ابراز انزجار جامعه جهانی از اعدام معترضان و ادامه حمایت‌ها از خیزش انقلابی ایرانیان

واکنش‌های جهانی به اعدام معترضان و سرکوب خیزش انقلابی مردم ایران ادامه دارد و مقام‌های کشورهای مختلف جهان با اعلام حمایت از معترضان و پذیرش کفالت سیاسی زندانیان در خطر اعدام، از جمهوری اسلامی خواستند به کشتار مردم و نقض حقوق بشر پایان داده و خواست معترضان را بپذیرد.

وزیران خارجه کانادا، استرالیا و نیوزیلند در بیانیه‌ای مشترک با ابراز انزجار از اعدام معترضان در ایران از جمهوری اسلامی خواستند فورا همه احکام اعدام را متوقف و این «مجازات غیرانسانی» را لغو کند.

این بیانیه افزود: «کشتن افراد در ایران با مجوز حکومت و تحت لوای رویه‌های قانونی مبهم، وحشتناک‌تر از حد تصور است.»

وزیران خارجه کانادا، استرالیا و نیوزیلند تاکید کردند: خشونت رژیم ایران علیه مردم باید پایان یابد و در ارتباط با موارد بی‌شمار نقض حقوق بشر در این کشور عدالت اجرا شود. رژیم ایران باید به خواست مردم خود گوش کرده و حقوق و آزادی‌های اساسی آنها را تضمین کند.

استیو مک‌کیب، نماینده پارلمان بریتانیا از حزب کارگر، نیز در نامه‌ای به وزیر خارجه بریتانیا از دولت این کشور خواست ضمن تشدید تحریم‌ها، کاردار جمهوری اسلامی در لندن را اخراج کند و سطح روابط بریتانیا و ایران را کاهش دهد.

ووپکه هوکسترا، وزیر خارجه هلند، نیز اعلام کرد که این وزارتخانه سفیر جمهوری اسلامی را به دلیل اعدام معترضان احضار خواهد کرد.

وزیر خارجه هلند گفت: «ما وحشتناک‌ترین گزارش‌ها را درباره سرکوب و اعدام تظاهرکنندگان می‌شنویم. این کاملا غیر قابل قبول است.»

در همین حال، ریک اسکات، سناتور جمهوری‌خواه به ایران اینترنشنال گفت: «دولت بایدن باید متوجه شود که رژیم ایران به نفع هیچ شهروند آمریکایی نیست.» اسکات از کاخ سفید خواست مقامات ایرانی را برای آنچه علیه شهروندان خود انجام می‌دهند مورد بازخواست قرار دهد.

از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر آینده اسرائیل در مصاحبه با بخش انگلیسی شبکه العربیه اعتراضات در ایران را «بی‌سابقه» خواند و گفت که این اعتراضات یک خطر واقعی برای جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. او خاطرنشان کرد: «هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا این اعتراضات منجر به سقوط رژیم خواهد شد یا خیر.»

نتانیاهو تاکید کرد دولت او عملیات‌ خود در ایران را به اطلاع آمریکا نخواهد رساند، زیرا این نگرانی وجود دارد که این اطلاعات به رسانه‌های آمریکا درز پیدا کرده و به لغو این عملیات منجر شود.

شهردار برلین نیز در نامه‌ای به سفیر جمهوری اسلامی در این شهر که نسخه‌ای از آن در اختیار ایران اینترنشنال قرار گرفته، نوشت: «ما خشونت وحشیانه و اعدام مردمی که برای آزادی و حقوق بشر [در ایران] تظاهرات کرده‌اند را محکوم می‌کنیم.»

شهردار برلین در این نامه‌ نوشت: «ما به همراه ایرانیانی که اینجا زندگی می‌کنند در کنار مردان و زنانی هستیم که به حقوق بشر و فراتر از آن به حقوق زنان متعهد هستند و حمایت و همبستگی خود را با آنها اعلام می‌کنیم.»

از سوی دیگر، محمود مرادخانی، خواهرزاده خامنه‌ای، در گفت‌وگو با کانال ۱۴ اسرائیل با تاکید بر حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران، گفت رژیم ایران برای فلسطین دغدغه واقعی ندارد و از این موضوع برای باقی ماندن در قدرت استفاده می‌کند.

در همین حال، تجمعات ایرانیان و کنشگران نیز در حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران در نقاط مختلف جهان ادامه داشت.

ویدیوی اختصاصی فرستاده‌شده به ایران اینترنشنال نشان می‌دهد پنجشنبه ۲۴ آذر جمعی از معترضان ایرانی، چهارمین شب تحصن خود را در برابر دفتر سازمان عفو بین‌الملل در لندن در سرمای زیر صفر پشت سر گذاشته و پرفورمنس اعدام معترضان را به نمایش گذاشتند.

ویدیوی ارسال‌شده به ایران اینترنشنال نشان می‌دهد پنجشنبه ۲۴ آذر ایرانیان معترض ساکن نروژ در برابر ساختمان پارلمان این کشور در اسلو تجمع کرده و خواستار بسته شدن سفارت جمهوری اسلامی شدند.

همچنین ویدیوی فرستاده‌شده به ایران اینترنشنال نشان می‌دهد پنجشنبه ۲۴ آذر جمعی از ایرانیان ساکن گوتنبرگ سوئد با در دست گرفتن عکس‌های محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد که توسط جمهوری اسلامی اعدام شدند، تجمع کرده و خواهان توقف حکم اعدام سایر مخالفان حکومت در ایران شدند.