حمید فرخ‌نژاد به ایران‌اینترنشنال: جمهوری اسلامی به حقارت و دریوزگی افتاده است

حمید فرخ‌نژاد، بازیگر سرشناس ایرانی که این روزها به دلیل مواضعش علیه خامنه‌ای، هدف حملات رسانه‌ها و هواداران جمهوری اسلامی قرار گرفته، در یک گفت‌وگوی اختصاصی با ایران‌اینترنشنال، گفت که جمهوری اسلامی «به حقارت و دریوزگی» افتاده است.

فرخ‌نژاد در بخش‌ کوتاهی از مصاحبه اختصاصی با فرداد فرحزاد، خبرنگار ایران‌اینترنشنال گفت: «حکومتی که این قدر به حقارت افتاده و این قدر به دریوزگی افتاده که ادامه بودنش با رعب و وحشت و زندان کردن و داغ و درفش و اعدام باشد، چه جذابتی برای حاکمانش دارد؟»

او به حکومت بشار اسد در سوریه اشاره کرد و ادامه داد: «بشار اسد حاکم سوریه است، اما حکومت کردن او ارزشی ندارد.»

این بازیگر همچنین با اشاره به شجاعت دختران معترضی که چشمان خود را در تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از دست داده‌اند، درباره اعتراض هنرمندان ایرانی گفت: «ما هم یکی از این آنها ... تازه با هزینه‌های خیلی کمتر.»

پیشتر یک یادداشت فرخ‌نژاد علیه «دیکتاتوری» خامنه‌ای در اینستاگرام موجی از واکنش‌ها در میان نیروهای هوادار حکومت در ایران برانگیخت.

محمد خزاعی، رییس سازمان سینمایی در واکنش به این یادداشت فرخ‌نژاد گفت: «حق ندارید به رهبر و پیر و مرشد ما توهین کنید. اینجا هنوز جمهوری اسلامی است.»

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی اما روز سه‌شنبه ۲۹ آذر، بار دیگر بر ممنوع‌الخروج بودن حمید فرخ‌نژاد تاکید کرد و گفت که او «درخواست کرده بود که در آستانه سال نو میلادی برای دیدار با فرزندانش قصد سفر دارد.»

ستایشی در ادامه گفت: «به استناد قانون گذرنامه، ایشان رفع ممنوع‌الخروجی شده و پرونده قضایی تشکیل نشده زیرا این کار در راستای رأفت [اسلامی] انجام شده است.»

سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی دیگر هنرمندان را هم تهدید کرد و گفت: «برخی از افراد علی‌رغم تعهدات داده شده کاری انجام می‌دهند که برای دیگران این کار سخت‌گیرانه شود.»

فرخ‌نژاد اما پیش از این در یک استوری اینستاگرامی، ادعای خبرگزاری ایرنا مبنی بر این که او پیش از خروج از کشور تعهد داده بوده را رد کرده و نوشته بود: « چقدر اوضاعتون غم‌انگیزه که با تهدید و گروگان‌گیری دارین به حکومت ظالمانه‌تون ادامه می‌دید ...»

همچنین محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه در پاسخ به این سوال که نهادهای امنیتی برای برگزاری فعالیت‌های هنری مشکلی ندارند، گفت: «نهادهای امنیتی به هیچ وجه مشکلی ندارند. همه آنها از جمله شاک و شعام (شورای امنیت کشور و شورای عالی امنیت ملی)، مرتب از ما پیگیری می‌کنند تا فعالیت‌های هنری به صورت عادی برگزار شود و ما هم مشکلی نداریم.»

وزیر ارشاد همچنین با متهم کردن هنرمندان معترض به این که «اقتصاد هنر و معیشت هنرمندان را به بازی‌های سیاسی‌شان گره زده‌اند» مدعی شد: «تئاتر‌ها فعال هستند و در حال حاضر روی صحنه تئاتر شهر و تماشاخانه سنگلج اجراهای نمایشی برگزار می‌شود.»

این در حالی است که پیشتر قطب‌الدین صادقی، کارگردان تئاتر، شرایط این روزهای تئاتر ایران را فاجعه‌بار خواند و گفت: «همه تئاتری‌ها بیکار هستند. تئاترهای روی صحنه مخاطب ندارند. کسانی که این روزها تئاتر اجرا می‌کنند، به زور دعوت، تعداد محدودی مخاطب به سالن می‌آورند.»

صادقی که سال‌ها پیش سالن خصوصی شانو را راه‌اندازی کرده بود، درباره شرایط این روزهای سالن‌های خصوصی تئاتر نیز گفت: «حدود سه ماه است سالن تعطیل است. کمر من بابت تامین اجاره و هزینه کارکنان بابت بیمه و حقوق بدون یک ریال درآمد شکسته است. ما تئاتری‌ها به خاک سیاه نشسته‌ایم. این تاوان چه چیزی است که ما پس می‌دهیم؟ چه کسی جواب ما را می‌دهد؟ چه کسی این ضرر مادی و معنوی را برای ما جبران خواهد کرد؟»