طالبان فعالیت زنان در سازمانهای غیر دولتی و نمایشهای تلویزیونی را ممنوع کرد
پس از آنکه طالبان ورود دختران را به دانشگاهها ممنوع کرد، این گروه از منع فعالیت زنان در سازمانهای غیر دولتی و نمایشهای تلویزیونی نیز خبر داد. در این میان، جمهوری اسلامی نیز که درگیر بحرانهای ناشی از سیاستهای زنستیز خود است، در زمینه آموزش دختران به طالبان پیشنهاد کمک داد.
وزارت اقتصاد طالبان به موسسات غیردولتی داخلی و خارجی دستور داد که از حضور کارکنان زن در محل کار جلوگیری کنند. طالبان دلیل این اقدام را پایبند نبودن زنان به پوشش تعیینشده از سوی خود اعلام کرده است.
طالبان همچنین در دستوری دیگر مواردی از جمله حضور زنان در نمایشهای تلویزیونی، پخش فیلمهای «خلاف اصول شریعت»، نمایش بدن مردان و پخش فیلمهای تبلیغکننده ارزشهای غربی را ممنوع کرد.طالبان بازهم دلیل این اقدام را پایبند نبودن زنان به پوشش تعیینشده از سوی خود اعلام کرد.
هماهنگکننده سازمان ملل در امور افغانستان در واکنش به این اقدام طالبان گفت:«در تلاشیم یکشنبه با طالبان درباره محدودیتهای ایجاد شده برای کارکنان زن سازمانهای غیردولتی گفتوگو کنیم.»
او خاطرنشان کرد: «از آنجا که بسیاری از خدمات سازمان ملل که تحت تاثیر محدودیتهای طالبان علیه زنان قرار گرفته، از سوی کارکنان زن انجام میشود، با این تصمیم طالبان بسیاری از برنامههای سازمان ملل در افغانستان تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز از اقدام طالبان در منع کار کردن زنان در سازمانهای غیردولتی به شدت ابراز نگرانی کرد و هشدار داد این اقدام کمکرسانی حیاتی به میلیونها نفر در افغانستان را مختل میکند. او این تصمیم طالبان را برای مردم افغانستان «ویرانگر» خواند.
از سوی دیگر، طالبان در واکنش به اعتراض دانشجویان و اساتید دانشگاههای افغانستان به منع تحصیلات عالی دختران، برخی از دانشگاههای این کشور را به مدت یک هفته تعطیل کرده است.
در همین حال، جمهوری اسلامی که خود ماههاست با بحران خیزش انقلابی مردم علیه سیاستهای تبعیض جنسیتی و ضدزن مواجه است، به طالبان در زمینه آموزش زنان پیشنهاد کمک داده است.
رسول موسوی دستیار وزیر خارجه جمهوری اسلامی در توییتی از گفتوگو با طالبان درباره تعلیق دختران افغانستان از تحصیلات دانشگاهی خبر داد و گفت که به سرپرست سفارت افغاستان پیشنهاد داده دختران به صورت آنلاین با استفاده از زیرساختهای ایران تحصیل کنند.
اعتراضات زنان ایران و افغانستان علیه سیاستهای زنستیزانه طالبان و جمهوری اسلامی در حالی ادامه دارد که پاسخ مقامات تهران و کابل به این اعتراضات تنها سرکوب گسترده و خشونتبار بوده است.
در این میان، مقامات جمهوری اسلامی، همچنان بر مواضع خود در اجرای سیاستهای خود در ارتباط با زنان تاکید دارند. انسیه خزعلی، معاون امور زنان ابراهیم رئیسی، با اشاره به اعتراضات سراسری در کشور گفت: «به دلیل فتنههای اخیر، مساله حفظ و حراست از جایگاه و مقام زن در جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است و بنابراین برنامههای امسال با هدف گذاری تشریح جایگاه و ارزش زن تدوین شده است.»