباره برجام و گفتوگو با عربستان سعودی را تکرار کرد.
او گفت: «جمهوری اسلامی ایران، سیاست خارجی خود را به موضوع برجام و از سرگیری توافق گره نزده است. برجام یکی از موضوعات سیاست خارجی ایران است و ما برای تحقق آن تلاش و برنامه ریزی میکنیم.»
مذاکرات احیای برجام از چند ماه پیش متوقف مانده و آمریکا اعلام کرده که به دلیل وقوع اعتراضات و سرکوب خشونتآمیز آن از سوی جمهوری اسلامی، اکنون این مذاکرات در اولویت کاخ سفید نیست.
کنعانی همچنین درباره احتمال برگزاری دور دیگری از مذاکرات میان تهران و ریاض با میانجیگری بغداد گفت: «با توجه به فضای موجود امکان برگزاری دور جدیدی از مذاکرات بین دو کشور در بغداد وجود دارد.»
او افزود: «گفتوگوی خوب و مثبتی توأم با ابراز حسن نیت برای ادامه گفتوگوها بین وزیران امور خارجه دو کشور در حاشیه اجلاس بغداد-دو صورت گرفته است.»
این اظهارات در حالی است که به تازگی آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای عراقی اعلام کرد که مذاکرات دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی و عربستان سعودی، اکنون به دلیل ادعای تهران مبنی بر تحریک اعتراضات ضدحکومتی ایرانیان از سوی ریاض، متوقف شده است.
در حالی که تاکنون پنج دور از مذاکرات تهران و ریاض برگزار شده، چند مقام عراقی به این خبرگزاری اعلام کردند که به دلیل خودداری مقامهای جمهوری اسلامی از دیدار با مقامهای سعودی، هنوز دور جدیدی از این مذاکرات برنامهریزی نشده است.