دفن دنیا فرهادی، چهلم علی روزبهانی و مراسم تولدی در مزار فرزین معروفی و علیرضا خوشکاربیاتی

روز جمعه مراسم تدفین دنیا فرهادی و چهلم علی روزبهانی در ایذه و تهران برگزار شد. هم‌زمان گروهی از مردم بر مزار محسن شکاری، معترض اعدام شده حاضر شدند. خانواده‌های فرزین معروفی و علیرضا خوشکار بیاتی نیز با حضور در مزار این دو جوان کشته شده، مراسمی برای تولد فرزندانشان برگزار کردند.

مراسم تدفین دنیا (سونیا) فرهادی در تاریخ ۲۵ آذر ماه با حضور جمعیت زیادی از مردم ایذه، در این شهر برگزار شد. او دانشجوی ۲۱ ساله رشته معماری در اهواز بود که از روز ۱۶ آذر و هم‌زمان با اعتراضات دانشجویی این شهر ناپدید شده بود.

پیکر سونیا فرهادی روز پنج‌شنبه و پس از هشت روز مفقودی، در رود کارون پیدا شد.

هر چند آتش‌نشانی اهواز اعلام کرد دنیا فرهادی از پل کابلی در اهواز به رودخانه کارون سقوط کرده است اما برخی منابع می‌گویند این دختر، یکی از دانشجویان حاضر در تجمعات اعتراضی دانشجویان اهواز بود و هم‌زمان با روز دانشجو، در بلوار ساحلی اهواز ناپدید شد.

تهران؛ یادبود و تولد علیرضا خوشکار بیاتی

خانواده علیرضا خوشکار بیاتی، از کشته‌شدگان خیزش انقلابی ایران، مراسم تولد ۳۰ سالگی او را بر مزارش برگزار و به یاد او کبوتر آزاد کردند.

علیرضا خوشکار بیاتی روز ۱۶ آذر در بلوار مرزداران تهران و با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شد.

تهران؛ یادبود و تولد فرزین معروفی

در این روز همچنین مراسمی برای فرزین معروفی به مناسبت سالروز تولدش و بر سر مزار او برگزار شد.

ویدیویی از رقص پدر او در حالی که کیک تولدی در دست دارد و می‌گرید، در حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» منتشر شده است.

فرزین معروفی جوان ۲۲ ساله اهل مهاباد و ساکن تهران بود که بامداد روز چهارشنبه نهم آذر با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی در شهرک اکباتان کشته شد.

او پس از شکست تیم فوتبال جمهوری اسلامی همراه با جمع زیادی از مردم در نقاط مختلف تهران برای شادی به خیابان‌ آمده بود.

تهران؛ مراسم چهلم علی روزبهانی

هم‌زمان با چهلم علی روزبهانی، از کشته‌شدگان خیزش انقلابی، خانواده و جمعی از مردم معترض بر سر مزار او در قطعه ۲۲۲ بهشت زهرای تهران حاضر شدند.

تندیس «زن زندگی آزادی» که به چهار زبان طراحی شده بر سر مزار این جوان معترض قرار داده شد.

بر اساس گزارش‌ها، جوی امنیتی بر مزار او حاکم بود اما پدر، خواهر و برادر علی روزبهانی در این مراسم سخنرانی کرده و گفتند انتقام خون او را می‌گیرند.

در این مراسم، یکی از خواهران علی روزبهانی موهای خود را برید و روی مزارش ریخت. او گفت برادرش روزی به او پیام داده و با اشاره به شلوغی خیابان‌ها گفته است: «به اسمت قسم که دیگر تمام است.»

خواهر دیگر علی روزبهانی هم به نشانه اعتراض چادر خود را در‌آورد، موهایش را برید و روی سنگ مزار او گذاشت.

پس از آن، تعدادی از زنان حاضر در مراسم نیز موهای خود را بریده و بر مزار این جوان جان‌باخته ریختند.

برادر علی روزبهانی نیز در این مراسم گفت: «کسی که با سنگ جلوی تفنگ می‌ایستد، دلش به ۸۰ میلیون مردم ایران گرم است.»

پدر او نیز گفت از کسی که به پسرش «تیر خلاص» زده است نمی‌گذرد: «این تیر داغی بر دل من است و از آن نمی‌گذرم. خود امام حسین هم که علی خادمش بود، بالای خون او درمی‌آید.»

او در ادامه گفت: «من، مادرش، دو خواهر و برادر علی، ۴۰ روز است جز اشک چیزی ندیده‌ایم. توقع نداشته باشید فراموش کنیم و از انتقام او و کسانی که او را کشتند، بگذریم.»

مردم معترض حاضر در این مراسم هم شعارهایی چون «چه بی‌حجاب چه باحجاب پیش به سوی انقلاب» سر دادند.

علی روزبهانی، شهروندی معترض بود که چهارم آبان در خیابان بنی‌هاشم تهران هدف گلوله ماموران حکومتی قرار گرفت و در بیمارستان جان باخت.

روز جمعه همچنین گروهی از مردم تهران با وجود جو امنیتی، به مزار محسن شکاری، معترض اعدام شده در «بهشت زهرا» رفتند.

امروز همچنین گزارش‌هایی درباره مرگ مشکوک آیدا رستمی، پزشک بیمارستان چمران تهران منتشر شد که روز ۲۱ آذر مفقود شده بود.

آیدا رستمی از آغاز خیزش انقلابی به مجروحان اعتراضات در خارج از فضای بیمارستان امدادرسانی و کمک پزشکی می‌کرد و برخی منابع با توجه به آسیب‌دیدگی پیکر او، قتل او را به دست نیروهای حکومتی محتمل دانسته‌اند.

او روز دوشنبه ساعت هفت بعدازظهر و پس از اتمام شیفت خود، با مادرش تماس گرفته و پس از آن ناپدید شده است.

یک روز بعد، از سوی کلانتری به خانواده اطلاع داده‌اند که آیدا رستمی تصادف کرده و درگذشته است اما هنگامی که خانواده رستمی برای گرفتن پیکرش مراجعه کرده‌اند، متوجه شده‌اند یک چشمش تخلیه شده و بخیه خورده است، صورت او له شده و دستش نیز شکسته است.

در گواهی پزشکی قانونی، علت مرگ او «برخورد با جسم سخت» عنوان شده است.

از آغاز خیزش انقلابی تاکنون و بر اساس آخرین آمارهای سازمان حقوق بشر ایران، دست‌کم ۴۵۸ شهروند، از جمله ۶۳ کودک و ۲۹ زن، کشته شده‌اند.

با وجود تلاش حکومت برای سرکوب معترضان اما تجمعات و تظاهرات خیابانی ادامه دارد و فراخوان‌هایی برای اعتراض و اعتصاب سه روزه از ۲۸ تا ۳۰ آذر منتشر شده است.