افشای شبکه قاچاق طلای جمهوری اسلامی و حزب‌االله لبنان در آمریکای جنوبی

سندی محرمانه از شرکت بیمه کشتیرانی لویدز، پرده از تجارت غیرقانونی جمهوری اسلامی برای تامین مالی حزب‌االله لبنان برداشته است.

شرکت بیمه کشتیرانی لویدز در هشداری محرمانه برای مشتریانش، خبر داد که نیروی قدس سپاه پاسداران و حزب‌الله از ونزوئلا به ایران به طور غیرقانونی طلا می‌فرستند تا با دور زدن تحریم‌ها، فعالیت‌های تروریستی شبه‌نظامیان مورد حمایت تهران در لبنان را تامین مالی کنند.

براساس این گزارش، جمهوری اسلامی در قبال محصولات نفتی که به ونزوئلا می‌دهد، از طریق سپاه و حزب‌الله شمش طلا می‌گیرد که پس از رسیدن به ایران، به ترکیه تزانزیت و به پول تبدیل می‌شود و پول حاصل از این معامله سیاه به حزب‌الله لبنان می‌رسد.

با حکم دادگاهی در آمریکا برای توقیف هواپیمای ایرانی-ونزوئلایی در آرژانتین، جلوی افشای همه اطلاعات لویدز گرفته شده.

هواپیمایی که با خاموش کردن مکان‌یاب از مبدا مکزیک به سوی آرژانتین در پرواز بود، با برند شرکت هواپیمایی امتراسور متعلق به دولت ونزوئلا در پرواز بود. اما این هواپیما در واقع متعلق به شرکت هواپیمایی ماهان ایر است. جمهوری اسلامی می‌گوید این هواپیما را یک سال پیش به ونزوئلا واگذار کرده. آمریکا ماهان ایر را به دلیل همکاری با نیروی قدس سپاه و به ظن فعالیت‌های تروریستی تحریم کرده.

جمهوری اسلامی در قبال محصولات نفتی که به ونزوئلا می‌دهد، از طریق سپاه و حزب‌الله شمش طلا می‌گیرد که پس از رسیدن به ایران، به ترکیه تزانزیت و به پول تبدیل می‌شود و پول حاصل از این معامله سیاه به حزب‌الله لبنان می‌رسد.

براساس اطلاعات لویدز، هواپیماهای دیگری هم هستند که از کاراکاس به تهران طلا می‌برند، اما توقیف هواپیمای پیشین ماهان، کارکردی کلیدی در کشف منبع مالی حزب‌الله لبنان داشته است.

براساس اطلاعاتی که قاضی فدرال آرژانتین تایید کرده، این هواپیما در فاصله زمستان سال گذشته تا بهار امسال، دستکم شش پرواز بین کاراکاس و تهران و مسکو و تهران داشته.

دادگاهی در واشینگتن دو هفته پیش حکم مصادره هواپیمای توقیف شده در آرژانتین را صادر کرد.

در این حکم به بخش مهمی از گزارش لویدز استناد شده وهویت افرادی مرتبط با عملیات انتقال غیرقانونی طلا فاش شده است. عملیاتی که، با مشارکت شهروندان لبنانی و ایرانی، از کاراکاس آغاز می‌شود، از تهران می گذرد و به ترکیه می‌رسد و پول‌ها به تهران و بیروت می‌رود.

محمد قاسم البزال
محمد قاسم البزال

علی قصیر، شهروند ۳۰ ساله لبنانی، تسهیل‌کننده فعالیت‌های مالی و پولشویی از طریق فعالیت‌های تجاری عمدتاً بین آمریکا، چین و پاراگوئه است. او، با دو شرکت در سوریه و لبنان به مدیریت محمد قاسم البزال کار می‌کند که او هم برای نیروی قدس سپاه و حزب‌الله معاملاتی انجام می‌دهد.

علی قصیر، طلا را با میلیون‌ها دلار مبادله می‌کرد و عملیات مالی نفتی را که تحت نظارت نیروی قدس در سوریه تحویل می‌گرفت، انجام می‌داد.

نفر سوم درگیر در عملیات انتقال طلا، محمد جعفر قصیر است، عموی علی قصیر، تبعه لبنان و ساکن دمشق. او در فروش نفت خام در سوریه فعال است و همزمان رهبری واحد ۱۰۸ حزب‌الله لبنان را برعهده دارد که مسوول انتقال تسلیحان و فناوری از سوریه به لبنان است.

او در واحد ۱۹۰ نیروی قدس سپاه پاسداران هم عملیات‌های متعددی برای قاچاق اسلحه به غزه، یمن و سوریه انجام داده است.

آمریکا این سه نفر را در لیست تروریستی قرار داده.

علی قصیر و عمویش محمد جعفر قصیر، نماینده حزب الله در فروش غیرقانونی طلا هستند و در خاورمیانه حضور دارند، اما بدرالدین نعیمایی موسوی به عنوان رابط بین ونزوئلا و حزب‌الله، فعالیت می‌کند.

تاجر ۴۷ ساله ایرانی که سهامدار اصلی شرکت تجهیزات صنایع ایران و مالک شرکتی در دبی است.

نعیمایی موسوی بار طلایی را که با تخفیف در تهران تحویل می‌گیرد بعد به ترکیه می‌برد و آن را در بازار سیاه می‌فروشد. نتیجه این عملیات غیرقانونی، میلیون‌ها دلار نصیب اقدامات تروریستی حزب‌الله در خاورمیانه می کند.

عملیات انتقال طلا هم با هواپیماهای بویینگ هواپیمایی ماهان انجام می‌شود که یکی‌شان همانی است که در آرژانتین توقیف شده است.